19.3.13

On se hengittäminen kyllä aika jännä juttu ^_^

Hei!

Elikkäs otsikko liittyi eiliseen ridituntiin (;

Mutta aloitetaas kuiteskiin ihan alusta:

Normi koulupäivä 9:30-14:15, mutta kotiin vasta neljän bussilla kun tein vikalla tunnilla koetta, niin myöhästyin kahen bussista.

Kotona lösähin sängylle ja Tara & sisko pelas minibilistä.

Sitten joskus viiden aikoihin vaihoin ridikamat ja silleen ja sit meiksi heitti miut tallille.

Tallilla, kun hain Saaraa ni yritti rynnii päälle ja miulta irtos kenkä jalasta xd :D:D No ei sit ku vaa poni paikka oota mie laitan kengän takas jalkaa ja sit tallii ::)

Tallissa sitten harjasin ja varustin ponin, jonka jälkeen laitoin itteni valmiiksi ja sitten maneesiin.

Maneesissa selkään ja alkukäynnit, joiden aikana saatiin tietää, että tunnin aiheena on pohjeavut ja se että kädet ei tee mtn.

Sitten mentiin pääty neliölle ja ruvettiin ottamaan käynti-pysähdys siirtymiä niin ettei käytetty mtn apuja, vaan hengityksen avulla. Eli niin, että pysähdyksessä hengitetään sisään, jolloin ainakin Saara pysähtyi heti ja sitten, kun jatketaan käyntiä niin hengitetään ulos, jolloin poni lähti automaattisesti jatkamaan! (: Ihan pro poni :D Ainiin ja sitten piti katsoa peileistä että oli suorana (: (pääs vähä unohtumaa)

Sen jälkeen kulmat vielä käynnissä ja sivut kevyessä ravissa, keskittyen yhä hengitykseen ja siihen, että ei käytä kättä vaan pohjetta!

Sitten nostettiin ridiopen kohdalta laukka ja laukattiin vastakkaiselle sivulle asti ja sitten käynti ja alusta.
Poni nosti laukat mielestäni tosi hyvin! (Y)

Sen jälkeen laukattiin jonkin aikaa sitä neliötä ja poni oli ihan innoissaan ja olisi halunnut juosta edellä olevasta ohi, mutten päästänyt :D Ihanaa kun poni haluaa laukata! (Y) Kun yleensä hää on aina sillee et ei jaksais ! Ainut haitta oli se, kun laukkojen takia, rupesi pöllyämään :/ Laukoissa myös huomattiin miun vasemman jalan ongelma, kun se ei suostu pysymään laukkapohkeen paikalla, joten eikun paremmin vaan treenaamaan vasempaa jalkaa!

Sitten vaihdettiin suunta ja käveltiin vähän aikaa, jonka jälkeen vähän aikaa tehtävää ravissa ja sitten ruvettiin ottaa joka toisella sivulla pohkeen väistöä ulos ja joka toisella sisälle !

Sitten nosteltiin open kohdalla taas laukkoja ja ruvettiin taas vähän aikaa laukkaamaan siinä neliöllä ja poni taas ihan fiiliksissä 8'3 Ainut haitta oli se, kun rupesi taas pöllyämään :/ Laukka pohkeissa ei ongelmaa.

Hmm... sitten varmaan tehtiin niitä pohkeen väistö juttuja (?) ja loppu käynnit.

Poni oli ihanan reipa koko tunnin! ::) Käväsi välillä perään annossa ja toka vikan ravineliön meni kokonaan perään annossa ;3 Mutta sitten pää nousi ja poni rupes kipittämään kun yritin saada askelta pidemmäksi...

Kyll myö vähitelle kehitytää ! Huomas taas tunnilla kuinka jännä juttu tuo hengitys oikeestaa on ku vaikutti niin paljon poniin!

Valitettavasti ei ole kuvia... kun Tara ja sisko oli hiihtämässä tallille x)

Kuiteskin tunnin jälkeen purin ja harjasin ponia ja sitten yritin valokuivaillakkin, mutta ei tullut hirrrveen järkeviä, kun poni oli iha nukkumassa :D


© Mie!

© Mie!
  
© Mie!
 
© Mie!

jäätääää © Mie!

© Mie!© Mie!
 
© Mie!
 
© Mie!
 
© Mie!
 
ilme x) © Mie!


jarppaliii :3 © Mie!
© Mie!


Kuvailtuani vähän aikaa aijoin mennä kuvaamaan kun Tara meni Winillä & sisko Fanylla, mutta en mennyt, koska heidän mukaansahan ei noin pimeellä saa kuvia, joten sitten aijoin putsata chapsit, mutta huomasin että ne voi pestä koneessa (ei siis mitkää nahka chapsit), joten pesin jodpurini ja sitten rupesin kävelee maneesille päin.
Puolessa välissä polkua maneesille, huomasin että hyö just sammutti valot joten kävelin takaisin talliin, avasin heille oven ja siirsin ponia.

Sitten vähän kuvailin ponia ja kuuntelin Taran hehkutusta siitä kuinka hyvin Wini oli mennyt, ei kuulemma ollut ennen niin hienosti mennyt jne. ja otin mie heist pari kuvaaki ku hää nii kinus (; Mut oon ilkee enkä anna niitä hänelle ennen kuin hää kuvailee minuu :P :D<3 ! © Mie!


© Mie!


Sitten vähän ajan päästä meiksi haki meijät (miut & siskon) ja kotiin joskus 21-21:30 aikoihin eikä sen ihmeempää, siitä vähän ajan päästä nukkumaan ja silleen.

Eipäs tässä muuta! Mutta huomenna postailen tänäsen tapahtumista enemmän, mutta nyt en jaksa, kun haluan nukkumaan! :D Huomisiin! (;

P.S. MUISTAKAAS LAITTAA KYSYMYKSIÄ! KIITOOS<3 (Teen kysymyspostauksen tällä viikolla! & ridivaate postauksen jos kerkeän, mutta jos ei ole aikaa, niin siirtyy ensi viikolle)

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3