14.7.13

HEVOSTAVARA OSTOKSIA , HARJOITTELUA JA ENSIMMÄISTÄ KERTAA KISOISSA HELPPO B!

Hei!

En ole kerennyt kirjoittelemaan viikkoon! Mutta nyt saattekin paljon tietoa! (;

Maanantaina 8.7.2013 Lähdettiin talli/kaveri porukassa hevoskaupoille Lahteen.

Käytiin aluksi veljesten Whalstenissa, sitten mentiin Horzeen, josta miulle tarttui mukaan kannukset ja kuminauhoja. Kokeilin myös saappaita, mutta olivat liian pitkävartisia... Testailin myös jodpureja, mutten ostanut niitä vielä. Käytiin vielä uudestaan edellisessä kaupassa sovittamassa kenkiä... Siellä ei ollut mtn, mitkä oisivat istuneet hyvin.

Sitten eikun takaisin horzeen ostamaan jodpurit! Ja uskokaa tai älkää mutta koko oli 34 xd Ompas miulla pieni jalka! :D


Horzen jälkeen ajettiin johonkin isoon kauppaan josta nappasin mukaani pony kokoisen bling bling otsapannan.

Sunnuntaina läks jo yks bling bling :(


K.s. kaupan jälkeen mentiin johonkin burgerpaikkaan syömään ja oli kyllä ihan mahtavan makuisia hamppareita! :D

Ruuan jälkeen käytiin vielä viimeiseksi Hevarissa, josta kaikki muut osti satulahuovan paitsi mie & Deni.

Vikan kaupan jälkeen mentiin tallille loppuillaksi. Myöhemmin vielä kotiin.

Tiistaina 16.7.2013 Käytiin vielä lappeenrannassa ostoksilla. Lappeenrannasta tarttui mukaan numerolappu, jäätelö & mansikoita.


Loppuilta meni taas tallilla.

Keskiviikkona 16.7.2013 kävin äidin kanssa Venäjällä.

Jono Venäjälle kesti n. 40min sitten meiksi tankkasi ja syötiin huoltsikalla, jonka jälkeen mentiin kaupoille.

Kaupoilla ostin topin & bikinit ja leipomosta lihapiirakan, marketista mm. hiusvärin, karkkia,sipsiä,nuudelia yms.

Takaisinpäin jonossa meni n. 1h.

Kun olimme taas Suomessa mentiin käymään tuttavilla kahvilla (join tosin hiilihapollista mehua) ja juteltiin yms. Viimeeksi kävin siellä n. 6-vuotta sitten! Hein koiran pentukaa ei oo enää pentu :( Mut ihana se on ! :)

Hmm... Loppu illaksi taas tallille ? Varmaan :D

Torstaina 17.7.2013 kuvailin, kun sisko & Epun omistaja hyppivät omatekemiään maastoesteitä ja talutin. Ei sen ihmeempää.

Perjantaina. 18.7.2013 harjoittelin tunnilla Saaralla Helppo B asioita.

Tallilla aluksi kuvailin, kun sisko ratsasti Amin, jonka jälkeen haettiin Saara ja harjailtiin ja Deni letitti (nutturat laitto) ja mie laitoin satulan ja sitten omat kamat niskaan ja tunnille.

Käytiin aluksi alkuverkka maastossa ja poni oli reippaan oloinen. Olisi halunnut mennä kovempaakin.

Tunnilla poni kulki tosi kivasti pyöreenä! (Y) Tehtävätkii onnistu hyvi! (: Mentiin mm. kolmikaarista kiemurauraa, kokorataleikkaita, laukan nostoja, pidennyksiä ja pohkeenväistöjä. (Kaikki kuvat on siskon ottamia!)


Kyllä se ponikin aika hyvin askeltaa ! (: Omat kädet vaan turhan lähekkäin...

Poni <3 Itteltä jalat hieman taaemmaksi kiitos :)

<3


Huomaa, että on kehittynyt poninkanssa pyöreenä menemisessä, kun ope ei enää kehu, kun menee pyöreenä vaan huomauttaa, jos ei mee :D Tosin poni voisi silloin kulkea reippaammin... eikä etana vauhtia... Pitää treenata ! (;

Tunnin jälkeen ponin purku yms. ja kotiin.

Lauantaina 13.7.2013 Mentiin aamupäivästä mummille & vaarille, kun meillä oli joku sukutapaaminen.

Syötiin keittoa,riisipiirakoita ja kroisantteja, jonka jälkeen vaari puhui jtn meidän suvusta, jonka jälkeen mentiin käymään heidän lapsuuden jossain paikassa.

Sitten, kun muut meni uimaan myö lähettiin takas mummille ja vaarille ja meiksit autto ruokien laitossa ja mie menin nukkumaan riippukeinuun.

Sitten kun muut tuli pelasin vähän aikaa 6w serkkuni kanssa Angry Birds Spacea, jonka jälkeen menin kodin kautta tallille.

Tallilla varustin ponin ja menin kentälle harjoittelemaan koulurataa.

Saara <3

Menin aluksi osissa eri juttuja, jonka jälkeen menin kolme kertaa radan läpi.

