11.1.16

Muut hevoset joilla ratsastin vuonna 2015

Nyt kun on kulunut tasan kuukausi viime kerrasta, kun ratsastin kunnolla (ratsasustunnilla) niin on hyvä aika kirjoittaa tänne viime vuoden ratsasteluista muilla kuin Saaralla.

Saaran alettua ontumaan jatkoin siis tunneilla käymistä muilla hevosilla.

Kesällä - vielä kun Saara oli terve - ratsastin kerran Garalla. Gara ei ollut yhtään minun tyyppinen hevonen, mutta ratsastuksetsa jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Tein paljon taivutteluita, ympyröitä ja kahdeksikkoja törppöjen ja tuolien ympärille yms.

Kuva parin vuoden takaa loppukäynneistä / ekaa kertaa Garan selässä :D


Saaran ontumisen alettua ratsastin Mossella. Tämä taisi olla viimeinen ratsastuskertani kentällä vuonna 2015. Tunti oli oikein kiva ja sisälsi järkeviä tehtäviä, mutten osannut ollenkaan ratsastaa Mossella. Ravi tuntui todella pompottavalta, mutta laukka taas tosi kivalta. Jossain vaiheessa tuntia oikea jalkani sekä vasen käteni puutuivat,  joten otin jalustimet pois ja venyttely kunnes helpotti ja pystyin jatkamaan. (Olin siis aiemmin päivällä kaatunut alamäessä, jolloin kyynerpää sai osumaa.) Tunnista jäi ihan ok fiilis.

joku tosi vanha kuva miusta ja mossesta Miilan estetunnilta :D Vuosi ehkä maksimissaan 2012! © Tara


Maneesissa menin syksyn ensimmäisen tunnin Romeolla. Tai no Miilan kouluvalmennuksen. Ensin jätkytyin lukiessani nimeni Romeon kohdalla, koska Romeo on iiiiso hevonen (tai no pienempi kuin esimerkiksi Joonas, mutta iso kuitenki). Romeo oli kuitenkin AIVAN IHANA! <3 Romppu toimi hyvin istunnalla ja teki niinkuin halusinkin! Pystyin -omaksi ja valmentajan hämmäatykseksi - jopa istumaan Rompun ravissakin! En ole koskaan istunut noin ihanassa ravissa - paitsi ehkä Dimondin (R.I.P.) ravissa! Laukka oli tosi suurta, mutta pääty-ympyrällä oli jo helpompi yrittää istua. Tästä kouluvalmennuksesta jäi tosi hyvä fiilis ja halu päästä ratsastamaan Rompulla uudestaan! - mitä en valitettavasti ole päässyt vieläkään tekemään...

© Riina M


Seuraavaksi taisin mennä Garalla. Gara oli muuten ihan mukava, mutta laukka oli liian vauhdikasta & tuntui etten saanut kunnolla istuttua satulaan (osittain varmaan koska minulla oli vieläkin polvipaikkaiset housut jalassa). Tehtiin mm. Vastalaukka harjoituksia pääty-ympyrällä. Garalla miulle tuli pitkästä aikaa "huippauskohtaus" eli silmät rupesivat heittämään ja siirryin keskelle hetkeksi odottamaan, että maailma lopettaa pyörimisensä, jonka jälkeen palasin takaisin tehtävän pariin. Garasta jäi myös ihan hyvä fiilis, mutta samalla semmonen "ääh ei taas näitä huippauksia"- fiilis :D

