30.8.13

VIIMEISET RATSASTELUT AMILLA!

Hei!

Meidän Ami puolylläpito, loppuu siis huomenna 31.8.2013 siitä ks. otsikko.

En ole kerennyt koneelle melkein kahteen viikkoon, mutta nytten saatte pitkän kuvallisen postauksen!

JA KIITOS 30. LUKIJAN SEURAAVA POSTAUS TULEE OLEMAAN ERIKOISPOSTAUS!

Maanantaina 19.8.2013 Päästiin koulusta jo yhdeltä ja mentiin kaverin kanssa kirjastoon lainaamaan kirjat koulun tehtävää varten, jonka jälkeen bussilla kotiin.

Menin myöhemmin ratsastamaan Amin. Annoin kamun mennä alkukäynnit, jonka jälkeen rupesin menemään kevyttäravia ja jonkin ajan päästä ihan harkkaraviakin.

Aluksi Ami oli ihan töttöröö ja ihmetteli pellolla laukkailevaa Esteriä, mutta sitten, kun Esteri meni sisään niin Amikin rupesi enemmän keskittymään.

(töttöröö poni ja kuvaajana toimi Taran pikku sisko)
Ami meni kiltisti ja hitaasti, mutta jälkikäteen katsottuna videosta, huomaan taas kuinka paljon selkä liikkuu liikaaa xd

Tiistaina 20.8.2013 Ratsastin Amin osittain siskon pitämällä puomitunnilla.

Alkukäyntien jälkeen ravailin kevyttäravia, jonka jälkeen siirryin puomitehtävälle....

Oli aika perään jälkeen kolme puomia ja sisko huusi aina, että minkä yli/ohi mennään.

Sitten otin välikäyntejä ja yritin laukata mutten mahtunut...
Sitten kun mahduin laukkaamaan, niin yritin saada Amin aluksi kuuntelevaisemmaksi ravissa.

 Jonka jälkeen, nostin laukkoja ja menin laukka ympyrää.
  Noh Ami nosti välillä ihan kivasti, mutta olisi halunnut mennä kovempaa ja tietyssä kohdassa kiihdyttää ja sehän ei miun selälle käy niin yritin saada Amin menemään hitaampaa (mutta silti pyörivää) laukkaa, ilman että Ami siirtyisi raviin... Noh onnistuihan se välillä...

iskä ratsastaa (c.) Minä


Menin samaa myös toiseen suuntaan jonka jälkeen ravasin hieman ja sitten iskä pääsi ottamaan loppukäyntejä ja menemään pari puomia


Keskiviikkona 21.8.2013 Ei mitään muistikuvaa, että mitä tapahtui :d

Torstaina 22.8.2013 Ei ihmeempää, menin tallille ja kipeytin selkäni taas, mutta onneksi ei kestänyt pitkään!

Sitten mentiin Mirkan, Taran & siskon kanssa jonnekkin metikköön ja mm. Mirkka kuvasi Taraa yms. ja sitten lopuksi Mirkka heitti miut kotiin.

IINANIA KUVIA! (<--- katsokaa linkki!)

Perjantaina 23.8.2013 Mentiin koulussa ruokailun jälkeen kesärantaan tutustumaan toisiimme & leikkimään tutustumisleikkejä, jonka jälkeen päästiin kotiin.

Päivällä ei sen ihmeempää, tein läksyjä yms. Mutta sitten illemmalla meille tuli meiksien kaverit & niiden kaverit (/kaveri, lapsi ja lapsen kaveri) Kanadasta! Mm. saunottiin, syötiin ja juteltiin yö yhteen asti, jonka jälkeen menin nukkumaan.

Lauantaina 24.8.2013 menin aamupäivällä aamupalan jälkeen tallille.

Tallilla hain Amin ja Esterin pellolta ja laitoin Amin kuntoon, jonka jälkeen mentiin kamun kanssa kentälle, jossa näytin miten hevosen selkään mennään yms. Sitten taluttelin kaveriani ja jopa ravailtiinkin ! (Y) Kaveri oli siis ekaa kertaa hepan selässä!

Menin sitten itsekkin vähäksi aikaa ratsimaan Amilla.Kävelin hetken, jonka jälkeen otin kevyttäravia, niin että Ami liikkuisi edes vähän reippaammin,
jonka jälkeen rupesin menemään harjoitusravia ympyrällä/kahdeksikolla ja hidasta rentoa ravia, niin että oli helpompi istua. Ajoittain istuin ihan hyvin, eikä selkä liikkunut liikaa, mutta ajoittain ei...
Mutta suurimmaksi osaksi meni ihan hyvin! Annoin kamun vielä ratsastaa loppu käynnit.

Sitten Amin purku & harjaus ja pellolle + Esteri kamuksi (siirrettiin tarhasta) ja sitten juttelin kamun kanssa, joka loppupeleissä tuli meille ja katsottiin elokuvaa ja syötiin sipsejä.

Sunnuntaina 25.8.2013 ei sen ihmeempiä...

Maanantaina 26.8.2013 menin suoraan koulusta ratsastamaan Amin.

Puunasin Amin aluksi harjasta häntään (kuten yleensä) ja varustettuani Amin (, joka muuten antoi kiltisti laittaa korvahupun!) menin kentälle.

Aloitin heti sellaisella asenteella, että nyt onnistuu! Ja niinhän se onnistui!

