31.7.14

Tapahtumia ennen Yyterin reissua! (sis. paljon ratsastelua!)

Hei!

Nyt sain itseni koneen äärelleja vihdoin kirjoittamaan tätä postausta!

Tiistaina 08.07.2014 kuvasin, kun S harjoitteli Esterillä kisoihin, jonka jälkeen ratsastin Esterillä ilman satulaa. Esteri oli tosi kiva & S:n ratsastuksen jälkeen sen selkäranka ei tuntunut niin pistäväletäkään :D Yritin keskittyä istuntaan ja käsiin, mutta ajoittain jättiläis paarma häiritse keskittymistäni ja juostiin vain karkuun... en halunnut, että se syö meijät!
Keskiviikkona 09.07.2014 otin Epulla maastakäsin juttuja. Aluksi pyysin kävelemään alkukäynnit, jotka se kävelikin kenttää ympäri ihan itsenäisesti, jonka jälkeen tuli miun luokse. Sitten tein venyttelyjä ja seuraamista käynnissä ja ravissa (sis. pysähtymiset) jne ja pari kertaa annoin ravata ja laukata kenttää ympäri. Lopuksi Epun itsenäiset loppuravit (?) ja käynnit, jonka jälkeen talliin.
Eppu on vaan ihana! :D Hää ei välitä edes leivästä! Välillä saatto ottaa pikku palan ja sitten jatkoi tehtävää :3

loppukäyntien jälkeen hän käveli miun luokse :3


Torstaina 10.07.2014 pidin nuorten estetunnin ja alkeistunnin. Molemmat onnistuivat hyvin!

Perjantaina 11.07.2014 oli koulukurssin ensimmäinen osa. Tehtiin kaikkia kivoja tehtäviä, joista en tosin enään muista mitään... :D Mentiin ainakin avoa ja suurin osa tunnista ilman jalustimia.

© sisko

Lauantaina 12.07.2014 oli koulukurssin toinen ja viimeinen osa. Tällä tunnilla keskityttiin ratsua pyöristäviin asioihin ja siihen, että ratsu reagoi heti! Mentiin aluksi kevyessä istunnassa kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen tehtiin mm. pohkeenväistöjä, taivuttelua, voltteja, avoa jne. Äiti oli kuvaamassa :)

alkukäynnit ja säätöä :D

ravia kevyessä istunnassa (tai ainakin olevinaan...)

Sunnuntaina 13.07.2014 oli sitten vuorossa koulukisat. Menin Saaralla taas sen He:B:0 radan. Kaikki paitsi kaksi ensimmäistä kuvaa ovat radalla otettuja.

© sisko


Laitoin nutturoita kaikessa rauhassa samalla, kun pikku apulaiseni muuten puunasi ponia. Sitten molemmille kisakamat niskaan ja menoksi. Miulla oli tällä kertaa siskon kisapaita (kun en löytänyt omaa) ja ponilla Amin bling bling- otsapanta (, koska kultainen).

poni lähdössä töihin :3 p.s. hehkeet nutturat MUTTA, ovat paljon parantuneet!


Verkkasin aluksi kaikki askellajit läpi maneesissa, jonka jälkeen siirryin kentälle muiden heppojen sekamelskaan. Sain mie jotain aikasiksi, mutten hirveän hyvin väistellessä muita. Se tuossa ponissa on hieman inhottavaa, kun pitää oikeesti varoa tosi paljon muita heppoja, ettei pikku pippurinen poni mene ja potkaise muita... No poni kuitenkin käyttäytyi tosi asiallisesti eikä edes luiminut (Y)

mitenniin kärpäset häiritsee? :D ... Ens kisoihin korvahuppu, kiitos!

Rataa ennen, kun pääsin omaan nurkkaan (radalle odottavan paikalle) sain paremman otteen ponista ja poni rupesi kulkemaan jo paremmin, kun sain oman selänkin paremmaksi! (:Rata meni ihan kivasti, poni meni jopa pätkän hienosti pyöreänä (mitä en siis ole vielä onnistunut saamaan radalla...ups...), mutta rikkojakin valitettavasti tuli. Mm. poni nosti aluksi vasempaan suuntaan väärän laukan, minkä mie myös korjasin hieman myöhässä. Kuitenkin radasta jäi yllättävän positiivinen fiilis! Meillä oli sama tuomari, kuin viimeeksi ja sain tällä kertaa prosenteiksi 52.600%, joka oli hivenen huonompi kuin edellisissä kisoissa (52.800%) vaikka tuntuikin paremmalta... Noo pikkuvikoja ensi kisoissa sitten oikeasti paremmin!

