21.10.13

Syyslomailua

Hei!

ÄÄNEST'KÄÄHÄN VALMIIKSI JO MINKÄ ERIKOISPOSTAUKSEN TEEN, KUN 40. LUKIJAA TÄYTTYY! (; (Valmistelen tällä hetkellä 35. lukjan kunniaksi lupaamani LINKKAA BLOGISI-postauksen loppua)

Itse kuulumisiin!

Tiistaina 15.10.2013 meillä oli vielä normi koulupäivä, eikä sen ihmeempää tapahtunut.

Keskiviikkona 16.10.2013 meillä oli musiikin tunti, n. 30min matikan tuntia ja ruokailu, jonka jälkeen lähdettiin bussilla rauhaan. Meillä oli siis luvassa "virkistymispäivä Rauhassa", joten menin ylläty yllätys ratsastamaan! (Hyvä tapa aloittaa loma!)

Tallilla hain ponin talliin, harjasin,varustin ja pistin ittelleni ridakamat päälle ja lähdin kentälle.

Alkukäyntien jälkeen otin kevyttäravia molempiin suuntiin, että poni vähän vertyisi, sitten otin käynti pysähdys siirtymiä molempiin suuntiin. Poni oli hyvin kuulolla ja hereillä.

Seuraavaksi otin ravi pysähtymisiä (harjoitusravista) molempiin suuntiin. Nekin onnistuivat hyvin. Poni pysähtyi heti pienestäkin pysähtymisen ajatuksesta, mutta nosti ravin silti hieman hitaammin, mutta hyvin. Otin myös hieman voltteja, että poni taipuu.

KESÄ <3 (c.) Deni


Sitten rupesin ottamaan laukkoja. Aluksi vaan laukkasin suoraa uraa, jonka jälkeen rupesin ottamaan laukka-ravi-käynti pysähdyksiä, ja vähän ajan päästä ihan laukka-pysähtymisiä. Poni oli tosi kivan tuntune nosti laukat tosi herkästi ja pyörityi, käyntisiirtymissäkin poni pysähtyi hyvin pienehköstä avusta, mutta tökkäsi hieman...

Laukattuani molempiin suuntiin otin hetken loppuraveja pitkillä ohjilla keventäen/kevyessä istunnassa ja loppukäynnit.

Sitten purin, harjasin ja loimitin ponin, jonka jälkeen tallin omistaja kysyi haluisinko ratsastaa Centin ja Dimondin, vastasin myöntävästi ja kävin hakemassa molemmat sisälle.

Sitten yksi tallilainen tulikin vastaan ja kertoi, että menee jommalla kummalla maastoon Esterin ja Amin omistajien kanssa, päädyttiin siihen, että hän menee Centillä ja mie menen Dimondilla.

Harjattuani ja varustettuani Dimondin odotin hetken,että maastolaiset lähtevät, niin Dimondi ei kaipaile niiden perään. Sitten lähdin kentälle.Tein Dimondilla oikeastaan aika samoja asioita, kuin Saarankin kanssa, paitsi tein pysähtymiset yms. pienemmällä neliöllä, ettei kiihdytä, enkä ottanut ollenkaan laukkaa.

Dimondi oli aika jäykkä ja huomasin myös, että D on paljon herkempi oikealle pohkeelle, kuin vasemmalle... Huomasin sen tehdessäni neliöllä takaosakäännöksellä kulmat.

Oli kyllä kiva tunne silloin, kun Dimondi ymmärsi mitä halusin ja teki sen hyvin (:

Lopussa, kun otin päättämäni viimeisen ravi pätkän, jonka jälkeen suunnittelin antavani pitkät ohjat ja loppukäynnit, niin pellolta haettiin heppoja ja pari juoksentelikin siitä kentän ohi ja mie päätin tulla alas Dimondin selästä ja taluttaa loppukäynnit, niin ainakin pysyy käsissä (:

Sitten D talliin purku, harjaus, loimi päälle ja venyttely-yrityksiä , kun D:tä ei kiinnostanut, kun oli jo ruuan saanut :D Sitten vaatteitten vaihto ja Vaarin synttäreille.

