30.3.13

Viikon kuulumiset sis. ridailua, synttärit & yökyläilyä!

Hei!

Anteeksi, etten ole kerennyt kirjoittelemaan, mutta kun ei vaan ole ollut aikaa :(

Mutta tässä nyt tulee kooookooo viikon kuulumiset maanantaista tähän päivään!

Tiistaina 26.3.2013 oli ihan normi koulupäivä, jonka jälkeen menin suoraan tallille.

Tallilla vaihoin vaatteet ja sen jälkeen annoin ridiopelle nauloja, kun kengitti Ristoa ja sitten menin hakemaan ponin sisälle.

Haettuani ponin sisälle rupesin puunaamaan häntä. Otin oikein furminaattorillakin (ottaa kuolleen karvan pois), että karva saa kyytiä! Kyllähän siitä ponista hieman sitä karvaa lähtikin! (:

Sen jälkeen varustin ponin ja lähin maneesiin, kiristin vyön ja lähin kävelemään alkukäyntejä.
Alkukäyntien aikana Deni sanoi Esterin selästä " Aattele nyt, jos nää ois mei omii" ja sit mie rupesin aattelee asiaa ja vastasin et " kyll se ois ihanaa" (: Ois se kyll oikeesti kiva, jos ois oma poni, mut no money no poney :/ Ja muutekii vast sitteku osaa kunnol ridaa, ni kannattaa oma poni hankkii! Nyt Saara riittää miulle! <3

Alkukäyntien jälkeen tulin vähäksi aikaa alas ja laitoin chapsit jalkaan, kun olin unohtanut laittaa ja jos en laita niin nauhat aukeaa... Kuiteskin takaisin asiaan! Sitten otin ohjat ja yllätyin kun poni meni heti nyökkiin ! O_____o No tein sitten jonkin verran siinä käynti työskentelyä ja sitten otin ravi pätkiä, että poni tulisi herkemmäksi pohkeelle. Aluksi poni ei meinannut oikein lähteä raville, mutta parin noston jälkeen nosti jo hyvin! (:

viime tunnilta (c.) Tara


Sen jälkeen rupesin välillä nostelemaan laukkoja,juuri sen takia, koska poni oli menossa estekisoihin, että nostaisi sitten hyvin laukat siinäkin. Ensimmäisissä nostoissa poni oli tosi laiska, mutta sitten kun rupesin laukkaamaan ympyröillä, niin poni rupesi menemään pyöreesti <3 Ja joka kerta kun meni pyöreesti haluamani ajan annoin pitkät ohjat,taputin ja kävelin pikku pätkän, jonka jälkeen ravailin ja vähän ajan päästä uudestaan!

Tuolla samalla "kaavalla" meni koko loppu tunti (: Oli kyll ihana fiilis ku poni meni nii ihanasti ja sain mennä hänell, synttäripäivänäni! <3 Hää on vaa nii miun mielene poni! :3

P.S. Valitettavasti ei ole taaskaan kuvia, kun miun kuvaaja taisi olla nukkumassa päänsärkyään pois(?) :/

Noo ei se haittaa, poni oli silti ihan super!<3 Maltan tuskin oottaa ens tuntia! 8'3

Tunnin jälkeen vein ponin karsinaan ja kampasin vähän jouhia, jonka jälkeen taisin mennä maneesiin katsomaan kisoja. Ja hämmästyin, kun näin Taran siellä! No sit mie sainkii kuvailla hänen kamerallaan :P

Kisojen aikana kuvailin ja kävelytin Centii, ennenkuin meni radalle yms. Ja kun kisat loppuivat, autoin esteiden korjauksessa ja menin hakemaan C-merkin palkintoni ja löysin sieltä itselleni sopivat ratsastushanskat! Toisen palkinnon annan siskon valita ens kisoissa, kun mie sain ne yhet ridihanskat silloin, kun hää voitti estekisoissa (: (laitan kuvat hanskoista kuhan otan kuvan)

Varmaan autettiin vielä iltatallissa, jonka jälkeen mentiin kotiin.

Oltiin kotona joskus yhdeksän aikoihin ja sitten syötiin pitzaa & prinsessa kakkua jonka jälkeen nukkumaan :P

Keskiviikkona 27.3.2013 oli normi koulupäivä (+ matikankoe :s ), jonka jälkeen kotiin auttamaan äitiä kakun leipomisessa ja sitten meille tuli illan mittaan vieraita ja saatiin lahjoja (yht. 140€/hlö) ja syötiin kakkua yms. mässyy ja sitten iltamyöhään nukkumaan.

äitin ottamakuva puhelimellaan, joten laatu sen omaista

Torstaina 28.3.2013 oli taas ihan normi koulupäivä, jonka jälkeen mei pikkuserkku tuli jossain vaiheessa meille ja myö mentiin tallille.

Tallilla hyö varusti ratsunsa & mie taisin autella siellä täällä (?) ja yritin saaha Taraan yhteyttä.

Sitten joskus tasan maissa, ku hyö rupee menee maneesiin, nii mie kävelen Taralle päin ja Tara tuleekii sielt just ja sit myö kävellää maneesii.

Matkalla maneesiin, kun Tara antaa miulle laturin, muistan unohtaneeni kameran kotia ja yritän saada meiksiä tuomaan sen, mutta ei hää suostunu, joten kävin hakee Taran kameran heiltä.

