18.8.13

Kuulumisia & Rohkea Ami!

Hei!

Ajattelin, että saatte postausta vasta sitten, kun ratsastan/saan kuvia, mutta koska nyt on mennyt jo melkein viikko, eikä mtn ole kuulunut, niin päätin tulla postailemaan!

Keskiviikkona 14.8.2013 minun oli aikomus mennä ratsastamaan Ami, mutta olinkin koko päivän kotona ja tein koulujuttuja...

Torstaina 15.8.2013 tallilla olisi ollut mm. talutus, mutten taaskaan mennyt koko päivänä tallille...

Perjantaina 16.8.2013 oli PIZZA PERJANTAI ja tilattiin talliporukan kanssa tallille pizzaa :3 Nom nom :3

Ennen pizzoja kuvailin, kun Tara ratsasti Incellä, jonka jälkeen sisko & Epun omistaja menivät maaston ja vasta sen jälkeen saatiin tilattua pizzat.

Pizzat oli hyviä ja hyvässä seurassa nauru raikaa! :D

(Sovittiin myös tallinomistajan kanssa, että saan 10 kerran kortin ja talutukset nollaantuu!)

Lauantaina 17.8.2013 menin tallille taluttamaan 30 min ei sen ihmeempää, tuli taas puhuttua englantia + venäjää!

Sunnuntaina 18.8.2013 Eli tänään aijoin mennä talutuksen jälkeen ratsastamaan Amin, mutta tuli muutos suunnitelmiin! (Valitettavasti ei ole mtn kuvia :< ... )


vanha kuva (c.) sisko


Kun, olin puunaamassa Amia rupesin tekemään silleen, kun Ami tuli karsinan toisesta päästä miun luokse (olin kyykyssä) sai leivän, ja joka kerta kun tulin karsinaan, niin sama juttu.

Puunattuani (+laitettuani suojat) Amin, laitoin hänet venyttämään kaulaansa, aluksi toiseen kylkeen/lautaseen ja sitten toiseen ja pari kertaa kumarrusta. Hieno Ami, venyi tosi hyvin!

Sen jälkeen otin leipiä pussiin mukaan ja lähdin kentälle.

Kentällä tein vähän kaikenlaisia maastakäsin tehtäviä.

Aluksi tehtiin:

¤ Käynti- pysähdys- käynti siirtymiä.

Ami kuunteli hyvin ja pysähtyi heti, kun minäkin! (Y)

¤ Peruutuksia

Aluksi ei oikein ymmärtänyt, mutta jo toisesta kerrasta ymmärsi ja peruutti hienosti! (Y)

¤ Leivän syöntiä pelottavista paikoista (muurin, johteiden, aitojen (narujen),tuolin jossa oli vettä yms. päältä)

Yllätyin positiivisesti, kun Ami ei ollut moksiskaan ! :o Vesisestä tuolista ja aidan narusta leivän syöminen oli pelottavinta, mutta kyllä uskalsi lopulta syödä! Leipä voitti pelon :D

¤ Muurin & tolpan läpi kävelyä (käynti-pys-peruutus-käynti)

Ami kuunteli taas hyvin, vaikkakin alussa olisi halunnut mennä nopeammin läpi, mutta vähän ajan kuluttua ei haitannut vaikka oltaisiin pysähdelty ja peruuteltu muutamaankin otteeseen.

¤ Myös venyteltiin taas & mentiin puomeja

Ami venyi vieläkin tosi hyvin ja kumarsikin hienosti! Puomitkin meni kiltisti.

Sitten vein Amin vähäksi aikaa karsinaan (toivoin,että joisi) ja täydensin leipäpussia.

Sen jälkeen vein Amin tallin pihalla olevan heinäkuljetus häkkyrän luokse, mitä koskiessaan sai taas leipää.



Sitten vielä totuttelin Amia pihalla olevaan pressuun. Aluksi sai syödä pressun päältä leipää, jonka jälkeen liikuttelin pressua ja kahisuttelin ja sitten Ami taas syömään pressun päälle.

Vähän ajan päästä vein Amin siksi aikaa talliin, kun raahasin pressun kentälle ja laitoin puolet siitä ns. "puomiksi" ja toisen silleen leveeksi (+leipää päälle). Sitten hain Amin ja mentiin kentälle.

Kentällä aluksi laitoin Amin syömään leipää pelottavasta porttinarusta, jonka jälkeen tein parit käynti-pysähdys siirtymät, joiden jälkeen annoin Amin pitkällä narulla kävellä pressun luokse.

Ami meni ihan mielenkiinnolla katsomaan pressua ja löysikin sieltä leipää. Sitten menin pressun toiselle puolelle ja Ami tuli kiltisti korkeilla askelilla mukana.

Yllätyin taas positiivisesti, siitä kuinka Ami ei edes pelännyt pressua! (Y)

Sen jälkeen mentiin puomeja ja toisen pressun luokse, jota Ami ei taaskaan pelännyt vaan söi tyytyväisenä leivät ja käveli korkeahkoilla askelilla yli! Hieno poika!

Sitten menin loppu ajan ks. tehtäviä vaihdellen ja otin loppussa ravi-pysähdys siirtymiä, joissa Ami TAAS yllätti minut! Ami reagoi heti ja pysähtyi samaan aikaan kun minäkin, vaikka yritin tehdä äkki pysähdyksiä! :o (Y)

Mentiin jopa pressunkin yli kahdesti ravissa! (Y) Ja ihan viimeiseksi ravasin portin viereen ja Ami sai leivän ja sitten talliin.

Amin omistaja lähti sitten Amilla maastoon ja mie tulin kotiin.

Eipä sen ihmeempää!

Huomasin juuri että menin Saaralla viimeeksi 17.7.2013 ja tänään on 18.8.2013 eli EN OLE RATSASTANUT SAARALLA 32:TEEN PÄIVÄÄN! :O ELI YLI KUUKAUTEEN! O_____O No huh huh...  Pääsen menemään Saaralla vasta 2.9.2013, kun Ameilut loppuu... Siihenkin on kolme viikkoa! O____o

Ens kuuta odotellessa!



HEIPPA!

2 kommenttia:

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3