12.3.13

Ei se esteratsastus vaa oo miun laji!

Hei!
Elikkäs eilen oli ihan normi koulu päivä, mentiin 9:30 ja päästiin 14:15, sen jälkeen menin kotiin ja mm. pelasin biljardia! Ainii saatiin sunnuntaina minibilis! :D On se aika jännä, eikä hintakaa päätähuimannu, ku makso 20€! (: Itte en sitä sunnuntaina kerennyt pelaamaan kuin kerran, koska tein äikän esseen loppuun ja luin espanjan kokeeseen!Tässä tää mei minibilis (:

Takaisin eiliseen! Sitten kun meiksit tuli ni heitin ridivaatteet niskan ja hyö heitti miut tallille.

Tallilla aluksi etin yhen toisen tuntilaisen kanssa Taran kameran akkua, kun se oli tippunut laturista (ja siinä samalla sovittiin että hän varustaisi Saaran ja mie hankkisin hänelle jonkuu varustaa Incen).

Sitten kun löydettiin akku, niin laitoin sen kameraan ja autoin kamua hakemaan Incen, jonka jälkeen menin maneesiin kuvailemaan siskon & Taran tuntia (ennen puolta) ja hankin samalla Incelle (btw lausutaan Inke) laittajan.

Lähdin joskus ennen 15 takaisin talliin, laitoin chapsit & sain tietää että meillä olisi esteitä (& että tallin omistaja ei pidä tuntia, vaan ridiope) joten soitin ittelleni turvaliivin ja sitten menin auttamaan muita.

Joskus 5vaille tuli vielä pari tyyppiä (he eivät tienneet että tunti alkaa tasalta), joten autoin hieman Sonjan laitossa, jonka jälkeen laitoin turvaliivin päälle ja lähin maneesiin! Matkan varrella Tara tuli miuta vastaan ja otin häneltä kypärän.

Tunnin aiheena oli (esteet) askeleiden laskeminen ja hevosen askeliin vaikuttaminen ja inspiksen ope oli saanut oltuaan Ypäjällä Piia Pantsun valkassa.

Alku käyntien aikana sain pitkän raipan.

Alku verkka mentiin 5 askelta istuen ja 5 askelta kevyessä istunnassa ja ponin helppojen askelien ansiosta tehtävä tuntui helpolta! (:

Sen jälkeen rupesimme laukkaamaan samalla kevennystaktiikalla ja sekin onnistui mielestäni ihan hyvin, vaikkakin teki mieli olla kokoajan keveässä istunnassa, että poni liikkuisi reippaammin. Kyllähän se sitten otti semmosen spurtin, kun ope kolisteli vähän siellä takana, mutta sitten tuli se ongelma, että omat silmät eivät pysyneet mukana... Käynnissä ja ravissa poni kulki mielestäni hyvin rennosti! :3

Sitten kävelimme vähän aikaa, jonka jälkeen ruvettiin ottamaan verkkahyppyjä ristikolle (3x).
Poni kulki hyvin ja hyppäsi hyvin, ainut pieni miinus oli se etten itse meinannut muistaa ratsastaa esteen jälkeen ihan päätyyn.


x= este ----> = suunta

Poni kulki hyvin ja hyppäsi hyvin, ainut pieni miinus oli se etten itse meinannut muistaa ratsastaa esteen jälkeen ihan päätyyn.

Sen jälkeen rupesimme hyppäämään toisesta suunnasta toista ristikkoa, jonka jälkeen kokorata leikkaa ja esteen vieressä laukanvaihto.

---> = suunta x= este * laukan vaihto


Hypyt meni hyvin! (Y) Mutta laukanvaihdokset eivät, koska poni vaihtaa vain, jos menee tosi lujaa ja silloinkin vain pukin kautta, mutta en pystynyt menemään niin kovaa, kun silmissä heitti :s Joten vaihdoin laukat loppupeleissä vasta lyhyellä sivulla laukka-ravi-laukka siirtymällä.

Sitten (taidettiin korkeentaa esteitä/estettä, jos oikein muistan) hypättiin äskeisen esteen jälkeen myös se kokorata leikkaalla oleva este ja laukan vaihdos esteellä. (n. 2x?)

x= este ---> = hyppy suunta


Mielestäni hypyt menivät hyvin ja kai ne laukatkin vaihtuivat, kun ei ainakaan mitään sanomistakaan tullut, ettei olisi vaihtanut (:

Sen jälkeen hypättiin kaikki kolme estettä ja pyrittiin saamaan kuusi laukka askelta molempiin väleihin! Ja joka kerta kun "rata" hypättiin ni vaihtui automaattisesti suunta ja hypättiin toisesta suuntaa. Mentiin tuota jonkin aikaa.Rata joka oli ehkä max 60cm?
X= este ----> = suunta
 

Poni kulki vielkii tosi kivasti ja hyppäsi ihan innoissaan! (Y) Useimmiten meille kuitenkin tuli jtn 7 laukka-askelta väleihin ja opekin sanoi että laihemmat tiet ja muistutti välillä siitä että korkea käsi jarruttaa ja että koska halutaan ponin menemään lujaa niin ei voida pitää korkeaa kättä. Olisi pitänyt keskittyä enemmän siihen laihaan tiehen, mutta hahmotus-ja keskitys kyky eivät oikein pelanneet kun päässä heitti :s Mutta poni meni ihan superisti ja saatiin kerran kaikki 6:lla laukalla* ! <3 :3

Sen jälkeen pyysin opettajalta lupaa lopettaa hyppäämisen, kun päässä heitti ja kun kumminkin vika hyppy* oli ollut tosi hyvä. Sain luvan ja ope sano et jos huippaa hirveesti ni mee istumaa ja anna poni jollekki, mut mie selitin et se huippaa vaa ku ollaa hyppäämäs ja mennää nii lujaa ja sit se este kohta ku menee ylös ja alas.

