17.2.17

Vuoden 2017 tavoitteen Muhkulla

Hei tyypit!
Miusta ei oo kuulunut taas kuukauteen - vaikka lupasinkin toteuttaa vuoden 2016 loppu vuoden postauksia. Noh minkäs teet, kun pitäisi tehdä jotain oleellista, muttei saa oikein mitään aikaiseksi kun väsyttää ihan pirusti kokoajan. Voin ottaa muutaman tunnin päiväunet ja jatkaa ilman ongelmia yöuniin, mutta jos en nuku silloin kun nukuttaa niin en saa unta ollenkaan... Ehdotuksia? :D

Onneksi ei tarvitse nukkua yksin kun voi nukkua Akiron kanssa ♥


Väsyneistä fiiliksistä päästäänkin pirteempään aiheeseen! Eli siis vuoden 2017 tavoitteisiin. Mie oon ollut suhteellisen motivoitunut ratsastuksen kannalta koko ajan - ihan ilman sen kummempia tavoitteita. Olen edellisen vuoden oikeastaan ihan vain nauttinut erilaisista tavoista ratsastaa ja silti ylittänyt itseni monesti. Toisaalta onhan se aika helppoa ylittää itsensä jos ei aseta mitään tavoitteita, haha!

Viime vuodelle ei ollut tavoitteita, koska poni siirtyi taivaslaitumille ja alle tuli aivan uusi tuttavuus, joten en nähnyt syytä asettaa erityisempiä tavoitteita. Tänä vuonna kuitenkin haluan asettaa selviä tavoitteita, jotta voin motivoitua enemmän ja toteuttaa intensiivisemmin asioita!

Aloitetaanpas aluksi ihan Muhkusta. Muhkun jälkeen tulen vielä myöhemmin erillisessä postauksessa käsittelemään muitakin hevosia. Eiköhän aloiteta!

Kouluratsastuksessa:



Pidän itseäni kouluratsastajana (vaikken viime vuonna osallistunut Muhkulla yhtiinkään koulukisoihin) ja haluankin kehittyä siinä hurjan paljon lisää! Nyt kun olen hieman jo oppinut miten Muhku toimii niin seuraava askel olisi sitten saada enemmän ja pidempiä pätkiä sellaista hyvää ratsastusta. Tällä hetkellä suurin este koulupuolella kehittymiselle on oma keskittymiskyvyn puute - en millään jaksaisi keskittyä itsenäisesti ratsastaessa, mutta heti kun pääsee valvovan silmän alle niin palasia loksahtelee kohdilleen! Toinen suuri ongelma on oma toispuoleisuus - minulta puuttuu oikealta puolelta kroppaa lihakset, joten ne pitäisi saada jotta ratsastuskin helpottuisi!


  • Oma keskittymiskyky kuntoon!- Muista syödä, juoda ja nukkua
    - Keksi vaikka etukäteen asia minkä aijot toteuttaa! (Keksit kuitenkin aina muille vaikka kuinka paljon tekemistä, mutta kun itselle pitäisi keksiä niin pää lyö tyhjää!)
  • Myös fyysinen kunto kohdilleen!
    - Muista käydä salilla - et voi ratsastaa kunnolla jos istunta on toisspuoleista eikä energiaa riitä täysillä ratsastamiseen kuin pieneksi hetkeksi!
  • Valmentaudu
    - Valvovan silmän alla jaksat keskittyä
    - Ei tarvitse itse keksiä tekemistä
    - Saat suoraa palautetta ja ohjeita tulevaan!
    - Kohti laadullisesti parempia ja ajallisesti pidempikestoisia hyviä pätkiä!
  •  Osallistu koulukisoihin
     - Aluksi ihan vain He:C-tasolla, mutta jos yhteistyö paranee paljonkin lisää niin sitten ehkä He:B-tasollekin (?)
    - B-merkin kouluosuus hyväksytysti läpi!



Esteratsastuksessa:



En pidä itseäni varsinaisesti esteratsastajana (vaikka viime vuonna tulikin kisattua enemmän esteillä kuin koulussa) niin haluan pitää esteet osana treeniämme. Minulla on paljon hahmotusongelmia esteillä - varsinkin jos on yhtään taukoa esteistä.



