19.5.13

MAHTAVASTI MENNEET RIDAILUT yms. viikon kuulumisia

I'M SO HAPPYYY ! 8'3 <3

Hei!

Elikkäs 13.5.2013 maanantaina, miulla olisi ollut riditunti, mutta koska oli maasto tunti niin en sitten mennytkään ja siirsin sen seuraavaan päivään. En nimittäin tykkää ollenkaan maastosta...

No... samaan aikaan, kun muut tuntilaiseni olivat maastossa, mie puunasin Garaa & pidin Dimondia kiinni, kun sen harjaa ohennettiin.

Gara oli oma ihana kiltti itsensä ja huomasin, että Dimondi on kasvanut hirveän paljon viime näkemästäni! :o

Sitten, kun muut tulivat maastosta autoin Saaran purkamisessa & harjaamisessa (sis. hionneiden kohtien harjaus märällä harjalla), jonka jälkeen olin vähän aikaa tallilla ja sitten lähin kotiin.

Kotona ei sen ihmeempää...

Tiistaina 14.5.2013 miulla ois taas pitäny olla tunti, mutta kun olin jo hakenut ponin laitsalta, miulle sanottiin (taas), että muut haluavat mennä maastoon... no sovin sitten,että ridaisin tänään vaparin ja ottaisin seuraavalle päivälle taas tunnin,että pääsen ridailee opetuksessa.

Sen jälkeen varustin ponin, laitoin kypärän päähän ja otin raipan mukaan ja kävelin kentälle.
Kentällä kiristin ponin satulavyön, nousin satulaan ja kiristin vyön uudelleen, säädin jalustimet ja rupesin kävelemään alkukäyntejä pitkin ohjin.

(c.) Deni


Otin vähäksi aikaa ohjat, kun siirryin kouluaitojen sisäpuolelle ja kävelin ohjastuntumalla kerran läpi + pari kertaa kaatuneen koulukirjaimen ohi, ettei toljota ja sitten jatkoin pitkin ohjin.

Heti, kun otti ohjia, poni rupes näyttää tältä :3 (c.) Deni

Otettuani ohjat rupesin ratsastamaan voltteillen ja poni kulki kivasti. Sen lisäksi ravailin reippaasti pitkät sivut ja lyhyillä sivuilla voltit ja jossain vaiheessa käyntiä ja sitten laukka työskentelyä voltteillen.

(c.) Deni

(c.) Deni

Ravissa poni halusi mennä eteenpäin ja yllätyin, kun poni rupesi kulkemaan pyöreästi myös laukassa! (Y) Aina, kun poni laukkasi haluamani ajan pyöreänä, poni sai kävellä vähän aikaa pitkin ohjin & vaihdoin suuntaa ... poni vaikutti tyytyväiseltä.

 (c.) Deni


Käyntien jälkeen ravailin taas vähän aikaa ja sitten pyöreänä laukkailua, jonka jälkeen pitkillä ohjilla kävelyä.


poni niin upeana! <3 (c.) Deni


Sen jälkeen Deni tuli kuvailemaan (kaikki kuvat siltä ajalta), joten ravailin ja laukkailin hieman ja sitten taas pitkät ohjat ja kävelyä, kunnes poni ei puuskuttanu.

otettu videosta (c.) Deni

Eli poni oli ihan mahtava ! :3 Ainut miinus oli se, että ittellä oli toinen jalustin lyhyempi, enkä jaksanut pidentää ja sen huomasi välillä siitä, että jalustin meinasi mennä liian syvälle jalkaan :/ Muuten tosi kivaa oli! ;3

Sen jälkeen ponin purku ja harjaus (sis. märällä harjalla hikiset kohdat), heppojen haku laitsalta yms. ja sitten kotiin.

Kotona ei taaskaan mitään ihmeempää...

15.5.2013 Koulun jälkeen avoimiin oviin nuorisotila juttuun, siellä meni sitten pari tuntia porukassa syöden pizzaa & mm. uunoa pelaten.

Sen jälkeen sitten kotona mm. vaatteitten vaihto yms. ja skoballa tallille.

Tallilla haettiin heppoja sisälle ja sen jälkeen harjasin & varustin ponin, ittelle kypärä päähän & raippa mukaan ja menoksi. (kuvat tulee kohan saan ne!)

Kentällä satulavyön kiristys, satulaan nousu & toisen jalustimen pidennys, jonka jälkeen alku käynnit pitkin ohjin.

Alkukäyntien jälkeen otin ohjat ja poni rupesi heti menemään tosi kivasti.

Rupesimme menemään kiemurauraa, aluksi käynnissä & keskellä pysähdys jonkin aikaa ja sitten ravissa niin, että keskellä kevennyksen vaihto.

Käynnissä poni kulki kivasti, suurimmaksi osaksi pyöreänä, itse en vain meinannut muistaa pysähdyksiä. Ravissa poni oli pitkällä sivulla reipas ja kiemurauralla melkein liian hidas. Rupesi vähitellen hakemaan muotoa.

Sitten tuli juomatauko ja suunnan muutos.

Niiden jälkeen rupesimme menemään oikeaan kierrokseen avoa, välillä voltteillen ja suoristaen, oman maun mukaan.

