7.7.13

TALUTTELUA & RATSASTELUA SAARALLA SEKÄ AMILLA!

Hei!

4.7.2013 Torstaina menin, Denin kanssa, Holiday Clubin lähelle taluttamaan Saaraa 13-16.

Poni oli hieman outo... Pelkäsi aluksi leikki poroa, mutta leivän jälkeen ei. Sitten tuijotti paljon ja teki hätäkakkoja... Mutta sitten, kun Deni meni vähäksi aikaa istumaan ponin selkään ja laittoi sen kuuntelemaan, niin sen jälkeen poni oli ihan rauhassa ja vain söi.

Talutuksen jälkeen Deni ratsasti ponin talliin ja purki. Mie menin kuvaamaan kamujen tuntia, jonka jälkeen pidin yhden alkeistunnin ja sitten kuvailin kamujeni estetuntia ja sitten menin yhdeksän maissa kotiin, joten en viittinyt enään Tarallekkaan soittaa. (Joten en myöskään mennyt enää Imatralle.)

Kotona vaan katoin telkkuu, ei sen ihmeempää...

5.7.2013 eli Perjantaina menin taluttamaan siskoni kanssa Saaraa samaan paikkaan. Tällä olimme kahdesta viiteen ja poni oli paljon rauhallisempi ja vain söi.

Viiden jälkeen ratsastin ponin takaisin talliin ja tarjosin vetttä ja lähdin kuudeksi tunnille.

Alkukäyntien jälkeen otettiin muutamia kierroksia kevyttä ravia molempiin suuntiin, jonka jälkeen juomatauko.

Juomatauon jälkeen mentiin kahdelle ympyrälle ja mentiin puolet ympyrästä avoa ja puolen harjoitus ravia. Otettiin myös jalustimet pois.

(c.) Deni

Poni alkoi menemään kivasti nyökissä, mutta omat kädet menivät turhankin suoriksi!

(c.) Deni
kulma kyynärpäähän ja nyrkin pystyyn!
 
 Sen jälkeen oli juomatauko ja sitten samaa tehtävää toiseen suuntaan.

(c.) Deni
Sitten oli taas juomatauko, jonka jälkeen vaihdettiin ympyröitä varjoisempaan paikkaan ja ruvettiin menemään avoa puolet ja laukkaa puolet.

(c.) Deni


Ekat nostot eivät olleet niin teräviä, mutta loput onnistuivat hyvin. Taivutin ponia liikaa sisälle, jota yritin korjata ja luulen, että onnistuinkin.


(c.) Deni

Avoista en tiedä kuinka menivät, koska keskityin suurimmaksi osaksi laukkaan.

Laukasta piti siirtyä ravin kautta käyntiin ja jättää ravi lopulta kokonaan pois. Nää onnistu tosi hyvin! Poni siirty suoraan käyntiin! (Y) Lopussa kokeilin myös suoraan pysähdykseen... jotka myös onnistuivat superisti! (Y) Oon ylpee ponista! :3 En tienny et osaa tommosii "hienouksii" :'3

Sitten juomatauko ja suunnan muutos. Suunnan muutoksen jälkeen tehtiin taas samaa tehtävää ja lopuksi muutama kierros laukkaa.

(c.) Deni

Laukkojen jälkeen otettiin jalustimet ja mentiin loppuravit & käynnit.


(c.) Deni

Tunnin jälkeen pesin ponin & rasvasin hiertymät yms. ja sitten rupesinkin varustamaan Amia (,jonka sisko oli jo harjannut).

Varustettuani Amin, lähdin kentälle.

Kentällä kiristin vyön,nousin selkään, laitoin jalkkarit ja rupesin kävelemään alkukäyntejä.

Alkukäyntien jälkeen laitoin hanskat käteen ja rupesin ottamaan käyntiä ja kevyttä ravia voltteillen.

Ravattuani jonkin aikaa annoin vähäksi aikaa pitkät ohjat, jonka jälkeen rupesin ravaamaan kahdeksikolla, aluksi kevyttä ravia ja kun tie oli kunnossa, niin harkkaravia. Välillä myös kävelin...

Sitten yhdessä vaiheessa, kun ravasin ks. kahdeksikkoa harkkaravissa kuulin "NAKS" ja sitten sattui selkään! Annoin sitten Amille pitkät ohjat ja kävellä, kun koski niin paljon selkään...

Käveltyäni hetken (pitäen kädellä kiinni selästä) huusin siskon huutamaan miun istunnasta ravissa, että milloin leviää, ettei naksaha uudestaa. (Pidensin samalla rei'ällä jalustimia.)

 Eli siis selän naksahus, oli ihan oma vika, kun en osaa myödätä Amin ravissa! Ei oo Amin vika,etten mie osaa! (:

Sitten alkoi toimia paljon paremmin! (: Tuli muutamia hyviä pätkiä, milloin sain myödättyä hyvin! (Y)

Mentyäni ks. tehtävää jonkin aikaa, annoin vähäksi aikaa pitkät ohjat, jonka jälkeen menin lyhyen sivun "kulmaan" tekemään ympyrää, johon rupesin ottamaan laukkoja.

