24.2.15

1-tason koulukilpailut IRAlla!

Oltiin Saaran kanssa sunnuntaina 08.02.2015 1-tason (ent. seuratason) koulukilpailuissa IRA:n tallilla. Itse en ole aikaisemmin käynyt IRAlla (paitsi kuvaamassa estekisoja), joten itselle uusi paikka. Sää oli ihan hirveä, tuuli kovaa ja satoi ajoittain lunta...

|VAROITUS! PITKÄ POSTAUS TULOSSA!|

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, olin laittanut ponille jo edellisiltana nutturat, jottei tarvitse niitä aamulla ruveta räpeltämään. Tykkään tehdä kaiken rauhassa, joten ajatuskin letittämisestä aamulla tuntuu huonolta :D Oma letittäminen on parantunut eikä niiden tekemisessä mene enään niin paljon aikaa ja niistä tulee ihan siistit, mutten halua ottaa sitä riskiä, että tulee kiire niiden tekemisessä. Nyt kun ponilla on loimen takia vain osa harjasta tallessa nutturoita tuli vain viisi + otsanuttura.

nutturat! (otsanuttura puutuu viel)

Aamulla laitoin kaikki kamat valmiiksi ja jopa muistin syödä aamupalan! Hyvä minä! :D Tallille päästyäni olin kuitenkin hieman jälessä omasta aikataulustani, mutta olin onneksi katsonut aikataulun niin, että vaikka olisin myöhässä minulla olisi silti riittävästi aikaa kaikkeen.

Olin tallilla joskus 11-11.30 välillä. Hain ponin sisälle, kasasin kisasuitset ja putsasin ne. Huomasin myös unohtaneeni oman kisahuovan kotiin, mutta onneksi sain tallilta ihanan jacsonin kisahuovan, jossa on sydän! Sitten harjasin Saaran ja vaihdoin ponille pinkit bling bling - päitset. Ihana kisakaveri myös letitti ponin hännän ja pisti siihen pinkin rusetin, kiitos siitä hänelle! ☺Vein ponin kamat rekkaan, jonka jälkeen vielä pesin saappaat ja sitten poni pääsi itsekin rekkaan. Poni oli ihan innoissaan, kun näki rekan! ☺Omat kamat autoon ja menoksi! Lähdettiin joskus + 13:15 ajelemaan kohti kisapaikkaa.

bling bling!


IRA:lle saavuttuamme kävimme ilmottautumassa kisoihin ja saimme tietää, että ne olivat 20min myöhässä aikataulusta. Chillailin kunnes Nea & Jonttu pääsivät verkkaamaan, jolloin siirryin maneesiin kuvaamaan. Katsottuani Nean verkan ja radan menin pois maneesista. Jonkin ajan kuluttua otettiin poni ulos rekasta ja Taran ja tätini avustuksella ponille varusteet niskaan ja verkkaamaan kentälle.

Nean & Jontun radalta!


Otin Taran kentälle mukaan ja sovittiin, että jos miuta alkaa ahdistamaan liikaa niin hän hyppää sitten ponin selkään. Itseäni siis ahdistaa verkata potkivan ponin kanssa, eikä kauhea tuulinen ilma auttanut yhtään. Poni oli tosi virkeä & jännittynyt verkassa ja hirnui Paulille melkein koko ajan. Poni myös säikkyi tuulta, enkä itse pystynyt kunnolla rentoutumaan selässä. Ottaessani laukkaa toiseen suuntaan poni kompastui ja minä tulin äkkiä alas katsomaan onko ponille tullut tierat. Kauheat tierat, enkä muistanut ottaa kaviokoukkua mukaan, joten aloin ottamaan tieroja pois kannuksen avulla. Onneksi hetken päästä sain ihanalta ihmiseltä kaviokoukun ja päästin pian jatkamaan verkkaamista.


Tara talutti minut ja ponin maneesiin, joka oli täynnä hevosia ja Saara hirnui täyttä kurkkua. Ahdistus iski ja meinasin lopettaa ratsastuksen siihen, mutta muut saivat minut onneksi jatkamaan. Ridiopettaja sanoi, että ajattele olevasi normaalilla tunnilla, joka hieman helpotti. Sitten ratsastin ratastuksenopettajan ohjeiden mukaan ja molemmat, minä sekä poni rentouduttiin hieman. Nyt ponilta lähti tosi kivaa keskiravia! Normaalisti poni ei liiku mihinkään, kun pitäisi pidentää/mennä keskiravia...

kaikki kuvat tästä eteenpäin ovat radalta! © sisko
Verkan jälkeen menin vielä hetkeksi ulos. Pihalla vain kävelin ja yritin rentoutua. Kävin myös mielikuvaharjoitteluna radan kolme kertaa läpi ja yllätyin siitä kuinka mie oikeasti osaan sen! :D Keskittyessäni radan muistelemiseen poni rentoutui, jolloin itsekin rentouduin vielä enemmän. Sitten oli jo miun vuoro ja menin takaisin maneesiin.



Olin aiemmin päivällä miettinyt mitä poni tykkää olla yksin maneesissa, mutta tulin siihen tulokseen, ettei poni välitä, koska olen ollut sen kanssa ennenkin yksin maneesissa ja sitä paitsi mielummin olen pienessä maneesissa yksin, kuin toisen hevosen kanssa :D



Menin maneesiin ja poni alkoi taas hirnumaan ja mie totesin ponille "Et saa sit radalla hirnua". Kävelin tuomaripäätyyn ja ravailin hetken. Taisin myös ottaa laukkaa ellen väärin muista. Yritin keskittyä siihen, että poni tekee mitä mie haluan ja, että omat kädet pysyisivät hyvällä korkeudella.



