5.7.15

Elämäni ensimmäinen estevalmennus!

Hei!
Osallituin Tiistaina 30.06.2015 Saaralla Miilan estevalmennukseen. Valmennus oli  kello 19-20, mutta tulin tallille jo ennen kuutta, koska halusin kuvata edellisen valmennuksen. Ennen edellisen valmennuksen alkua autoin Saaran varustamisessa. Kuvasin edellisen valmennuksen ja joskus puolen jälkeen annoin kameran Riinalle ja rupesin katsomaan omia kamojani valmiiksi. Kiitos Riinalle kaikista kuvista! ♥ Kaikkien kamojen löydyttä pistin saappaat jalkaan, turvaliivi päälle, kypärän päähän ja kävelin raippa kädessä kentälle. Edellinen valmennus oli loppumaisillaan ja Saara oli jo lopettanut, joten menin jo ponin selkään vaikka osa tuli vielä rataa. Tuntuipas hassulta laittaa pitkästä aikaa estejalustimet! :D Poni vaikutti jo alkukäynneissä hyvältä, kun liikkui omalla moottorilla eteenpäin! Jes! Kiitos verkkaamisesta Lotta! :D

Alkuverryttelyksi tultiin puomeja välillä pidentäen ja välillä lyhentäen. Otettiin välillä toiseenkin suuntaan samaa tehtävää. Lyhentäessä meidän ennätys taisi olla 13 askelta, jos oikein muistan.

© Riina

Ravitehtävän jälkeen tultiin samaa laukassa. Puomien väliin piti tulla 4 askelta. Sain kuulla että Saaralla se tarkoittaisi neljää reipasta etenevää laukka-askelta. Lähestyin puomeja sitten kevyessä istunnassa ja annoin ponin vain mennä (ennen puomeja istuin alas) ja puomien jälkeen sain kuulla, että neljä askelta onnistui. Sain aika hyvin aina neljä askelta (paria kertaa lukuunottamatta), mutten tosin pysynyt laskuissa mukana.

© Riina

Laukkatehtävän jälkeen ruvettiin tulemaan apupuomillista ristikkoa. Ravattiin koko rata leikkaa ja hypättiin este & laskeuduttiin laukassa ja jatkettiin laukkaa lyhyt sivu. Itse en ollenkaan hahmota apupuomeja ja ne vain häiritsevät. Tultuani ristikkoa pari kertaa kysyin valmentajalta missä vaiheessa estettä pitää ruveta myötäämään, kun siinä edessä on puomi. Vastaukseksi sain "silloin kun se poni hyppää". Tyydyin vastaukseen ja hyppäsin vielä pari kertaa kunnes vaihdettiin tehtävää.

mitäs tähän sanoisi... no en ainakaan vedä suusta! :'D © Riina
© Riina

tässä näkyy taas miun bravuuri = supermiesasento alias vasen käsi myötää reilusti enemmän kuin oikea! © Riina
 Seuraavan tehtävän sai tulla joko ravissa tai laukassa, joten tulin ensimmäisen kerran ravissa varmistaakseni tien, jonka jälkeen tulin laukassa. Tultiin toisesta suuntaa koko rataleikkaa ja hypättiin ristikko. Tätäkin taidettiin tulla pari kertaa (?), kunnes tehtävä vaihtui.

© Riina

Sateenkaariesteen jälkeen tultiin mustapunavalkoista pystyä pari kertaa. Tämäkin meni varmaan ihan hyvin, ei nimittäin ole mitään muistikuvaa  :D

© Riina


Seuraavaksi tultiin kauheaa jumppasarjaa (jumpperia). Itse en siis yhtään tykkää minkäänlaisista sarjoista ja nyt mentiin 4 esteen jumpperia! hyi! Ohjasin ravissa ensimmäiselle esteelle ja annoin ponin vain hypätä esteet (laukassa). Hyvin se meni, ei kompuroitu ja selvittiin hengissä :D Tultiin pari kertaa vielä ja sitten juomatauko ja vielä sama toiseen suuntaan pari kertaa. Tähän tehtävään tulin vain kerran laukassa (silloinkin koska poni halusi ja aattelin, että mennään sitten) :D Tämä oli ainut tehtävä jossa silmissä hieman sumeni, mutta toisaalta se ei haitannut kun poni oli kiltti ja meni hienosti esteet.

silmät kiinni ja kieli pihalla on hyvä hypätä jumpperia! :D © Riina
poni innoissaan korvat hörössä ja kuski vakavana! © Riina
© Riina


Sarjan jälkeen taidettiin ottaa pieni kolmen esteen rata... vai hypättiinkö vielä joku este... En ole varma, koska kuvaajan piti tässä vaiheessa poistua, joten en pysty tarkistamaan kuvistakaan :D Rata oli lyhyt kolmen esteen öö rata. Ensimmäinen este oli ravissa tultava apupuomin omaama ristikko, josta laukalla alas. Toinen este oli lävistäjällä ollut sateenkaarieste, joka oli tällä kertaa pystynä. Kolmas ja viimeinen este oli punamustavalkoinen pysty. Rata alkoi hyvin: tultiin hyvin ravissa ja poni nosti esteen päällä oikean laukan. Sitten meni osittain hyvin : tultiin lävistäjällä olevalle pystylle, mutten yhtään hahmottanut mistä poni hyppää, joten kun poni hyppäsi kaukaa jäin hieman jälkeen hypyssä, jolloin kypäräkin valahti silmille. Laukka kuitenkin vaihtui, mikä oli hyvä asia. Viimeinen este sössittiin ihan kunnolla! :D En edes tiedä miten oikein tultiin siihen! Huomasin vain etten taaskaan näe milloin poni hyppää ja tällä kertaa taidettiin hypätä sitten läheltä (?), jonka jälkeen tultiin alas jotain laukan ja ravin sekoitusta! :D Huups... Sitten eikun kypärän lippa ylös ja vika este uudelleen! Tällä kertaa se meni hyvin!