Perjantaina 26.10.2015 menin ekaa kertaa elämässäni Valssilla. Valssi oli ihan kiva, mutta ravissa ja laukassa istuminen ei oikein sujunut. Aluksi en meinannut edes saada nostettua laukkaa ja kun sain niin laukka oli hyvin epämiellyttävää. Syy tähän oli - ainakin osittain - se, että miulla oli paikattomat housut, jolloin ei ollut pitoa melkein ollenkaan. Tiedän tämän siitä, koska seuraavalla kerralla kun menin Valssilla istuminen oli jo paljon helpompaa. Kuitenkin Valssista jäi ihan ok fiilis.Seuraavaksi eli perjantaina 30.10.2015 taisin mennä Centillä. Centti oli oikein kiva - vihdoinkin hevonen jolla on pieni ja mukava laukka! Tehtiin erilaisia tehtäviä, joista päälimmäiseksi on jäänyt mieleen laukanvaihdot kaarevalla uralla (vas. Laukka - käynti - oik. laukka & toisinperin). Yllätyin kun oikea laukka oli vaikampi, kun yleensä vasen on vaikeampi. Tehtiin myös mm. Radanpoikkileikkaalla ravi - pysähdys- ravi ja laukka - pysähdys - laukka - siirtymiä. Näissä C hieman kuumui. Loppuraveissa ope kehui kun C pyöristyi kaulastaan. Centistä jäi hyvä fiilis.
Talvella uskallauduin pitkästä aikaa estevalmennukseen. Estevalmennuksen menin tallin uudella hepalla Santulla. No tuota... Alkuverryttelyssä kun aioin nostaa laukaa (pariinkin kertaan) niin Santtu vain kiihdytti ravia, jolloin silmät eivät meinanneet enää pysyä perässä ja rupesi huippaamaan. Menin hetkeksi keskelle maneesia seisomaan ja tasaamaan silmiä, kunnes taas näin normaalisti. Päädyttiin siihen etten edes yritä enää nostaa laukkaa, ettei huimaus palaa (vaikka onnistusinkin laukannostossa niin S:llä on hyvin reipas laukka, jolloin voisi ruveta uudelleen huimaamaan).
 Tultiin Santun kanssa kaikki valkan tehtävät ravissa - ajoittain kolistellen ja ajoittain puhtaasti. Santtu on herkähkö pohkeelle, eikä saisi vetää suusta, koska vetää vaan takaisin. Esteet - jos niitä voi edes esteiksi kutsua - meni hyvin eikä kertaakaan menty huti vaikka ohjaamisessa olikin ajoittain haastetta. Hypättiin myös sininen laine ja n. Kolmen esteen rata. Ratakin meni ihan hyvin. Vikan esteen tulin vielä uudestaan paremmalla tiellä, jonka jälkeen loppuverkka.
Santtu oli sellainen että hänen kanssaan meinasi mennä hermo, mutta koska hän on niin suloinen symppis ja yrittää parhaansa niin ei hälle voi suuttua :3 Eli loppujen lopuksi Santusta jäi ihan kiva fiilis, mutten haluaisi mennä hänellä uudestaan, koska en halua lisää "huippauskohtauksia" :DVuoden 2015 toiseksi viimeisen ratsastustuntini menin Valssilla. Valssi oli tällä kertaa hyvinkin mukava ja yllätyin suuresti kuinka paljon helpompaa oli istua ravissa ja laukassa, kun oli kunnon grippiset kokopaikat ratsastushousuissa! :D Tuli jonkin verran oikein hyviä pätkiä ja saatiin opettajaltakin kehuja :3 Valssista jäi siis oikein kiva fiilis!

© Eve


Vuoden viimeisen Miilan kouluvalmennuksen menin Mossella. Noh... Valkasta ei jäänyt mitään ihmeempiä fiiliksiä. Mentiin mm. Etuosakäännöksiä ja muistaakseeni jotain mikä liittyi hevosen tahtiin. Onhan se Mosse ihan kiva - saatiin kehujakin kun meni hetkittäin (siis ehkä sadasosasekuntin) nyökissä tms. - mutta ei hänestä oikein saa mitään irti. En tiedä ei hää vaan oo miun tyyppinen hevonen. Mosse menee koko ajan semi hyvin, kun taas esim. Saara tai Romppu, Valssi ja Centi näyttävät heti - tai ainakin melkein heti - kun tekee jotain oikein tai väärin... Mosse vaan ... menee :D Toisaalta se on ihan ymmärrettävää koska Mosse on vakio alkeisratsu, jolloin hänen ei tarvitsekaan reagoida kaikkeen. Enkä varmaan itse osaakaan ajatella Mossea ns. Normaalina hevosena mitä pitää kunnolla ratsastaa, vaan helposti jäin itsekin vain istumaan kyydissä.