Alkukäyntien jälkeen otettuani ohjat Ami oli tosi jäykkä, joten menin vähän kevyttäravia, että saisi venyttää itseään ja rentoutuisi, jonka jälkeen pitkät ohjat vähäksi aikaa.

käyntiä pitkin ohjin

Seuraavaksi tein ravi-pys.-ravi siirtymiä, jotka pidentyivät lopulta kierroksien mittaisiksi ja Ami oli tosi hyvin kuulolla ja kulki pyöreänä ja mie pystyin istumaan siellä eikä selkäkään pahasti vammaillut (ainakaan mitä varjoista yritin katsoa) ! (Y) Sitten poni ansaitsi pitkillä ohjilla käyntiä.

varjo (ei vääristä tai mtn (; ! )


Otin vielä vähän laukkaa, jonka jälkeen vähän ravailua/käyntiä ympyrällä ja kuvien otto yrityksiä ja sitten loppu käynnit ja Ami talliin jne...

<3


Tiistaista 27.8.2013 ja Keskiviikosta 28.8.2013 en muista mtn, joten ei tapahtunut mitään erikoista :D

Torstaina 29.8.2013 Menin suoraan koulusta tallille ja autoin heti hevosten haussa laitumelta, pitämällä porttia. Sitten auttelin tunnille menossa, jonka jälkeen hain Amin sisälle ja laitoin ruuat valmiiksi odottamaan karsinan viereen. Sitten harjattuani Amin, olin juuri laittanut korvahupun päähän (,jonka Ami antoi todella hienosti laittaa!) sainkin tietää, että miuta tarvitaankin taluttamaan... joten eikun korvahuppu pois, kamat paikoilleen ja puoleksi tunniksi taluttamaan!

Talutuksen jälkeen menin maneesiin katsomaan, kun sisko ja Esterin omistaja ratsastivat. Käväisin hieman kävelemässä ja ravaamassa Amilla, jonka jälkeen (vaatteiden vaihdon kautta) lähdin tädin miehen synttäreille!

Synttäreillä onniteltiin yms. ja syötiin mutakakkua, kääretorttua yms. ja hyvää oli! Järkytyin kun 6w serkkuni on jo minua melkein olkapäähän pitkä! :o Joten mitattiin hänet ja hän on jo melkein 120cm! :o Ja vielä pahemman järkytyksen koin, kun 4w nuorempi serkkuni tuli kotiin ja oli melkein minun pituiseni! :o Kasvaa kyllä kohta ohi! Ei siihen tosin paljoa tarvita, että yli 153cm kasvaa... mutta silti! :D

Illalla sitten kotiin ja nukkumaan...

Perjantaina 30.8.2013 Eli tänään menin suoraan koulusta tallille ja siskon kaverin lopetettua ratsastaminen (2x ratsastanut) menin Amin kanssa kentälle.

Menin oikeastaan alkuun aika samoja asioita, kuin maanantainakin, tosin Ami oli hyvin outo ratsastaa, joten ennen kuin rupesin menemään harkkaravia otin laukkaa ja sitten Amin ravi oli hyvää ja istuttavaa! Toiseen suuntaan sama juttu ja sitten pitkin ohjin loppuravailua + loppukäynnit.


(c.) Kaisa Htälleen Ami on suurimman osan pysähyksistä :3

Kuten kuvista huomaatte, niin kädet _olisi_ kiva osata pitää oikealla korkeudella (korkeammalla ) ^_^

Ratastuksen jälkeen purin ja ruokin Amin ja, kun Ami oli syönyt vein sen vielä tarhaan ja menin kuvailemaan kamujen tuntia.

Tunnin jälkeen lähdin aika piakkoin pois (äiti nappas mukaa) ja sitten tulin kirjoittelamaan tämän postauksen loppuun (kirjoitin tämän _alun_ siis jo viime viikolla, mutta silloin ei suostunut lataamaan mitään kuvia jne... )


Btw En ole mennyt Saaralla 44:jään päivään! Eli 6viikkoon ja kolmeen päivään O_______o Onneksi maanantaina aloitan taas tunneilla menon ja suurimmalla todennäköisyydellä pääsen taas menemään palloponilla! :) (Silloin Saara "taukoni" on jo 47pv eli päivää vaille 7 viikkoa! O_____o)

P.S. Saatte myös joku päivä tulevaisuudessa erikoispostauksen Amista, missä kerron miten tämä puol ylläpito on sujunut ym. omia mielipiteitäni ja jos pystyn, niin laitan myös videota kehityksestä harjoitusravissa Amin kanssa! (+ jos vihdoin ja viimein saisin aikaiseksi/blogger suostuisi lataamaan kuvia kuvapostauksen siitä 15.-17.7.2013 olleesta ratsastusleiristä... hehee)

Eipäs tässä muuta... joskus 19:20 (?) aloitin tämän postauksen kirjoittamisen ja nyt klo: 23:20 pääsen vasta lopettelemaan... kiitos, kun pitää jokainen kuva ladata --> tallentaa ---> sulje ----> f5 ja alusta...

 ! ENS POSTAUS TULEE OLEMAAN TEIDÄN ÄÄNESTÄMÄNNE (tällä hetkellä): "IKUINEN PONIRATSASTAJAN HYÖDYT JA HAITAT! "

HEIPPA!

4 kommenttia:

 1. Voisit kysyä n.8 kysymystä, mikäli suinkin keksit. Tee. Amanda:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, nyt pääsin koneelle, niin rupean kirjoittelemaan! (:

   Poista
 2. Voisit kysyä n.8 kysymystä, mikäli suinkin keksit. Tee. Amanda:)

  VastaaPoista
 3. Voisit kysyä n.8 kysymystä, mikäli suinkin keksit. Tee. Amanda:)

  VastaaPoista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3