Saatuani luvan aloittaa tein vielä yhden voltin ja rupesin menemään lävistäjälle, jossa muistin sen, että tulen aina vasemmalta huonommin ja tulin sieltä taas... hups :D Tuli hyvä pysähdys, jonka jälkeen joku pamauttu oven (?), jota poni säikähti. (5,5) MIE kokorataleikkaa keskiravia epäonnistui, kun poni oli niin innoissaan ja rikkoi laukalle. Sain laukan otettua pois vasta yli puolessa välissä kenttää... (4,0) Voltista tuli suht iso, eikä poni oikein rentoutunut siinä (5,0) ja seuraavasta keskiravista tuli vähän vaisu (5,5).



Tuomaripäädyssä tehdystä voltista tuli taas hieman laaja, mutta nyt poni oli jo rennompi (5,0). Kolmikaarinen kiemuraura meni aika hyvin, vaikka olisi voinut ravata reilummin (5,5). Sitten luvassa oli EIM kokorataleikkaan puolessa välissä kolme askelta käyntiä, josta takaisin raviin. Siirtymä(t) meni hyvin, vaikka olisi saanut olla tarkemmin pituushalkaisijalla (5,5). Sitten käyntiosuuden vuoro. Koko rata leikkaa keskikäynnissä ei oikein onnistunut. Sen sijaan, että poni olisi ottanut isompaa askelta, askel oli lyhyttä ja melkein rikkoutui raville (5.5).



L:ssä nostettiin laukka, jonka jälkeen tehtiin laukkavoltti S:stä oikealle. Nämä molemmat tehtävät onnistuivat hyvin (!), vaikka ponin laukka ei meinannut voltilla pyöriä kunnolla (6 & 6). Sitten oli  koko rata leikkaan vuoro keskilaukassa, jonka jälkeen siirtyminen harjoitusraviin. Tämä meni ihan ok (5.0).



Harjoitusravista enne L- kirjainta saatiin 5,5. L;ssä pysähdys ja peruutus 4 askelta, josta taas raville. Pysähdyttiin oven kohdalle, josta poni näki ulos ja rupesi tuojottamaan pihalle ja peruuttaminen tuli kättä vasten (5.5). Sitten jatkettiin ravia, kunnes kirjainten B & R välissä nostettiin laukka, mikä meni hyvin vaikka pelkäsin, että nostetaan taas väärä laukka (kuten ollaan He:B:0 ennenkin tehty). Tässä kierroksessa voltti ei mennyt niin hyvin, vaan poni hieman ylitaipui (5.5), kun taas koko rata leikkaa keskilaukassa onnistui paremmin (5,5).



 B:ssä siirtyminen harjoitusraviin onnistui hyvin (6,0) ! Lopputervehdyksessä ei oltu ihan linjalla ja poni ennakoi - ja pahasti! :D Poni meinasi pysähtyä jo keskelle, mutta sain sen melkein G:n kohdalle, jolloin poni jo hyytyi ja valuttiin loppuun asti (5,0)... Säälittävää ei voi muuta kuin nauraa :D Sitten poni sai paljon taputuksia ja mentiin ulos. Pihalla tulin alas selästä ja taluttelin ponia maastakäsin.



Radasta jäi ihan hyvä fiilis vaikka tuli paljon pikkuvirheitä, mutta myö selvittiin hengissä! ☺Ratsastuksenopettajan mukaan tämä oli tähän mennessä miun paras rata, joten ei ihan turha reissu ollut! :D Nyt kun ollaan ponin kanssa tutustuttu uuteen paikkaan voidaan joskus muulloinkin mennä sinne kisaamaan. Ehkä silloin on parempi sää ja olen itse rennompi ;)

Radan jälkeen! 


Kävelytettyäni Saaraa purettiin poni tätini kanssa ja pistettiin rekkaan. Kävin hakemassa autosta ponille leipää ja annoin ne, jonka jälkeen vietin aikaani ponin kanssa rekassa ja laitoin lisää vaatetta päälle. Muiden vipskulaisten ratojen jälkeen vein yhdelle meijän hepoista loimen, jonka jälkeen menin hakemaan pöytäkirjani kansliasta. Prosenteiksi tuli 54,200% , johon olen nyt ihan tyytyväinen, koska tuli paljon pikkuvirheitä, mutta fiilis hyvä!

pöytäkirja!




Menin taas samalla kyydillä tallille kuin millä olin tullutkin. Päästyämme perille hepat oli jo purettu rekasta ja mie menin heti purkamaan ponilta nutturat ja harjailemaan, jonka jälkeen vielä venyttelin ponin ja pistin sille loimen. Jossain välissä kävin hakemassa ponin kamat rekasta ja vaihdoin kuolaimet takaisin normisuitsiin ja kasasin omat kamat kasaan (tai niin luulin... kamoja unohtui silti). Sitten kun oli valmis menin Nean kanssa samalla kyydillä kotiin. Loppujen lopuksi oli ihan kiva kisareissu, vaikka sääolosuhteet yms. eivät olleetkaan niin suotuisia!

tapu tapu!


MITES TEILLÄ ON KISAT MENNYT? OLETTEKO TYÖ KÄYNEET IRA:LLA KISOISSA? Linkatkaa omia kisapostauksia alle!


HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3