paras pätkä menossa! Vähintään tällästä sen pitäs olla koko ajan!
Radan jälkeen ravasin hetken pitkillä ohjilla kevennellen, jonka jälkeen loppukäynnit ja talliin. Kun pihalla oli vähemmän heppoja poni pääsi myös pesulle ja lettien purkuun. P.S. ponille tuo 7kpl on hyvä määrä nutturoita! (Y)

Maanantaista 14.07.2014 en muista mtn...

Tiistaina 15.07.2014 kuvasin, kun Tara hyppäsi Tuukalla, jonka jälkeen menin ratsastamaan Saaralla samaan aikaan, kun serkkuni hyppi Amilla.

enks mie ookki hyvä rakentaa esteitä :D tosi suora ja sillee... :)


 Ai, että miten ihanaa liikkuvaa laukkaa (sellaista, kuin sen aina pitäisi olla!) ponista lähti, kun Tara oli käynyt maastossa hieman päästelemässä ponin kanssa! <3 Tuollaista laukkaa lisää! Muissakin askellajeissa poni liikkui hyvin ja nyt jälkikäteen kuvista katsottuna miun ois pitänyt ratsastaa paljon enemmän! Nyt kun poni oli vertynyt ja tuntui siten kivalta mie en pyytänyt siltä tarpeeksi... Ens kerralla sitten pitää muistaa koko ajan ratsastaa eikä vain matkustaa... Omaan ratsastukseen vaikutti luultavasti myös se, kun oli niin lämmin, niin en uskaltanut pyytää niin paljon, ettei poni kuole :D Otettiin aina välillä välikäyntejä ja tarjottiin vettä.

Mutta annetaas nyt kuvien puhua puolestaan! :


<3suloinen :3


Sitten "hurjistuin" ja Taran yllyttämänä rupesin menemään puomia ja pari kertaa mini estettä! Olihan se ihan kivaa ja poni oli ihan innoissaan hyppäämässä säälittävän suloista pientä esteenpuolikasta :3

1. hyppy

2. hyppy
Jälkikäteen vaan naurattaa miten säälittävän mini esteen hyppäsinkään! Jos tuota edes voi laskea esteeksi... Mutta enemmän, kuin ei mtn! Viimeeksi hypännyt viime syksynä (; Joskus voisi hypätä ihan esteen näköistäkin puomikasaa! Ihan pieni 50cm riittää, kunhan enemmän esteenoloinen edes olisi (: (Kesällä 2012 hyppäsin kerran suokkiruuna Mossella korkeusennätykseni 80cm ratana? ... Vähän vähentynyt hyppelyt siitä vuodesta...)

Vuonna 2012 uskaltauduin joskus kisoihinkin 70cm (korkein mitä olen Saaralla mennyt) !


Mutta takaisin aiheeseen: Hypättyäni miniesteen pari kertaa kävelin ponilla pitkin ohjin, jonka jälkeen Tara sai ottaa parit muutamat hypyt vähän korkeempana, kun ponikin oli niin innoissaan menossa! Tara tykästykin poniin ja suunnittelee osallistuvansa sillä kisoihinkin! (; Tara otti lopuksi vielä loppuravit ja käynnit, jonka jälkeen poni pääsi pesulle! P.S. Lisää Taran ja Saaran menosta voitte lukea  ---> Linkki 
Kannattaa käydä katsomassa mitä poni keksi Taran pään menoksi sillä aikaa, kun mie olin Yyterissä (;

loppuravit!
Ratsujen purun ja pesun jälkeen mentiin serkun kanssa syömään, jonka jälkeen pidin vielä alkeistunnin.

Keskiviikosta 16.07.2014 en muista mtn...

Torstaina 17.07.2014 Pidin toisen alkeistunnin.

Ettei postaus veny ihan mahdottomasti katkaisen tähän! Seuraava postaus sisältää uusia ja vanhoja kavereita, pieniä ja isoja hevosia, keikkaa ja hölläilyä, merivettä ja järvivettä, kuvaamista ja kuvattavana olemista!

<3
Eipäs tässä muuta, ensi postaukseen!

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3