22.12.14

22.LUUKKU: Vuoden 2014 tavoitteiden toteutuminen

Tein viime vuonna joulukuussa "Tavoitteet ratsastuksessa vuodelle 2014" ja tämä postaus käsittelee sitä, miten ne toteutuivat. (Linkki tavoitteet ratsastuksessa vuodelle 2014 - postaukseen >tässä< )

TUNNILLA:

Yleisesti: 

"Tavoitteenani on päästä menemään erilaisia asioita, erilaisilla ratsuilla ja oppia ratsastamaan paremmin."

Toiseksi eniten tuli ratsastettua Esterillä
No erilaisia asioita tuli tehtyä, mutta ratsu oli suurimmaksi osaksi Saara. Saaran lisäksi tänä vuonna ratsastin ainoastaan Esterillä, Amilla, Ratatouilella & Joonaksella, joten ei tullut mentyä paljoa erillaisilla ratsuilla. Mitä paremmin ratsastamisen oppimiseen tulee niin, uutta on tullut opittua, mutta myös takapakkia on tullut.


 "Tavoitteena olisi päästä menemään koulun lisäksi hieman esteitä ja kerran maastossa ja tietysti mennä myös ilman satulaa."

Tämä tavoite on suurinpirtein toteutunut. Koulutuuppauksen lisäksi hyppäsin kaksi kertaa ja kävin kahdesti maastossa, mutta en ole valitettavasti ratsastanut ilman satulaa... ainakaan vielä. "Lisäksi tavoitteena olisi myös tippua mahdollisimman vähän."

Tämä tavoite on onnistunut erinomaisesti enkä ole tänä vuonna vielä kertaakaan tippunut (kop kop), mutta onhan tätä vuotta vielä reilu viikko jäljellä.

Kouluratsastus: 


"Tavoitteenani olisi saada oma ratsastus paremmaksi ja varsinkin selän yliliikkuvuus pois!" Oma ratsastus on loppupeleissä siistiytynyt ja selän yliliikkuvuus on poistunut miltei kokonaan. Valitettavasti selänyliliikkuvuuden poistuessa selkä on ollut välillä liian tönkkö... no ehkä mie joskus vielä opin :D

"Tavoitteena on saada Saara kulkemaan koko ajan pyöreänä kantaen itsensä oikein ja muut hevoset edes ajoittain pyöreiksi." Eipäs toteutunut tuo tavoite. Poni kulkee nyt ravissa lyhyempiä pätkiä peräänannossa, kuin viimevuonna, mutta laukka on paljon parempaa ja poni jaksaa hetkittäin jo hyviä pätkiä peräänannossa. Muut hevoset ovat olleet ajoittain pyöreitä, joten se on toteutunut.

"Tavoitteena on myös päästä kisaamaan."

Vuoden ensimmäiset kisat ja elämäni ensimmäinen He:B - tason kisa. (KN Special)


Tämä tavoite onnistui ja päästiin Saaran kanssa osallistumaan moniin kisoihin.

Esteratsastus:

 "Suurempia tavoitteita esteillä minulla ei ole. Muutaman kerran, kun vuodessa pääsee hyppäämään Saaralla onnistuen hyvällä fiiliksellä, niin se riittää. Tietty tavoitteena on se, kun hyppään, niin en vetäisi ponia suusta tai muuta sellaista. Tavoitteisiin ei kuulu kisaaminen."Tämä tavoite on toteutunut täydellisesti. Pari hyppykertaani onnistuivat ja niistä jäi hyvä fiilis ja myötääminenkin oli okei, enkä vetänyt ponia suusta tms. En myöskään kisannut.

Maastoratsastus:

"Tavoite maastoilussa on, että kävisin kerran lyhyellä maastolla, avarassa paikassa ja niin ettei se ahista." Tämä tavoite onnistui aika hyvin. Kävin tänä vuonna 2h maastossa Kanarialla, joka oli tosi avarassa paikassa ja lyhyehköllä maastolla Esterillä, joka oli osittain metsässä ja osittain pyörätiellä. Eikä tullut kuin pienessä osassa maastoa ahdistuneisuuden tunne.

"Lisäksi myös tavoitteena olisi päästä kesällä uittamaan!"Tämä tavoite ei valitettavasti onnistunut :( Paitsi periaatteessa kyllähän minä uitin Iiroa ja tämän ratsastajaa Ellaa :D (Ellan blogiin pääset >tästä< )

KISOISSA:

Yleisesti:

"Päästä kisailemaan sekä omissa- että ulkopuolisissa kisoissa ja siirtyä alueluokkiin." 

Kuva otettu ulkopuolisten aluekisojen seuraluokasta, Raijan tallilta siis. 


Tämä tavoite onnistui osittain. Pääsin kisaamaan sekä omissa- että ulkopuolisissa kisoissa, mutten siirtynyt alueluokkiin.

"Lisäksi tavoitteena on parantaa tulosta vuoden loppuun mennessä."

(Liitän tähän kuvan viimeisimmästä pöytäkirjasta, kunhan otan sen)

Tämä tavoite taas ei onnistunut lähes ollenkaan. Tulokset aluksi vain laskivat, mutta viimeisessä kisassa tulos parani.

Koulukisoissa:

"Tavoitteenani koulukisoissa on osallistua helppo B:hen seura- ja aluekilpailuissa Saaralla ja parantaa tulosta (ehkä vuoden loppuun mennessä 60% ??? )"Tämäkin tavoite onnistui vain osittain. Osallistuttiin Saaralla helppo B:hen seurakisoissa, muttei aluekisoissa. Tulos taas huononi kokoajan paitsi viimeinen parani. Saatiin vuoden ensimmäisistä kisoista 60.8% ja viimeisestä tasan 60%, joten vuoden loppuun mennessä 60% tavoite onnistui.

"Lisänä tavoitteena voisi myös olla osallistua edes kerran jollain muullakin,kuin Saaralla koulukilpailuun. (luokalla ei väliä)"

Vähän himottaisi kokeilla myös Jonttua :P
Mutta, jos ehkä kuitenkin ensiksi menisin sen kanssa edes tunnille :D


Tämä tavoite ei onnistunut, mutta ensi vuonna voisi harkita uudelleen. (;


Estekisoissa:

"Minulla ei ole tavoitteita estekisoihin, koska en suunnitellut osallistuvani niihin. Mutta, jos osallistun, niin ei hylätty/ clear round olisi hyvä."

Tämä "tavoite" onnistui, koska en osallistunut estekisoihin.


"Tärkeimpänä on kuiteskin oppia lisää ratsastuksesta, eikä ainakaan mennä taakseppäin! (: "

Loppu toteamus onnistui osittain. Opin lisää ratsastuksesta, mutta kehityksessä mentiin myös hetkellisesti taakseppäin.Minkälaisia tavoitteita teillä on vuodelle 2015?


SEURAAVAAN LUUKKUUN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3