22.1.13

Maanantain & tiistain koulutunnit Saaralla!

Hei!

21.1.2013 Eilen oli normi koulupv ei siitä sen enempää, kun koulu loppui jäin Taran pysäkillä ja käveltiin sieltä Taran & siskon kanssa Holiday Clubille kysymään kesätyöpaikkaa: eivät vielä tienneet otetaanko ja pyydettiin tulemaan ensi viikolla uudestaan. Sitten Esterin & miu hoitsun Jaren omistajat tulivat hepoillaan vastaan ja olivat kävelemässä meidän rantaan. Vähän ajan päästä Taran äiti haki meidät ja heitti meille.

Meillä syötiin & vaihoin vaatteet ja silleen ja sitten mentiin rantaan ku sisko kuvaili heppoja. Sen jälkeen käveltiin takaisin kotiin ja oleiltiin siinä jonkin aikaa ja sitten vaihoin talli vaatteet ja iskä tuli ja heitti meidät tallille.

Tallilla hain, harjasin ja varustin Saaran ja sisko meni taluttamaan ja mie sit harjasin & varustin hänen hoitsunsa Fanyn ja laitoin itselleni kypärän ja lähin maneesiin.

Maneesissa odotin vähän aikaa että talutus oli ohi ja otin sitten Saaran, laitoin jalustimet sopiviksi, kiristin satulavyön & nousin satulaan.

Tunnilla harjoiteltiin tuleviin merkki kisoihin ja mentiin tarkkoja siirtymiä tietyissä kohdissa.
Alkukäyntien jälkeen alettiin heti ravaamaan, mie menin heti keveseen istuntaan että saisin ponin liikkeelle.
Vähän ajan päästä sai nostaa laukkoja oven kohdalla lyhyellä sivulla. Sen jälkeen käveltiin vähän aikaa pitkillä ohjilla...

Poni meni tarpeen lujaa, aluksi ei vaan oikein kuunnellut ja yritti vähän säikkyä mutta ei pahasti eikä pitkään. Sitten poni alkoi hakemaan muotoa :) 

Sitten itse tehtävä alkoi: ovi päädystä keski halkasia & joka toisella puomilla ravi & joka toisella käynti siirtymä ja suunta vaihtui joka kerta & pitkä sivu kevyttä ravia. Jonkin ajan päästä otettiin lisäksi ympyröitä suunta vaihdellen + otettiin jossain vaiheessa jalustimet pois. Sen jälkeen käveltiin vähän aikaa ja tehtävä vaihtui: tultiin toiselta puolelta lävistäjää ja nostettiin laukat lävistäjällä ja käännyttiin vaihdellen oikeaa ja vasenta. Sen jälkeen loppu ravit & käynnit.

Poni oli ihan super meni melkein koko tunnin nyökissä ja kuunteli hyvin apuja ja saatii opeltkii kehuja siitä et älyttiin tehtävä parhaiten! :') Tunti meni kaikin puolin ihar sairaan hyvin! <3 Olen ylpeä itsestäni ! (Y) :D

Tunnin jälkeen purin,harjasin,loimitin & ruokin ponin, jonka jälkeen aijoin mennä selvittämään Jaren häntää mutta se olikin jo selvitetty niin vain vähän harjasin ja annoin leipää, ja sitten jonkin ajan päästä lähdin kotiin.

Kotona ei mtn kummallisempaa.

Valitettavasti ei taaskaan kuvia ;<

22.1.2013 eli tänään menin koulun jälkeen puoli viideksi tallille ja hain siskon kanssa Amin ja Esterin ja sitten hain Saaran & otin loimen pois,harjasin & varustin jonka jälkeen laitoin kypärän päähän ja lähdin ponin kanssa maneesiin.

Tunnin idea oli harjoitella C-merkin kouluohjelmaa (1997) tuleviin merkkisuorituksiin.
Alku käyntien jälkeen rupesimme verkkaamaan vapaasti koko maneesia ravissa reunat & kulmat tarkasti ratsastaen ja vapaasti voltteillen ja sen jälkeen sai laukkaillakkin. Vähän ajan päästä menimme kouluradalle ja rupesimme kävelemään reunoja & kulmia tarkasti.

Poni oli kiva kun meni nätisti välillä nyökissäkin <3 mutta hieman ärsyttää jonossa meneminen kun poni sen verran hitaampi kuin muut niin joudumme menemään kovaa ja oikoen :/

Sen jälkeen rupesimme menemään järjestyksessä asioita joita C-merkissä on ja sitten vähäksi aikaa pitkät ohjat jonka jälkeen ja kaikki jonossa koko c-merkin rata ja sitten hevoset meni kahestaan rataa ja myö "ponit" oltiin sillä aikaa maneesin toisessa päässä vapaasti ratsastaen. Aluksi kävelin vähän aikaa pitkillä ohjilla ja sitten otin ohjat ja poni haki heti muotoon ja jopa pysyi ravissakin nyökissä!

Poni kulki välillä hyvin nyökissä, mutta välillä jäätiin jälkeen, koska oltiin niin hitaita, joten piti kiihdyttää ja oikoa niin ei tiet olleet niin hyviä kuin oisin halunnut ja kun edessä oleva poni rikkoi laukka ympyrällä raviin...

Sitten me "ponit" (mie & Saara russia-arabiristeytys, sisko & Ami arabi + yks ratsukko)mentiin se C-merkki silleen jonossa että olin ponilla viimeinen (poni potkii ja on hitain).

Rata meni kokonaisuutena ihan hyvin vaikka ei kaikki mennyt ihan niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta oon kuitenkin tyytyväinen rataan :) Vaikka ainahan sitä aina parannettavaa on! (; Ja olihan se eka kerta milloin menin kyseistä rataa :) Harmi vaan ettei taaskaan ole mtn kuvia ;<

Sen jälkeen mentiin vapaat loppu ravit & käynnit, sitten tulin alas satulasta, löysäsin vyön & nostin jalustimet ja vein ponin talliin. Tallissa purin,harjasin & loimitin ponin, jonka jälkeen menin ottamaan itseltäni kypärän pois ja menin maneesiin katsomaan estetuntia.

Estetunnin jälkeen menin takaisin talliin toin Jarelle loimen ja sillä aikaa sisko laittoi ponin paikalleen ja sitten juttelin Taran kaa ja sitten autoin ruokinnoissa ja menin ulos odottamaan että kyyti tulee ja juttelemaan Taran kanssa.

Kotona vaihoin vaatteet ja tulin kirjoittamaan tätä ja katsomaan telkkaria.

Nytten kyllä vahvistui tuo että haluan mennä ponilla siihen C-merkkiin ja kirjoitin sen listaankin + sen että osallistun myös siihen seuraavana päivänä esteosuudessakin (: Vaikka päätin etten esteillä enää kisaisi, mutta kun menin viime kisoissa ja ne feilas ni pitäähä se lopettaa positiiviseen ( jos sitten lopetan) ja kyllähän se nyt pitää osallistua kun on oikein merkkisuoritus mahdollisuus! :D P.S. Toivottavasti sitten on joku kuvaamassa! ^_^

Mutta ei tässä muuta saatan ehkä lukea hieman ylihuomisiin kokeisiin ja sillee ja sitten nukkumaan (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3