Ekalla kerralla meni tosi huonosti! Poni ei ollut yhtään avuilla vaan meni pää pystyssä koko radan, enkä muutenkaan saanut mtn tuntumaa poniin.

Sitten Deni huomasi, että miun kannukset olivat valahtaneet taas alas (melkein pois jalasta), niimpä korjattiin ne ja tulin uudestaan.

Nyt onnistui paremmin, mutta vielä selkeitä virheitä havaittavissa!

Tulin vielä kolmannen kerran ja sitten olin tyytyväinen! (:

Poni kulki kivasti pyöreänä lähes koko ajan (?) tiet meni hyvin ja silleen.

Sitten annoin ponin kävellä loppukäynnit pitkin ohjin ja käveltiin ylös.

Tallissa ponin purku ja harjaus + ruokaa ja sitten muita heppoja ulos yms. ja kävin hakee Taran postin ja putsaamassa Ramonan häkin ja antamassa sille voikukan lehtiä (:

Sitten sisko letitti & laittoi Saaralle nutturat, jonka jälkeen soviteltiin ponille suitsia.

Kun tultiin illalla kotiin putsattiin suitset ja sitten katsoin mones olen... no eka tietty... no sen jälkeen mie menin nukkumaan (joskus 24 aikoihin...)

Nukkuessa muistin, että olin unohtanut harjoitellessani tehdä käynti osion! Hups...

 Sunnuntaina 14.7.2013 eli Eilen yhdeksäksi tallille, parantelin nutturoita, laitoin kaikki valmiiksi (tallikamu harjas ponin) ja sit lähettiin ylös.

Ylhäällä hepat rekkaan ja menoks.

Paikan päällä pistettiin ponille ötökkämyrkkyä ja ohjat ja otin itselleni kypärän ja käveltiin polku "alas" ja odotin hieman ja sain opelta numero lappuni ja kiinnitettiin se ja lähin verkkaamaan maneesiin.

Maneesissa poni oli aluksi reippaan tuntuinen (Y) Mutta en saanut ollenkaan avuille :/

Mentyäni jonkin aikaa eri juttuja (suurimmaksi osaksi taivuttelua), poni rupesi ajoittain kulkemaan ihan kivasti, mutta nyt meinasi hyytyä xd

Sitten siirryinkin jo kentälle.

Kentällä otin radan tehtäviä osissa, jonka jälkeen vähäksi aikaa pitkät ohjat ja sitten kouluaitojen sisäpuolelle.

Rata meni ihan ok. Poni kulki aika tahmeasti ja yhdessä vaiheessa tein väärän asian, mutta poni meni silti aijoittain pyöreänä (tosin tosi hiljaa) ja saatiin lopulta 52% Oon ihan tyytyväinen, vaikka tiedän, että olisin saanut paremman , jos olisin keskittynyt paremmin jne. Mutta jossittelu on turhaa, eikä niin pidä tehdä! Eipähän tehdä samoja virheitä sitten tuntsareissa! Virheistä oppii! (: (Kuva pöytäkirjasta tulee kunhan kerkiän ottamaan)

Toisen Vipeleläisen mielestä rata näytti tosi hyvältä (: Harmittaa hieman, kun en saanut mtn materiaalia, niin en tiedä miltä poni näytti :/ Mut tuntsareihi saan ! :) jeij!

Radan jälkeen kävelin hieman pitkin ohjin aitojen ulkopuolella, jonka jälkeen siirryin muualle ja tulin alas satulasta ja annoin ponin juoda ja sain itsekkin juotua appelsiini limsaa.

Vähän ajan päästä sitten lähettiin ponin kanssa takaisin omalle tallille.

Tallilla purin ja pesin ponin, jonka jälkeen kävin syömässä.

Syötyäni menin takaisin talliin, jonka jälkeen lähettiin vielä ponin kanssa talutus reissulle.

Poni käyttäytyi hyvin meno- sekä tulo matkalla ja siellä ollessa kans. Tosin lopussa alkoi haluamaan takaisin tallille ja yritti kävellä pois, vaikka oli kiinni...

Tallilla sitten taas purin ja pesin Saaran, annoin myös ruuat.

Sen jälkeen annoin myös Ronjalle vettä, vein Tuukan ulkotalliin ja ponin pellolle ja sitten vähän ajan päästä lähettiin kotiin.

Kotona pesin Saaran uudet kisa suitset ja söin patiolla perheen (- veli joka on muuttanu), mummin, vaarin ja hein norjalaisten kaverien kanssa. Lopuksi kävin vielä saunassa ja tulin kirjoittamaan tämän.

Nyt kello on jo 35 yli 1 ja miun pitää mennä pakkaamaan huomista tänästä ridileiriä varten! Ja se alkaa jo kymmeneltä aamulla! :o No ei sinäänsä hätää, meiltä ajaa sinne parissa minuutissa, niin jos sattuu jotain unohtumaan, niin voi nopsaan käydä hakemassa (;

Eli olen leirillä 16.-18.pv ja silloin ei tule postausta, mutta sen jälkeen tulee kaikista tunneista (toivottavasti kuvallisia) postauksia ja jos tarpeeksi materiaalia, niin teen videon! (:
Vikana päivänä mennään B-merkki :)

Eipäs tässä muuta!

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3