Poni meni ihan superisti ja varsinkin silloin, kun itse tajusin! :3 Opekii kehu (Y)

Sitten taas juomatauko...

Juomatauon jälkeen tehtävä vaihtui. Rupesimme menemään oman maun mukaan voltteja, joiden puolessa välissä laukan nosto ja jonkin verran laukkaa, jonka jälkeen uudelleen.

Eka laukan nosto ei oikein onnistunut... tuli ravin kautta, kun poni oli niin laiska, mutta sen jälkeen kaikki onnistuivat ihan superisti! (: Poni rupes jopa menee laukassa pyöreenä! (Y) <3 Opekii kehu (Y)

Sen jälkeen oman maun mukaan vastalaukkoja. Ittella onnistui hyvin ja poni jaksoi mennä kaarteetkin! (Y)

Sitten ope sano et ottakaa vielä laukkoja toiseenkin suuntaan, niin että Kata saa ponin menee pyöreenä siihenkin suuntaan. hehee :3

Joten vaihdettiin suunta ja rupesin ratsastaa ponii ks.kin suuntaan pyöreäksi. Vähän ajan päästä se onnistui! (Y) Ihan super poni! <3

Taustalla vaa kuuluu ku ope kehuu, ku kuulemma oon ihana, ku jaksan kunnolla keskittyy ks. tehtävään ja saamaan sen menemään niinkuin haluan :D

Sen jälkeen sitten vapaat loppuravit ja käynnit.

Loppukäyntien jälkeen ponin purku ja harjaus (sis. märällä harjalla hionneet kohdat)

Sitten jossain vaiheessa kotiin.

16.5.2013 Torstaina Menin tallille puoleksi tunniksi maastoon taluttamaan Saaraa. Poni oli tosi kiva :D Ravas oikee pyöreenä :D:D Sen jälkeen katsoin muitakin tunteja ja joskus illalla kotiin.

17.5.2013 Perjantaina menin tallille katsomaan ja kuvailemaan siskoni & Mirkan ridailuja (: ... Ja samalla, kun tulin antamasta Incelle vettä silmääni meni hiekkaa... enkä saanut sitä pois...

Kuvailtuani siskoni & Mirkan ridailua, avasin Denille & Ronjalle tarhan portin ja hain Mossen ja Saaran samaan aikaan pois laitsalta.

Sen jälkeen sitten pidin Winiä ulkona syömässä heinää samalla, kun itse istuin pöydällä ja söin mokkapaloja silmäpuolena.

Jonkin ajan päästä sitten Mirkka huuhteli miun silmää pullovedellä, mutta ei se hiekka sieltä pois lähteny :/

Tolta se näytti illalla


Lähin sitten Mirkan kyydissä kotiin ja huuhtelin silmän kunnolla ja tuntui siltä, että hiekka oisi lähtenyt pois ja menin sitten sohvalle nukkumaan.

Joskus yhden aikaan siirryin sitten omaan huoneeseeni nukkumaan.

18.5.2013 Lauantaina, eli eilen heräsin aamupäivällä ja katsoin peiliin... WHOOOOT oho vähän turvonnu toi silmä :D

aamulla silmä turvonneena


 No huuhtasin viileellä veellä ja menin vähäksi aikaa vielä nukkumaan, jonka jälkeen tein kamulle lahjakortin (sis. 30min-1h ridausta :D ) ja pesin hiukset, vaihdoin vaatteet ja lähin siskon kyydissä Taralle.


miun hieano itte tekemä lahjakortti
 
 

 
Taralla sitten ootin et hänen derpi saahaa kuntoon, ja sitten lähettiin kamun synttäreille... Näin jälkikäteen miun ois kannattanu lähtee ennempää, ku häne derpi kulkee kummiskii kovempaa... nojaa meenii jo.
 
Synttäreillä onnittelin synttärisankaria ja lahjan annoin ja sit syötiin ja mentiin ulos. Siellä suurimmaks osaks vaa kaikki kuvaili järkkäleillään :D
 
joo en osaa... (c.) Deni
 
Synttäreitten jälkeen jäin sinne viel kamun kaa vähäks aikaa, kunnes hyö sit läks Imatralle kattoo ilmasta PMMP:n keikkaa ja mie lähin tallille.

Tallilla ootin jonkin aikaa Mirkkaa, ja kun hää tuli autoin häntä hakee Eppulin ja sit harjailtiin Eppu ja sit lähettiiki ajelee :D

Mentiin autolla kattoo mistä hyö pääsis sit Amin omistajan kaa maastoilee kesärantaan :D Löydettyämme sen kävästiin vielä Einolassa moikkaamassa Mimoa,Ristoa, Jarea ja Fanya (:

Sen jälkeen Mirkka heitti miut tallille, josta menin skoballa kotiin.

Kotona ei sen ihmeempää Deni tuli meille ja katottii euroviisut...

19.5.2013 Tänään lauantaina heräsin kahden aikoihin, söin aamupalaa, katsoin telkkaria ja sitten veli tuli meille ja anto parit vaatteet tiistaita varten (koulussa tyttö-poika päivä ) ja sitten syötiin.
Sen jälkeen tulinkin tänne kirjoittelemaan tätä (:

Eipäs tässä muuta! heihei! :D

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3