5.5.13

KOULUTUUPPAILUA & talutuksia !

Hei!

2.5.2013 Torstaina miun piti mennä taluttamaan, muttei miulle loppujen lopuks ees jääny ketään talutettavaa, joten sillä aikaa kun ks. tunti oli menossa ni mie sit pitkäst aikaa puunasin Garan.

Gara on vaa nii ihuna :3 Niin kiltti ja saa välil semmosii hellyys kohtauksii, et tunkee pään iha kiinni ja ku rapsuttaa ni pysyis siinä vaik kui pitkää :3 Puunasin Garan ihan harjasta häntään asti ja hää oli oikein kiltisti, vaikkei hirveesti ois jaksanu hännän selvitystä.

Eipäs sinä päivänä sit sen enempää kerrottavaa (;

3.5.2013 Perjantaina pääsin koulusta jo 15 vaille yks, joten olin kotona joskus puolen kahden aikoihin ja koska sisko oli menossa Einolaan moikkaamaan hoitoheppaansa Fanya, niin menin siinä samalla kyydillä tallille joskus kahdeksi. Oma tuntini olisi siis vasta kuudelta...

Tallilla menin hakemaan ponin tarhasta ja siirsin käytävälle puunattavaksi.

Aluksi otin ponin furminaattorilla ja kyllähän siitä vielä vähän karvaa irtosikin.
Sen jälkeen harjasin ja autoin Sonjan varustamisessa ja sitten jatkoin ponin puunaamista.

Otin ponilta kaviot ja kampasin hännän ja harjan, jonka jälkeen leikkasin ponin vuohiskarvat.

Poni käyttäytyi kokoajan hienosti vaikka välillä, kun kävin muualla hakemassa jotain, niin yritti pomottaa kuopimalla, enkä silloin ponille antanut ponille heinää. Poni sai heinää silloin, kun tulin hakeest ja poni ei kuopinu (:

Sitten minua edellinen ridaaja otti Saaran ja varusti ja meni tunnille. Taisin olla katsomassa ks. tuntia koska en muista, että oisin jotain muuta tehnyt :D

Sitten kuudelta, kun menin ponin selkään, niin huomasi heti että poni oli vertynyt kunnolla edellisellä estetunnilla, kun se kulki heti tosi rentona ja pyöreenä ! (Y) Poni tuntu tosi kivalta ja opekii sano et poni näyttää tosi rennolta ja hyvältä + kyseli sitä että miltä se tuntu (:

Alku tunti oli hieman vapaamuotoinen, sai verrytellä kuten halus, ope tosin anto vinkkejä että mitä kannattaa tehdä.

Sitten ruvettiin tekemään semmoista tehtävää että mentiin voltti-puolikokorataleikkaa pidentäen-ympyrä-puolikokorataleikkaa pidentäen- ja voltti(?)

Yllätyin suuresti, kun pidensin ponia, niin sehän oikeasti pidensi! (Y) Opekii kehu, kui kivasti poni pidens :3

Menin pari vikaa pidennystä ihan perusistunnassa, mutta silloin valitettavasti meidän edessä oli ratsu joka esti meidän kulkemisen lujaa.


Ravin pidennyksien jälkeen kävelimme hetken pitkillä ohjilla, jonka jälkeen ruvettiin menemään laukka tehtävää.

Laukkatehtävä oli sellainen, että piti mennä aluksi ympyrä nopeaa laukkaa, jonka jälkeen uran viertä pitkin keveässä istunnassa annettiin hevosen pidentää ja lopussa taas laukka ympyrä ja sitten toisella sivulla sama juttu.

Poni oli kyll tosi kiva! Ympyrällä meni päänyökissä ja sitten pitkällä sivulla jaksoi laukata kovaa! :D Ideanahan oli siis se että ympyrällä valmistellaan ponia jo tulevaan pidennykseen.


Laukkatehtävän jälkeen otettiin jalkkarit pos ja otettiin käynti ravi siirtymiä aina kun ope sanoi.

Poni oli hyvin kuulolla, nosti heti ravin, kun hipaisin pohkeella ja siirtyi heti käyntiin kun jännitin vähän kättä yms. ! (Y) Miun jalatkii käyttäyty mallikelposesti! :D Ope kehukii sitä, et sain jalat hyvi pidettyy oikeilla paikoillaan ponin massussa kiinni puristamatta polvella ! (:

Tuon tehtävän jälkeen annettiin pitkät ohjat ja käveltiin vähän aikaa, jonka jälkeen käveltiin tallin pihaan.

Ylipäätään tunnista miulle jäi hyvä fiilis! Poni kulki hienosti ja itekkää en vammaillu sen pahemmi! (Y) (: jeij! :D Ainut vaa, et ei taaskaa kyll oo mtn kuvii :/

Tallin pihassa sitten tunninpitäjä kysyi miulta, että voisinko taluttaa Saaraa 30min pellolla/maastossa ja mie tottakai suostuin! :D

Pellolla ja maastossa poni oli ihan super! :D Ainaku ravattiin ni hää meni oikein pyöreenä ja pidens askeliaan, et pysyy Mossen perässä! :D Ihuna pouni! ;3

Talutuksen jälkeen purin ja harjasin ponin ja sitten jäin vielä höpöttelemään joksikin aikaa ja mm. putsasin ponin satulan, jonka jälkeen sisko tulikin hakemaan miut kotia (joskus yheksän aikoihin?).