huh kun ollaan värikkäitä :D © Riina


Perjantaina 11.12.2015 menin ensimmäisen ratsastustuntini Saaran kuoleman jälkeen ja samalla vuoden viimeisen tunnin  Centillä. Centi oli taas oikein mukava :3 Mentiin Centinkin kanssa etuosakäännöksiä.

© Eve


Vuonna 2015 ratsastin viimeisen kerran hyvän ystäväni Nean uudella hepalla. Olin tuntenut Sepsun vasta jonkin aikaa, kun Nea sanoi että pistää miut ratsastamaan. Ratsastin vain hetken tallin pihalla molempiin suuntiin ja sitten oikea käsi rupesi jo kihelmöimään ja puutumaan, joten tulin pois. Mentiin vielä pellolle kuvailemaan.

© Nea


Miulla oli siis on joku isompikin jumi hartiassa, joka kipeytyi loppuvuodesta niin pahasti, että hermokipu pisti oikean käden hartiasta sormiin ja sormet puutuivat. En pystynyt laittamaan edes kättä kunnolla nyrkkiin... Jopa minä - kuka ei koskan syö särkylääkkeitä - söin viikon ajan särkylääkkeitä! Nyt kipu on onneksi hellittänyt ja pystyn olemaan melkein normalisti. Tosin ratsastamaan en ole vielä toistaiseksi mennyt...

Tehtiin siskon kanssa (lue sisko teki ja mie olin olevinaa apuna) piparkakkutalli ja -esteitä jouluksi! :P Nyt nämä ihanuudet on tosin syöty jo :D


Tänä vuonna en ole vielä tuon käden kanssa ratsastamaan mennyt, mutta toivottavasti kohta menen tai en enää osaa mennä hevosen selkään ja rupean pelkäämään siellä hevosen selässä, koska en ole siellä pitkään aikaan ollut! :'D Nyt on kuitenkin koeviikko lähestymässä ja paljon tehtäviä tehtävänä, joten eiköhän se ratsastaminenkin suosiolla siirry koeviikon jälkeiseen elämään - eli helmikuuhun... Sitten taukoa tunneilla käymisestä tulee melkein kaksi kuukautta! Huh huh! Varmaan elämäni pisin tauko ratsastamisesta! Noh toivotaan että käsi paranee kunnolla tauon aikana ja ettei tauko ainakaan pidempään kestä!

Onko teillä vakkariratsua vai vaihtuuko ratsu melkein joka tunnille/valmennukseen?
 Oletko tyytyväinen tähän ratkaisuun vai haluaisitko, että asiat olisivat toisin? 
Kumpi tapa (vakkariratsu vai aina erilainen) on omasta mielestäsi opettavaisempi?

HEIPPA!

2 kommenttia:

  1. Miulla vaihtuu usein tunneilla hepat ja toivoisin just et pysyis samana niin pääsis kehittymään paremmin:) toki välillä tulee niitä et nyt kyl kyllästyttää tää hevonen et voisin ottaa jonkun toisen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok :)

      Kaikista kivoin (ratsastustunneilla) olisi mahdollisuus mennä pääsääntöisesti tietyllä ratsulla, mutta myös mahdollisuus halutessaan mennä välillä myös muilla :) Loppupeleissä riippuu ihan ihmisestä tykkääkö mennä kokoajan samalla ratsulla vai vaihdella. Kummin vain niin pääasia, että ratsu sopii ratsastajalle ja ratsastaminen pysyy positiivisena :)

      Poista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3