Laukoissa Ami oli kiva, istuminenkin oli helpompaa (Y) Mutta, kun pyörit ympyrää ni menee vähitelle sumeeks koko kenttä ni pitää mennä vähän aikaa suoraa ja sit kävellä, et näkee taas jtn :D

Laukkasin siin molempiin suuntiin, jonka jälkeen vähän aikaa tuntumalla ja loppuravit & käynnit.

Loppukäyntien jälkeen Ami talliin, purku, pesu,linimentit,ruoka yms.

Hoidettuani Amin menin vielä ulos juttelemaan tallilaisten kanssa. Jutteleminen vähän venähti ja lähettiin tallilta, joskus kymmenen aikoihin.

Kotona taas katsoin vain telkkua & söin ruokaa ja jäätelön.

Lauantaina 6.7.2013 eli Eilinen meni pitkälti siinä että herättyäni makasin piikkimatolla ja katsoin telkkaria, kunnes oli ilta.

Illalla menin tallille ja kuvasin, kun äiti uskaltautui ratsastamaan Amilla ja kun sisko hyppäsi Amilla.
Sen jälkeen sitten Amin hoitaminen ja kotia.

Kotona taas samalla kaavalla...

Sunnuntaina 7.7.2013 eli Tänään menin tallille joskus alle 10 vaille yksi ja menin hakemaan Saaraa pellon toisesta päästä.

Hätisteltyäni kaikki hevoset portti päätyyn, Deni laittoi viestiä, ettei pääse tulemaan, kun on töissä... Joten soitin, jos Tara viittisi tulla avaamaan miulle portin, niin muut seitsemän hevosta eivät karkaa + en saa sähköiskua... Mutta hän vaan vastasi, että ei tule ja jtn et "kattoo nyt... kyll miekii voin sanoo tollee" Sillee vaa et aha... Mistäköhä tuokii johtunee... kenties siitä, etten lähteny torstaina Imatrallle, kun tulin tallilta vasta yhdeksältä ? Nojaa, sitten miun piti soittaa meikseille (jotka oli pesees mattoja), että tulevat avaamaan portin.

Kun meiksit tuli, kello oli jtn 10 yli ja kun poni oli tallissa, niin harjasin & varustin sen ja sitten otin repun mukaan ja lähin meneen talutuspaikalle.

Iskä käveli miun kaa (: Otin myös muutaman ravipätkän, koska oli niin paljon ötököitä.

Paikan päällä talutin yhtä tyttöä, jonka jälkeen menin 30min lenkin yhen toisen kanssa (eilen sovittu juttu) ja oisin taluttanu viel yhtä toistakin tyttöä 15min muttei hän uskaltanutkaan.

Sitten loppu talutus aikana ei tullut talutettavia, mutta ponia käytiin monesti silittelemässä ja harjaamassa.

Siskokin toi miulle ruokaa (Y) Joskus vähän ennen viittä ratsastin ponin takaisin talliin.

Purin ponin & sisko antoi ruuat. Sitten mentiin kotiin, sisko vaihtoi vaatteet  & mie mm. laitoin kameran kuntoon & laitoin mehua. Sen jälkeen lähettiin takaisin tallille.

Tallilla totesivat, etteivät menekkään uittamaan, eivätkä tarvitsekkaan minua... (jes ei tarvii kävellä! Mut, tosiaan turhaan tulin tallille...)

Lepäsin hetken maaten tuolilla, jonka jälkeen rasvasin ponin hiertyneet kohdat & vähän ajan päästä heitin ponin Denin avustuksella pellolle.

Sitten tulin kotiin ja tässä sitä nyt ollaan! Eli nyt tällä ajalla, kun olen ollut kotona, olen tehnyt tämän postauksen loppuun, en muuta.

HUOMENNA OIS SIT LÄHTÖ HEVOSTAVARAKAUPOILLE! (::

Eli ainakin ks. reissun ostoksista on tulossa postaus!

Lähtö on puol ydeksältä joten pitää herätä aikasiin! Mennään sinne porukassa (5hlö), niin ei pitäs tylsääkään olla!

Eniten etsin sieltä itselleni ratsastussaappaita ja pallokannuksia! Periaatteessa voisi katsoa myös, jos löytyisi ihan jodpuritkin, kun nykyiset ovat jo parhaimmat päivänsä nähneet! Mutta sen näkee sitten!

Eipäs tässä muuta, huomista odotellessa!

HEIPPA!1 kommentti:

  1. Blogisi on arvosteltu:

    http://lifeedreamm.blogspot.fi/2013/07/blogi-arvostelut.html

    VastaaPoista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3