Kotona ei sen ihmeempää, taisin mennä saunaan ja sitten nukkumaan.

4.5.2013 Lauantaina oli Vipeleellä ratsuhevosmarkkinat, joten menin kymmeneksi tallille.

Tallilla heti ensimmäiseksi puunasin ponin, jonka jälkeen harjasin Garan.

Muuten Gara käyttäytyi hyvin, mutta ei meinannut suostua nostamaan kunnolla oikeaa takajalkaansa vaan rupesi riuhtomaan sen kanssa ja miulla siinä yhessä riuhtaisussa vähän selkä naksahtikin :s Mut kyll hää sit lopulta nosti sen ihan kiltisti (:

Autoin myös mm. Mossen harjauksessa ennen kuin putsasin vielä poni suitset ja varustin ponin ja yhdeltä sitten taluttamaan!

Taluteltiin siinä muutama tunti, jonka jälkeen purin,harjasin ponin, jonka jälkeen vein hänet tarhaan ja sitten katoin loppu ajan hevosmessuja.

Pakko myöntää, että oli kyllä ihan kivasti sitä porukkaa siellä! :D

Hevosmessujen jälkeen join limsa pullon ja kattelin siskon ottamii videoit yms. oleskelin ja ootin että kamu tulee Saaralta ilman satulaa maastosta ja voitais suunnitella kesäleirejä... mutta sitten, kun hää tuli, nii hää sit lähtikii saman tien...

Nojaa... Loppu talleilu meni siinä, kun harjailin Miisan ja siskon kanssa Winiä ja oisin saanu ratsastaa Winillä, mutta epäilin vahvasti selässä pysymistäni, niin sitten sisko ridas kentällä ilman satulaa ja mie laitoin isolle (jtn 180cm?) hepalle, Winille ja Dimondille vettä (:

Lähettiin meille (siis mie sisko & Deni) joskus reilu kaheksan maissa ja mie totesin et tuli oltuu sit tallilla se reilu 9h :D:D Että sillain ^^

Loppu iltana kävin saunassa ja makoilin piikkimatolla & tyynyllä ja niskaa koski hirrrveesti... Sen jälkeen sitten nukkumaan.

5.5.2013 Tänään sunnuntaina lähdin tallille n. puol kymmeneksi ja hain Saaran ja Mossen tarhasta ja harjasin ja varustin molemmat, jonka jälkeen aluksi talutin Saaraa pellolla ja sitten siirryttiin kentälle ja mie "pidin tuntii" /ohjasin ja vahdin heitä. (Yhteesä 1h)

Sen jälkeen vein ponin sisälle ja kysyin tallinomistajalta, että vienkö heijät tarhaan vai jäävätkö pihalle, niin ope vastas " vie vaa pihalle... tai ku sie oot ollu nii reipas, ni jos sie haluut ni voit mennä ratsastaakkin..." ni mie vaa "okei, mie meen vaik ratsastaa". Joten sit eiku Mosse tarhaan, kypärä päähän raippa mukaan ja ponin kaa kentälle!

Otin aluksi pari kierrosta pitkin ohjin käyntiä, jonka jälkeen kävelin vähän aikaa ypyröitä tehden ja poni oli tosi kivan tuntune.

Sitten otin reipasta kevyttäravia vähän aikaa ja sitten siirryin käyntiin ja pujottelin estetolpat molempiin.

Sen jälkeen taisin ottaa laukkoja. Nostin laukan ja menin osittain keveässä istunnassa ja osittain istuen. Menin myös pujottelun laukassa, joka meni odotettua paremmin, joten taputin ponia ja annoin pitkät ohjat ja annoin ponin kävellä vähän aikaa.

Sitten taisin taas ottaa vähän laukkoja molempiin suuntiin ympyröitä tehden ja yrittäen saada ponia myös laukassa pyöreäksi. Toiseen suuntaan poni meni paljon paremmin pyöreäksi, kuin toiseen, joten päätin vaihtaa tehtävää.

Vaihdoin tehtävän pujotteluun. Menin aluksi käynnissä ihan vain normaalisti pujotellen, jonka jälkeen asettaen ja taivuttaen samalla ponia, että pysyisi pyöreänä ja sitten vielä jokaisen tolpan kohdalle eri suuntaan voltti.

Sen jälkeen menin sitten lyhyelle sivulle ja rupesin tekemään kahdeksikkoa ravissa. Huomasi selkeästi, että poni meni paremmin pyöreänä oikeaan suuntaan, ja vasemmalle mentäessä oli hieman ongelmia.

