11.12.14

11. LUUKKU: Lyhyesti Amista

|Juuri edellisessä postauksessa mainitsin, ettei täällä ole lunta... No yöllä satoi lunta, joten nyt on lunta! Suunnittelin meneväni huomenna ratsastamaan Saaran päivällä, jolloin sisko kuvaisi meitä ja itse kuvaisin, kun sisko ratsastaa Amin.|

kesä 2013
Nimi: Ametistas LT
L.nimi: Ami
Rotu: Arabialainentäysiverinen
Synt. : 12.01.2004
Sukupuoli: ruuna
Säkä: n.155(?) cm
Om: Miia Hämäläinen
Puoliylläpitäjä: Siskoni (1.6.2013-31.7.2013 ja 1.1.2014- 31.12.2015)

Ami on siis tällä hetkellä meillä puollylläpidossa ja siskoni ratsastaa Amilla melkein joka päivä ja äitini n. kerran viikossa. Sisko käy maastossa, menee koulua ja hyppää esteitä, kun taas äitini käy maastossa ja välillä humputtelee koulua. Itse en ratsasta Amilla ollenkaan, koska se ei ole yhtään minun tyyppinen hevonen.

Eve ja Ami kesä 2013 © Mari Lääperi
Ami on käsiteltäessä kiltti, sellainen viaton nappisilmä. Ami on kiltti ratsastaessakin, mutta vaativa ja Amilla on aina välillä on sellaisia päiviä, jolloin kaikki on pelottavaa. Silloin kun kaikki on pelottavaa Ami muuttuu esteillä kenguruksi, sileällä kirahviksi ja maastossa veturiksi. Silloinkin, kun Ami on pelkurituulella se on viattoman oloinen ja tuntuu syyntakeettomalta.

kesä 2014 irtojuoksutus


ainut ratsastuskerta Amilla, jolloin on jäänyt aidosti hyvä fiilis...

Maastakäsin Ami on oikein kiva ja miellyttämishaluinen ja uskaltaa tehdä hyvinkin pelottavia asioita leivän voimalla. Toissa kesänä uskaltautui mukisematta mm. ravaamaan pressun yli, ilman ajatustakaan menemättä jättämisestä :)

Kesä 2014 irtojuoksutus
Ami osaa mukautua ratsastajan tarpeisiin. Jos siltä vaatii se antaa kaikkensa ja käyttää itseään, mutta jos siltä ei vaadi se tekee mahdollisimman vähän. Ami osaa mennä peräänannossa ja tykittää esteillä ja maastossa, mutta osaa mennä myös todella kiltisti, jos on tarve. Esim. äiti voi mennä Amilla yksin maastossa.

Kevät 2014, Viimeinen ratsastuskertani Amilla
Eipäs tässä muuta...


SEURAAVAAN LUUKKUUN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3