Sen jälkeen latasin sen ja samalla katoin tuntia ja juteltii, sitten kuvasin loppu tunnin, ku hyö hyppeli ja tunnin jälkeen auttelin iltatallissa, jonka jälkeen kotiin.

Kotona meil tais olla ruoka, jonka jälkeen mentiin mm. pelaamaan minibilistä ja silleen ja joskus 22-23 aikoihin nukkumaan.

Perjantaina 29.3.2013

Heräsin tein aamupuuhat & vaihoin tallivaatteet, jonka jälkeen herätin pikkuserkun ja kun hää oli valmis ni lähettiin tallille.

Tallilla huomattiin että oltiin unohdettu kännykät kotiin xd No sit haettiin Saara ja Mimmi talliin ja ruvettiin harjailemaan niitä. Sitten jossain vaiheessa (kellon aikaa kun en tiedä), niin ridiope tuli ja kun näki miut ni katto silleen epäuskottavasti ja ku sanoin jtn et " et uskonu et' oon täällä tähän aikaan" nii hää vastas vaa jtn et " en todellakaa" x) Että silleen (:: Ja kellohan oli jtn yli 11 :D

Jonkun ajan kuluttua talutettavat tuli ja myö näytettiin heille ponien harjausta ja varustamista, jonka jälkeen heille kypärät päähän & taluttamaan 1h(?) (:

Talutuksen jälkeen sitten purettiin & harjattiin ponit, jonka jälkeen vietiin pihalle & heitettiin maneesin viereisiin ylätarhoihin  ja alatarhoille  (tai no pikku serkku halus heitellä, ni mie pidin ovee x3 ) + ulkokarsinoihin heinää ja sitten lähettiin autolla kotia.

Kotona vaihettiin vaatteet, jonka jälkeen syötiin ja otettiin ruokalepo ja sitten lähettiin Holiday Club Saimaan kylpylään uimaan.

Oltiin siellä ainakin se 2h30min ja käytiin kaikissa jutuissa (:

Sen jälkeen kotiin (sisko & Denikin oli meillä) ja leivottiin pullaa (tai siis äiti oli tehny taikinan ja sano et pyörtelkää pullia) ja syötiin niitä ja pelattiin miun huoneessa aliasta!

äitin ottama kuva pelliltä

Sitten joskus yhdentoista aikoihin taas nukkumaan.Lauantai 30.3.2013 eli tänään heräsin joskus 11-12 aikoihin jonka jälkeen söin vähän jotain,pesin hiukset ja vaihoin tallikamat yms. ja sen jälkeen lähettiin tallille.

(c.) mie!   Karelian Garas <3


Tallilla sitten haettiin ponit sisään & harjattiin ja varustettiin, jonka jälkeen mentiin taluttaa 30min maneesiin.
Mimmi oli ihan hirrveellä punku päällä ja yritti vaa jyrätä päälle ja juossa täysii xd Mut onneks pysy käsis (:

Talutuksen jälkeen annoin ponin seuraavalle ja kattelin siinä vähän, jonka jälkeen menin talliin.

Tallissa sitten auttelin vähän muita ja sitten kun muut lähti maastoon niin kuvailtiin heitä Mirkan kanssa matkan varrella metsään ja sitten takaisin talliin juttelemaan ja n. tunnin päästä mentiin Denin kaa tielle ja mie kuvailin ku hyö tuli takas ^_^

Tara & Gara<3 (c.) mie! 


Sen jälkeen mm. haettiin heppoja sisälle ja autettiin ruokinnassa ja vietiin Mimmi & Mosse ulkokarsinoihi ja annettiin heinää yms. ja sit pikkuserkun iskä haki meijät meille.

Meillä, Denikii oli meillä ja syötiin uppopaistettuja ranskalaisii & nakkeja ja juteltii ja sitten kun pikkuserkku läks ni siirryttiin miun huoneesee ja hyö pelas bilistä ja mie vaa jäädin puhelimella, jonka jälkeen siirryin olkkariin kattoo elokuvaa ja nyt tulin tänne kirjoittelemaan ! (:

Sunnuntaina ois luvassa koulukisat ja mie aijon osallistua Saaralla Helppo C:n kouluohjelmaan, joka on miun eka ellei C-merkkiä lasketa! Ootan ihan innolla ens viikon tunteja, että pääsen treenaamaan ks. rataa ja sen jälkeen kisaamaan sen! 8'3 

Toivottavasti kerkeen treenata tarpeeksi :P Ois ihan super jos saisin ponin menemään pyöreesti, myös kisoissa! Mutta ei oteta liikaa odotuksia ekaan Helppoon C:hen!
Oon tyytyväinen jos tulee yli 50% ja poni tuntuu kivalta! :) Toivottavasti Mirkka tulisi sitten kuvailemaan ! :3

Huomenna voisin opetella radan ja sit maanantaina ja joku muu päivä ens vkolla vois sit treenata sitä sit ponin selästä :P

Tässä viel tämmöinen pieni "kalenteri"
Huomenna ei oo mtn
Maanantaina - 11-12 riditunti ja illalla serkun 6w synttäreille
Ti- kouluun
Ke- pomppuun?
To- ei mtn ?
Pe- Harjottelee koulukisoihi?
La - Tampereen hevosmessuille TAI harjottelee koulukisoihi
Su- KOULUKISAT!

Toivottavasti jaksoitte lukea!


HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3