Einolan estekisat 60cm
  • Mielikuvaharjoittelu
    - Haluan oppia käyttämään mielikuvaharjoittelua, jotten ole aina pienen tauon jälkeen ihan hukassa, koska en näe askelta.
    - Opin luottamaan siihen että kyllä se askel sieltä tulee
  • Puomit
    - Minun pitää ruveta menemään itsenäisesti puomeja, jotta alan hahmottamaan askelia - erilaisia teitä, useampi puomi peräänjälkeen yms.
  • Valmentautuminen
    - Haluaisin myös tietysti päästä valmentautumaan mahdollisimman paljon esteillä, että saisin sitä varmuutta hyppäämiseen ja hyppääminen helpottuisi.
    - Erilaiset estetyypit  (sarjat, innarit ym.)
    - Ehkä mahdollisesti estekorkeuden vakaannuttaminen 60cm tasolle olisi hyvä tavoite? (Vaikka olisi taukoa niin ei tuntuisi miltään aloittaa suoraan 60cm pystyesteiltä.
    - Uskaltautua useammin menemään myös 70cm korkeempia esteitä - ehkä yksi 80cm este tämän vuoden puolella?
  • Kisaaminen
    - Mennä puhtaasti 50cm-60cm ratoja
    - Päästä kisaamaan Einolan lisäksi ainakin Vipeleellä - miksei muuallakin!
    - B-merkin esteosuus hyväksytysti läpi!



Maastoratsastuksessa:



Maastoratsastus on miulle semmoista mielenvirkistystä - ei haittaa vaikka ajatukset pyörii jossain toisaalla. Kuten osa saattaa muistaa niin miulla on tosiaan ollut jonkin sortin maastokammo tässä menneillä vuosilla, mutta viime vuoden aikana sain aika hyvin kammon kuriin. Tavoitteena olisi siis ylläpitää maasto kivana paikkana.



  • Käy erilaisissa maastoissa
    - Ratsasta isommilla teillä, polkuja pitkin, ylä- ja alamäkiä, ehkä uita?
  • Mene eri tavoilla
    - Mene kaksistaan ja isommassa porukassa - yksin ei tarvitse mennä
    - Mene satulalla ja ilman
  • Mene eri askellajeja
    - käyntiä (ohjat kädessä, pitkin ohjin, satulalla, satulatta)
    - ravia (satulalla pidempiäkin pätkiä ja pieniä pätkiä satulattakin)
    - Laukkaa (pari askelta ja vähitellen hieman pidempiä pätkiä)


Kilparatsastuksessa:

Kuva vuodelta 2015. Kuvassa Muhku omistajineen.


Kuten aiemmin postauksessa on tullut ilmi niin pyrin tänä vuonna asettamaan selkeät tavoitteet ja kilparatsastuskin on osa tätä tavoitetta. Pääasiassa tavoite kilparatsastuksessa on saada hyviä ratoja alle - niin koulu- kuin estepuolellakin.


  • Rutiinia
    - Kilpailutilanteet itsessään ovat minulle tuttuja, joten minulla ei ole erityisempiä kilpailupelkoja, pikemminkin jännittää liian vähän jolloin en keskity.
    -Rutiinilla tässä tilanteessa tarkoitankin sitä, että asiat olisivat niin automatisoituneita, että osaisin reagoida myös odottamattomiin asioihin - kuten laukan vaihtoihin esteiden välissä O:)
    - Tarvitsen rutiinia jotta kilpailusuorituksista tulisi mahdollisimman siistejä ja kehittyisin.
  • B-merkki
    - Tavoitteenani tälle vuodelle on saada suoritettua b-merkki. Esteosuus on se joka epäilyttää, mutta olen päättänyt että haluan suorittaa b-merkin ja niin aion tehdä!


Muuten:



Kaikkien näiden tavoitteiden lisäksi jäljellä on kuitenkin vielä kaikista tärkein ja toteuttamisen arvoisin tavoite: NAUTI, PIDÄ HAUSKAA JA HAASTA ITSEÄSI! Treenaa täysillä kun siltä tuntuu ja hömpsyttele rennosti ilman satulaa jos se on sen hetken tunne! Jos joku ratsastuksen osa-alue muuttuu epämiellyttäväksi, lopeta ja jatka uudelleen kun siltä tuntuu. Mihinkään ei ole kiire, ei ole pakko toteuttaa mitään - älä yritä juosta pää kolmantena jalkana toteuttamassa asioita asioiden perään pelkän toteuttamisen ilossa - mutta muista ettei mikään kestä ikuisesti - elä hetkessä, arvosta sitä mitä sinulla on juuri nyt!

Eipäs tässä tällä kertaa enempää tavoitteita! Seuraava postaus saattaapi olla joko viime vuoden loppu kuukausien kuulumisia, tavoitepostaus muiden hevosten kanssa tai jotain aivan muuta! Sen näkee sitten! ;)

Minkäs laisia tavoitteita teillä on tälle vuodelle?

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3