Synttäreillä onniteltiin syötiin herkkuja ja sitten odotin, että iskä tulee hakemaan. Sitten joskus kymmenen aikoihin mentiin veljelle hakeen sisko ja jäätiinkin sinne hetkeksi ja oltiin kotona kahdentoista aikoihin, jonka jälkeen meninkin nukkumaan.

Torstaina 17.10.2013 näin unta, että satoi lunta ja kun heräsin sainkin tietää,että niin oli tapahtunutkin :D

 Tallilla autoin viidentuntilaisia hevosten haussa, katsoin kun sisko piti heille tuntia ja pidin seuraavan eli alkeistunnin, jonka jälkeen kuvailin estetuntia. Ei sen ihmeempää (:

Perjantaina 18.10.2013 Menin jossain vaiheessa herättyäni Taralle. Taralla katsottiin telkkaria yms. jonka jälkeen mentiin kaupan kautta ostamaan mässyä ja tallin kautta hakemassa sisko ja Deni.

 
Kotona sitten katsottiin telkkaria, mässättiin mässyjä, juotiin kokista & mehua, syötiin mokkapaloja ja katsottiin erilaisia elokovia netflixistä. Syötiin siinä jossain välissä myös ihan ruokaakin (;
Lopulta mentiin nukkumaan joskus neljän aikoihin (:

Lauantaina 19.10.2013 mentiin aamupäivästä tallille katsomaan Petrin valkkaa ja näin myös pitkästä aikaa yhtä kaveria! (:

Valkan jälkeen puhuttiin vähän talliporukan kanssa siitä, että milloin pidettäisiin kisat ja päädyttiin siihen, että tämän kuun vikalla viikolla olisi hyvä. Tallinomistaja sanoi, että miun pitää osallistuu,ku mie oon nii super O_____o En oo hypänny sit viime maneesi kauden, kuin kerran leirillä sen pienen erikoisesteen :D No, jos mie jään vaa kuvaajan puolelle (;

kesäleiriltä (;
Mut kyllä miulla tekis hieman mieli hyppäämään, muttei nyt ehkä ihan kisoihin (:Sitten käytiin jossain vaiheessa siskon kanssa kotona syömässä ja myöhemmin kuuden jälkeen tekemässä iltatalli. Ja Amsu aina mukana! (:

Sunnuntaina 20.10.2013 eli eilen menin Amsun kanssa tallille, hain Saaran näytin harjaamisen ja varustamisen, jonka jälkeen talutin kolmea pikkuista yhtn. n.30min, jonka jälkeen purin, harjasin ja loimitin Saaran ja menin Amsun ja Esterin koirien kanssa maneesiin katsomaan, kun sisko piti tuntia Esterin omistajalle.

Amsu ja Eetu-kissa


Siinä samalla, kun katsoin aluksi Milli oli miun sylissä, sitten tuli Chiki myös ja Amppu oli yksin tuolin takana. Vähän ajan päästä Milli hyppäsi pois ja Amsu hyppäsi tilalle ja lopulta nojasi Chikiin niin paljon, että valtasi sylini kokonaan ja Chiki oli "kainalossani" :D Hauskoja hauvoja :3

Myöhemmin sitten kotiin syömään ja katsomaan telkkaria.

Maanantaina 21.10.2013 eli Tänään, olen kirjoittanut tämän ja muokannut hieman ulkoasua ja menen kohta syömään aamupalaa ja sitten viideksi tallille ja kuudelta ratsimaan! :) Sitä ennen pitäisi löytää laturi, niin saisi kuviakin...2 kommenttia:

  1. Haastoin sut (:

    http://kauratassu.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

    VastaaPoista
  2. kiitos, toteutan haasteen seuraavassa postauksessa! (:

    VastaaPoista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3