17.7.15

HAASTE HEVOSBLOGGAAJILLE!

"Ohjeet osallistumiseen ovat helpot; lisää haastepostaukseesi alla oleva kuva, vastaa kysymyksiin ja mielellään myös vähän perustele vastauksia, ja haasta mukaan vähintään kolme blogia! Voit tehdä haasteen blogiisi, vaikkei sinua haastettaisikaan. Ei muuta kun osallistumaan!"



1. Hevoset vai ponit? 




Ehdottomasti ponit! Olen itse vain 153cm pitkä, joten pystyn vielä helposti menemään poneilla! Hevosilla ratsastaminen taasen on hankalaa, kun jalat eivät yllä mahaan asti & ohjaus tökkii, kun ohjat pitkät että yltää samalla istumaan satulaan ja hyvä että käyntiä reippaammissa askellajeissa pysyy kyydissä :D


                           
2. Kenttä vai maneesi?



Tallilla missä käyn on sekä iso kenttä, että iso maneesi (+laajat maastot), joten arvosan molempia. Suurimmaksi osaksi vuodenajan & sään mukaan kumpi on parempi.
Esimerkiksi aurinkoisella kesäsäällä mielummin kentällä,kuin kuumassa ja pöllyävässä maneesissa! Kun taas sateisella/märällä/loskaisella/jäisellä tms. Ilmalla kuiva maneesi voittaa kentällä menon! :D

3. Koulu, esteet vai maasto?



Ehdottomasti koulu! Olen aina ollut eniten kouluratsastaja. Kouluratsastuksessa on aikaa miettiä ja valmistella asioita, eikä mennä tukka putkella jäätävää vauhtia.

Seuraavana on esteet,  koska niitä on hauska mennä aina välillä. Esteet on aina mennyt aika hyvin, eikä tiputtuakaan ole tultu hirveästi.

Viimeisenä ja vähäisimpänä maasto. Tallilla missä käyn on todella hyvät maasto mahdollisuudet : on mettää, saimaan rantaa, ylä-& alamäkiä, tasaista jne... Mutta en silti pidä siitä yhtään. Omasta mielestä se on ahdistava paikka ja puut kaatuu päälle... :D Tähän voi toki vaikuttaa se, että olen todella usein maastossa tippunut & yleensä juuri silloin kun poni ei tiheässä metsässä jää jälkeen eikä näe enää muita, jolloin saa hepulin... heh... Nyt ollaan E:n kanssa suunniteltu lähtevämme aurinkoisella säällä n.15min sellaiseen paikkaan missä ei ahdista.

4. Raippa vai kannukset?



Mielummin raippa, koska sillä saa hyvin aktivoitua takapäätä. Kannukset ovat pakolliset kisoissa, joten käytän niitä kisoja edeltävällä koulukurssilla, mutta muuten menen pääsääntöisesti pelkällä raipalla. Toki poikkeuksiakin on : jos kannukset ovat jääneet valmiiksi saappaisiin, en niitä välttämättä jaksa pois ottaa :D

5. Suojat vai pintelit



Harvemmin käytän kumpiakaan, kun en hyppää & ponilla ei ole pinteleitä... Suojat ovat helpompi laittaa kuin pintelit, mutta pintelit ovat onnistuessaan hienommat kuin suojat. At the end olen laiska ihminen joten suojat taitavat voittaa tämän erän (;

6. Lyhyt vai pitkä raippa?

p.s. Pitääkin etsiä tuo esteraippa estekurssia varten!


Ehdottomasti pitkä! Pitkällä raipalla saa sitä ponin takapäätä aktivoitua ja muutenkin reakoimaan paremmin, kun taas lyhyellä raipalla ei ole poniin miltei minkäänlaista vaikutusta. Lyhyttä raippaa käytin (& tulen ehkä käyttämään?) vain estekisoissa, joissa se oli pakollinen. Muuten esteilläkin vähintääkin yleisraippa.


7. Tarhaus yksin vai laulamassa?



Tämä (kuten kaikki edellinenkin) riippuu yksilöstä & kuten aijemmatkin kohdat ajattelen tässä Saara ponia. Saara on tarhattu sekä yksin, että erikseen (tällä hetkellä yksin). Poni potkii joten parempi tarhata yksin, siten että viereisessä tarhassa on kuitenkin joku. (Laitumella voi olla muidenkin kanssa, koska siellä on paljon enemmän tilaa)

 8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Vipskun Saara-poni ja kaverin Ofe-poni


Hmm... itselläni ei ole kokemusta kuin ratsastuskoulusta + parin kaverin omista yksityistalleista (hepat oman pihan tallissa)... itselle tällä hetkellä mielummin ratsastuskoulu, koska siellä on vakituisesti tunnit, mutta tulevaisuudessa jos oma poni tulee niin varmaan yksityiselle tallille, jos(sa) valmentautumismahdollisuus.

  9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?

Vasemmalla Ami siskon entinen vuokris & nykyinen puolylläpitohevonen, oikealla Vipskun tuntiponi Saara


Ehkä kuitenkin oma vaikka se tuleekin paljon kalliimmaksi, mutta sitten pystyy itse päättämään kaikesta siihen liittyvästä, eikä sitä myydä pois alta.

10. Lempihevonen?



LempiHEVONEN on vieläkin vuosien takainen hoitsuni Nipa, kun taas lempiPONI on Saara + kaverin shetu Ofe! ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3