Sitten mie siinä kävelin samalla kun muut hyppäsivät ja poni meni vieläkii ihan hirrrrveen nätisti, tuntui tosi rennolta ja vain katseen voimalla kääntyi tosi hyvin! :3

Vähän ajan päästä sain luvan aloittaa loppuravailun, ja huomasi että poni oli estetunnilla, kun meni niin reipasta ravia :D Mutta silti poni tuntu tosi kivalta :3

Vähän aikaa ravattuani laitoin takin päälle ja jatkoin ravaamista kunnes sitten loppu käynnit, loppukaartoon ja alas selästä.

Tultuani alas selästä, löysensin vyön,laitoin jalkkarit ylös ja annoin ponille taskustani leivänpalasia, kun poni oli ollut niin super ! 8'3

Ylipäätänsä tunnista jäi positiivinen fiilis, kun poni meni niin superisti! <3 :3 Ainut huono puoli oli se huippaus, ja sen takia tuli taas ilmi miksei tuo esteratsastus oikein sovi miulle :/ Ja toinen huono puoli oli se ettei taaskaan ollut ketään kuvaamassa, vaikka sovimme että sisko & Tara kuvailee minuu, ku mie kuvailin heitä :< Ja päätin että vaikka tykkäänkin ihan hirrveesti kuvailusta, en aijo kuvailla muita ennen kuin joku kuvailee minua! Saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta eihän se ole reilua, kun mie aina kuvailen kaikkia ja kukaan ei kuvaile minua!  Varsinkin sen takia harmittaa, kun poni on nykyään ruvennut menemään niin hienosti :< Mutta ei mahda mitään... ehkä sitten tajuavat, kun eivät saa enää kuvaajaa... Mutta, mikä tärkeintä poni oli super ! <3

Sen jälkeen sitten purin ja harjasin ponin. Sitten kun olin menossa siskon ja Taran luokse, mutta sitten hyö kerkesivätkin just tulla. Autoin vähän Winin purussa ja sitten autoin myös iltaruokinnassa, jonka jälkeen soitin Taran puhelimella meille kyydin.

Kyydin tultua mentiin meille sumpittii vielä se että kyllä äiti jaksaa ajaa Einolalle! Joten sitten otettiin kymppi mukaan ja ajettiin Einolantallille, josta haettiin miulle farkku ridihousut.

Kotiin tultuamme kokeilin ks. ridihousuja ja ne olivat erityisen sopivat miulle, eivätkä olleet edes paljoa kurtussa pohkeista! (Miulle on aina hirrrveen vaikea etsiä housuja, kun miulla on niin lyhyet jalat) (:


näyttää et toinen lahe ois pidempi,
mut se johtuu kuva kulmasta!

sma ku edellises...


täs viel tää merkki tarkemmi (:


Sitten loppu illasta pelasin minibilistä ja silleen ja sitten nukkumaan.
Tänäsestäkii vielä vähän :

Normi koulupäivä jonka jälkeen menin kaverini kanssa kirjastoon palauttamaan kirjat ja sitten mentiin kauppaan ja samalla Tara liittyi joukkoomme ja mentiin kirjastoon juttelemaan ja syömään turkinpippureita. Jonkin ajan päästä siskokin tuli.

Sitten meiksi haki meidät, vei kamun kotia, siskon & Taran Taralle ja miut kotia.

Siitä lähtien en ole muuta tehnyt, kuin pelannut kerran bilistä ja loppu ajan kirjoittanut tätä...

No ei tänään varmaan sen ihmeempää... Tällänen rento talliton päivä (:

Huomenna ois sit pomppu ja loppuviikosta vois vaik ottaa tunnin, ja jos joku pääsis viel kuvaa (: Ja kylhä nuo suunnitteli sitä et menisin perjantaina kuvaa heitä maastoon, mutta a.) miten pääsisin sinne? b.) miksi kuvaisin, kun tiedän ettei hyö kuiteskaa kuvaa minuu... Inhottaa ajatella tollee, mutta totta se on :< No ehkä jos a:n juttu luonnistuu ja meen enne perjantaina tunnille ja jos hyö kuvaa minuu ni voin sit perjantaina kuvata heitä ... Mutta toisaalta en tiiä et mitä tunteja torstaina ois tarjolla, että menisinkö tunnille ees (: No huomenna se selviää (;

Viikonlopuksikaan ei ole muuta suunnitelmia, kuin se että muistaa lukee YH:n kokeeseen (: No eipäs tässä muuta! (:

Eipäs tässä muuta ...MUISTAKAA ÄÄNESTÄÄ KYSELYSSÄ JA KOMMENTOIKAA! kiitos <3

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3