Hmm... pitäisi varmaan ridauksen ajaksi aina jakaa hiukset molemmille puolille niin ei näyttäisi kaljulta! :'D © Riina
Radan jälkeen teki mieli tulla uudestaan isompana, mutta totesin itsekseni että poni on nyt kyllä mennyt niin hyvin, että ansaitsee loppuverryttelyn & voin sitten seuraavassa valkassa hypätä isompana (heh, sainpas syyn osallistua ensiviikollakin valkkaan!) otin loppuverkkaa, eli keventelin pitkähköllä ohjalla samalla kun muut vielä hyppivät. Sitten kun muutkin lopettivat hyppäämisen ravasin hetken ihan pitkillä ohjilla ja kävelin pitkin ohjin. Loppukäyntien jälkeen purin ja pesin ponin pihalla samalla, kun poni söi ruohoa. Tallissa putsasin vielä kaviot ja vähän sutaisin harjalla.

© Riina

Päällimmäiseksi valkasta jäi positiivinen mieli! Oli kyllä kiva estevalmennus & nyt voin olla ylpeä itsestäni! (; Ylipäätään siksi että hyppäsin pitkästä aikaa ja enemmän kuin yhden esteen, hyppäsin neljän esteen sarjan (hyi yäk!), pikkuisen radan & poni oli todella kiva ja SILMÄT EI SUMENTUNUT (paitsi hieman sarjalla...) & pysyttiin elossa!Olen myös aika yllättynyt siitä, että istunta esteillä on ihan hyvä vaikken vakituisesti hyppääkään!  Innostuin ja ilmoitin itseni ensiviikon valmennukseenkin, jossa toivoin jo etukäteen ratatreeniä niin sitä saattaisi uskaltautua kisoihinkin samana viikonloppuna! Eikö sitä ole joku sanontakin, että rautaa pitää takoa, kun se on vielä kuuma? Eli tässä tilanteessa pitää hypätä vielä, kun on fiilistä eikä huippaa! :D

KIITOS MERJALLE KUN JÄRJESTI MEILLE OMAN ALKEISESTEVALMENNUKSEN, KIITOS MIILALLE VALMENNUKSESTA, KIITOS RIINALLE KUVIEN OTOSTA JA DENILLE VIDEOINNISTA! + kiitos ihanasta ilmasta ja muista tyypeistä ketä paikalla oli luomassa kivvaa ilmapiiriä :D P.S. Neean version valmennuksesta voitte lukea >täältä<

Mites teillä on kesän ratsastukset menneet? Millaisen erikoispostauksen haluaisitte yli 55.lukijan kunniaksi? Äänestäkää sivussa olevassta kyselystä tai kommentoikaa postaukseen! Kiitos! ♥

2 kommenttia:

 1. Hienosti menitte! Sun istunta näyttää tosi hyvältä, eikä heti uskoisi, ettet ole vakituisesti hypännyt. Mä oon kahden kuukauden sisällä hypännyt vaan kerran ja sekin oli Nakkella, jolla hypättiin ihan pieniä ja hui kamala sitä mun istuntaa tauon jälkeen. Jalat jossai pusikossa, narut löysänä ja kaikkea muuta hävettävää.
  Täytyy kyllä myöntää, että en tykkää yhtään jumppasarjoista ja hyvä tietää, etten ole ainoa, joka niistä ei tykkää. :D

  Kyllä sun kannattaa ehdottomasti mennä kisaamaan ensi viikolla. Minkä luokan olet ajatellut mennä? :)
  http://riding-mylifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Hämmästyin itsekin kuvia katselessa, ettei istunta näyttänyt edes kamalalta! Haha :D Ihan hyvä istunta siullakin oli, kun ottaa huomioon tauon ja uuden ponin jolla hypätä (: Itsellä sinäänsä taukojenkin jälkeen helpohko jatkaa hyppimistä, kun on tuttu poni ja miltei ainoa millä olen hypännyt niin tietää suunnilleen miten poni toimii esteillä :)
  Jumppasarjat on kyllä ihan kauheita! Onneksi niitä ei ole kisoissa! :'D

  Meen tänään vielä estevalmennukseen, jossa hypätään rataa & jos menee hyvin varmaan osallistunkin. Luokkana ihan vain pieni 50cm luokka, kun en ole pitkään aikaan kisannut, eikä siinä ole ylimääräisiä häiriötekijöitä (esim. erikoisesteitä, oksereita ym.) & se on lyhyt rata ja kaiken lisäksi clear round arvostelulla, joten pitäisi selvitä hengissä :D

  VastaaPoista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3