Mentyäni kahdeksikkoa sen verran, että poni olisi pyöreämpi myös vasempaan suuntaan, niin taputin ponia, annoin pitkät ohjat ja kävellä.

Käveltyäni jonkun kierroksen otin taas laukkaa ja meinasin aluksi ruveta tekemään kahdeksikkoa, mutta sitten tajusin sen, että silloinhan pitäisi vaihtaa laukka (jota poni ei sileällä osaa) , joten tyydyin vain ihan laukkaympyrään.

Jonkin aikaa ympyrää mentyäni poni alkoi kulkea niin kivasti pyöreänä, että taas taputtelin ja annoin pitkät ohjat ja luvan kävellä vähän aikaa. Super poni! (:

Sitten tein saman toiseen suuntaan, jossa kesti hieman pidempään, olihan se ponin heikompi puoli, mutta kuiteskin ansaitsi sitten kävellä taas vähän aikaa pitkillä ohilla.

Sen jälkeen rupesin menemään pujottelua ravissa silleen niinkuin puoliympyrä maisesti, molempiin suuntiin. Poni kulki kivasti, mutta silti huomasi aina, että toiseen suuntaan on reilusti parempi. Kävelin hieman...

Sitten alkoi jo satamaan niin lujaa, että kävelin ponin kanssa ylös tallin pihaan, tulin alas, otin puhelimen pöydältä ja menin tallin käytävälle. Poni sai leipää.

Käytävällä sain puhelimen päälle ja katsottua kelloa... miulla olisi vielä 10min aikaa... ok, mie meen ponin kanssa vielä maneesiin loppu verkkaamaan!

Juostiin maneesiin ja siellä sitten eikun ponin selkään ja ridaamaan.

Menin ihan vaan käyntiä ohjastuntumalla, ettei poni toljota joka paikaan. Ponin korvista huomasi, että se kuunteli miuta ihan hyvin ja kaulasta huomasi sen että se on myös aika rento. Otin paljon ympyröitä ja pari ravi pätkää, jonka jälkeen taputin ponia ja annoin kävellä pitkin ohjin muutaman kerran maneesin ympäri.

Sen jälkeen menin kaartoon ja laskeuduin satulasta, löysäsin vyön, putsasin ponin jätökset ja vein ponin talliin.

Tallissa purin ja harjasin ponin ja rupesin etsimään hälle loimea, tuloksetta. Ja kun kysyin tallin omistajalta, niin se oli kuulemma pesussa... mutta sitten päätettiinkin jättää poni sisälle, olihan se ollut viime yön ulkona.

Sen jälkeen sitten, kun Vipeleellä yöpynyt poni oli lähdössä, niin tallinomistaja sanoi, että hänen mielestään se ois ollut niin ihana ja jos hää ois saanu / sais jokun hepan myytyy ni hää ostais sen. Sitten hää vielä sanoi, että hää aatteli et se ois ollu miulle just hyvä kisa poni, ku oon pieni, mutta tarpeen kokenut ks. ponille :3 Oli se kyllä ihana! (: Harmi vaa et en eile päässy kokeilee häntä, ku olin kokoajan taluttaas :/ Noo piikku vikoja ! (: Saara on silti paras! :D:D

Siitä sitten vähän ajan päästä tallinomistaja kysyi että onkos miulla mihinkään kiire, nii mie sanoin, et pitäs sitä jossain vaiheessa mennä kotia lukemaan huomisiin espanjan kokeisiin ja kysyin että mitenniin. Hää sano et " jos työ haluutte ni voitte mennä Incellä ja Tuukalla maastoon" valitettavasti en tykkää ollenkaan maastosta, joten kieltäydyin. Vieressäni ollut ihminen sanoi tallinomistajalle,että hää voisi mennä jossain vaiheessa Incellä maastoon, joten tallinomistaja kysyi ridaisinko mie Tuukan vaikka kentällä... Vastasin tähänkin kieltävästi, koska epäilin suuresti taitoani pysyä siellä, jos se tekee mitään tavallisuudesta poikkeavaa ja pitäisi sitä espanjaakin keretä lukemaan.

Joten sitten lähin skoballa kotia ja söin ja tässä sitä nyt ollaan tätä kirjoittamassa ja kello on jo n. 20 vaille viisi! HUH HUH! Nyt äkkii lukee viel siihe kokeesee! :D

Loppuun vielä alustava kalenteri tulevasta!

Ma 6.5.2013 ESPANJAN KOE!
TI 7.5.2013 YHTEISKUNTAOPIN KOE!
KE 8.5.2013 POMPPU
TO 9.5.2013 TALUTUS (mahd. ridaus pv?)
PE 10.5.2013 MATIKAN KOE! (mahd. ridaus pv ?)
LA 11.5.2013 ISKÄN SYNTTÄRI "BILEET"
SU 12.5.2013

Ens postauksee laitan hieman ajatuksiani, muuten laittaisin tähän , mutta tää on jo niin täynnä niin en viitti kiusata teitä :D

No eipäs tässä muuta...

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3