31.7.15

1-tason estekisoissa yli kahden vuoden tauon jälkeen!

Postauksen kaikki kuvat © Neea K! KIITOS! ♥ Neean blogiin pääsee painamalla >tästä< !

Sunnuntaina 19.07.2015 osallistuin Saaralla Vipelen tallin 1-tason estekilpailuihin. Menin 1.luokan eli 50cm. Pääsin kisapaikalle myöhässä, joten minut siirrettiin luokkani viimeiseksi (jes!). Sitten vaihdoin ponille kisahuovan ja samalla kun kaveri harjasi ja varusti ponia (kiitos!♥) niin laitoin itseni kuntoon. Sitten olikin jo radankävelyn vuoro.

© Neea


Kävelin muiden kisaajien kanssa radan kahdesti läpi + sormella osoittaen vielä kerran jos toisenkin. Minusta tuntui miltei mahdottomalta muistaa 8 esteen rata, mutta onneksi se alkoi vähitellen jäädä mieleen.

© Neea K 
Radan kävelyn jälkeen pistin loput kamat päälle ja lähdin verkkaamaan maneesiin. Olin jo myöhässä aikataulusta, joten otin lyhyen verryttelyn. Kävelin hetken ja sitten otin reipasta kevyttä ravia ja laukkaa molempiinsuuntiin ja hyppäsin kerran verryttelyesteen. Hyppy oli hyvä, joten sitten eikun kentälle odottamaan omaa vuoroa!

© Neea K

Kertasin rataa mielessäni samalla, kun edellinen ratsukko suoritti sitä. Nyt oli minun vuoroni. Hyppäsin verryttely esteen & poni eteni hyvällä temmolla ja hypystä tuli hyvä. Jälkikäteen ajateltuna minun olisi kannattanut jättää tämä verryttelyeste hyppäämättä, koska poni hyppäsi sen hyvällä vauhdilla, mutta sitten itse radalla meinasi hyytyä.

© Neea

 Ilmoitin olevani valmis ja laukkasin kohti ensimmäistä estettä (lyhyellä tiellä vaikka olisi kannattanut otta vaikka koko pitkäsivu vauhtia, että poni olisi herännyt ennen rataa).

© Neea
Toinenkin este meni muistaakseni ihan hyvin. Jos oikein muistan niin laukka ei vaihtunut esteellä, joten vaihdoin laukan ravin kautta pitkän ja lyhyen sivun välissä.

© Neea

Kolmantena ja neljältenä esteenä hypättiin pinkki kahden esteen sarja, joka meni myös hyvin.

© Neea


Viidentenä esteenä oli vuorossa radan poikki mentävällä tiellä oleva pysty. Tästä en nähnyt oikein askelta ja poni taisi tulla lähelle, joten en usko että laukkakaan edes vaihtui :D

© Neea

Kuudentena esteenä oli ristikko-okseri. Tässäkään esteellä en hahmottanut missä vaiheessa poni hyppää, joten jäin jälkeen, kun poni hyppäsi hieman kauempaa. Vihdoinkin kun poni hyppää hyvän hypyn niin itse en sitten ole mukana :D huups...

© Neea


Seitsemäntenä esteenä oli suht tiukalla mutkalla edellisen esteen perään mustapunavalko-ristikko. Tämäkin este meni ihan ok, vaikkei laukka tainnut taaskaan vaihtua (?).

© Neea


Toisiksi viimeisen esteen jälkeen jatkettiin vasemmalle ja laukattiin koko pitkä sivu, jonka jälkeen lyhyen sivun puolella tuli viimeinen este. Ellen väärin muista niin säädin jotain laukan kanssa ennen tätä estettä, mutta hyppy meni ihan hyvin ja puhtaalla radalla maaliin! Radan jälkeen poni sai taputuksia ja halauksen kaulalle! ♥

© Neea


Radan jälkeen fiilis oli aika hyvä. Olin tyytyväinen siihen, että tuli puhdas rata ja saatiin sulloinen keltainen ruusuke, mutta hieman pettynyt siihen ettei poni ollut yhtä kiva kuin aikaisemmin estekisoissa. Edelliskertoina poni on ollut innoissaan ja kulkenut omalla moottorilla ja oikein imenyt esteille, jolloin myös laukat ovat vaihtuneet automaattisesti! Tällä kertaa ponia piti patistaa eteenpäin että laukka ylipäätään pysyy yllä ja laukat piti vaihtaa ravin kautta... Mutta ei aina voi mennä täydellisesti! Poni oli silti oikein ihana, eikä tehnyt mitään tuhmaa ja saatiin kuitenkin puhdas rata ja ruusuke vaikkei olla pitkään aikaan estekisoissa oltu! ♥ P.S. Hassua ettei näissä(kään) kisoissa tullut jännittämistä. Odotin että kokisin jännitystä, koska olen viimeeksi osallistunut estekisoihin 10.02.2013, mutta ei pakosti :D

poni katselee ruohoa... :3


Kävelytin ponia selästä käsin vielä hetken aikaa. Käveltiin polku joka vie tielle, eli käytiin melkein maastossakin (; Loppukäyntien jälkeen purin ja harjasin Saaran, jonka jälkeen poni pääsi vielä tarhaan.

Tälleen olin kirjoittanut fb! :)


Eipäs tässä muuta estekisoista! Seuraavat estekisat olisivat sunnuntaina 09.07.2015, mutta saa nähdä osallistutaanko niihin vai jäikö meidän esteilyt tähän (: JOS kuitenkin osallistun niin pitää yrittää saada poni paremmin viritetyksi jo ennen rataa, olla hyppäämättä ulkokentän verkkaestettä, ottaa ensimmäiselle esteelle kunnolla vauhtia ja siten myös saada aina oikeat laukat!


P.S. Seuraava postaus julkaistaan vasta ensikuun puolella ja käsitteleekin jo estekisojen jälkeistä koulukurssia! ;)

Mites teillä on mennyt kesän kisaamiset? Onko teillä joskus ollut taukoa kisaamisesta? Jos on niin kuinka pitkään, vai loppuiko kokonaan?


HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3