25.9.17

Treeni heinäkuu!

Heinäkuussa tuli hypättyä enemmän kuin pitkään aikaan. Muhkun itsenäisten ratsasteluiden lisäksi osallistuin Joonaksella, Romeolla sekä Mossella Miila Mättölän estevalmennuksiin. Mentiin pieniä esteitä ja lähinnä sitä luottamusta omaan hyppäämiseen.


Estevalmennus Joonaksella. Aluksi en ollut varma siitä onko tämä kivaa, kun alotettiin hyppääminen kaarevalla jumppasarjalla ja tuntui että törmätään kohta tolppaan, vaikka todellisuudessa Joonas meni oikein kiltisti kaiken! :D Huudahdinkin "ei tää oo kivaa", mihin Miila vaan totesi että ompas, heh :D Askeleet istui hyvin - kerran en nähnyt ollenkaan askelta, mutta ei se kuulemma näin pienillä kuulemma haittaa... mutta ku emmie muitakaan hypi ku pieniä :D
Yksittäinen este oli oikein kiva, sille näin askeleen kivasti. Pari kertaa hyppäsi eri kohdasta mitä ajattelin, mutta muuten ok.
Kaarevajuttukin oli ihan ok, Joonas hyppää hyvin vaikkei kuski tehnyt muuta kuin toivoi parasta ::D Samat esteet suoralla linjalla menivät oikein buenosti, kuten myös viimeiset yksittäiset esteet!
Oikein kiva estevalkka siis kokonaisuudessaan! Ja Joonaksella voi ilomielin hypätä uudestaankin! ^_^ Tätä hevosta tulee kyllä ikävä! <3 
Harmi vaan kun en saanut mitään materiaalia meistä 

Jonttu ♥

Romeon kanssa oli koko valkan ajan semmoinen tunne, etten ymmärrä miksi ihmeessä edes olen täällä... Oli kokoajan todella tasapainoton ja hukassa oleva olo --> ahdistus :/
Siis todellisuudessahan kaikki meni hyvin : hyppäsin ekaa kertaa Romeolla ja R hyppäsi kaikki meille määrätyt miniesteet oikein hienosti ja saatiinkin mennä yksittäisiä esteitä, eikä meidän tarvinnut esimerkiksi sarjaa mennä jne. :) Mutta mukavuudenhaluisena ahdistus tulee jo pelkästään läsnä olevasta tasapainottomuuden tunteesta, jolloin hyppääminen ei yksinkertaisesti ole kivaa - vaikka kaikki menisikin hyvin. Asenne kuntoon vai miten se meni! 😅 :D
Vaikka periaatteessa (ehkä jopa välillä) näkisinkin askeleen niin Romppu hyppää niin pyöreästi - mikä on tietenkin todella hyvä juttu!! - niin en oikein tiennyt miten päin siellä olla  😶 😅 Oli vähän semmoinen tunne, että mitä hyötyä miun on yrittää nähdä askelta, jos en kuitenkaan hyödy siitä 😅😂
Yksinkertaisesti selitettynä:
* + * Osaava valmentaja joka ottaa ratsukon tarpeet huomioon :
+ Selvisin hengissä uudella hevosella
+ Saatiin mennä ihan pieniä esteitä
+ Saatiin lupa mennä vain yksittäisiä esteitä
+ Sain kuvia!
+- Romeolla hieno hyppy
- Liian hieno hevonen miulle --> tasapainoton olo koko valkan läpi --> ahdistus
Eli siis valkka oli käytännössä ihan onnistunut - enkä esimerkiksi lopettanut kesken vaikka ahisti (tai no kyllähä mie vissiin vähän yritin O:) mut ei miun annettu 😅 ) mikä jo itsessään askel eteenpäin (Y) - vaikka fiilikset eivät korkealla olekaan. Eikä aina tarvitsekaan olla!
Vaikka tekisi mieli taas jättää esteet suosiolla niille ketkä osaa niin pakko on jatkaa, että joskus tästäkin ahistuksesta yli pääsee... :) Pakko mennä ulos mukavuusalueelta, jotta kehittyy! (Miulla kun niin suuri tuo mukavuusalue onkin 😌 Hah! :D )
Kiitos jälleen kerran Miila valkasta, ihanaa että jaksat tsempata ja helpottaa tehtäviä tälläselle ahdistuneelle arkajalalle, jolloin tulee niitä tärkeitä onnistumisen kokemuksia & jaksaa jatkaa yrittämistä ♥ Peepalle kiitos kuvista!


Romppu, kuvaaja : PeepaHyvänmielen estevalkka Mossella. Mosse oli valkassa oma ihana itsensä! <3 Ei meinaa malttaa omaa vuoroaan ja kun ottaa ohjat käteen niin hää laukkaa jo! 😍 Kyllä hää muutaman kerran taas vinkuikin, haha :D Esteet oli kivan simppeleitä ja pitkä sarjakin mentiin :) Tää oli semmoinen hyvänmielen valkka! ^_^ Ehkä ne esteet on ihan kivoja O:)

Miilan estevalkka. Kuvaaja: Veera Oinonen


Surffiviikko Yyterissä meni oikein mukavasti, samalla tavalla kuin ennenkin - eli saunoen ja pelaten korttia sekä koppipalloa kaveriseurassa! Tällä kertaa kokonaan hevosettomasti! Muiden asioiden ohella myös piirsin, sekä heitin talviturkin! :o Tuntui että vasta olin saapunut centterille, kun olikin jo kulunut melkein kaksi viikkoa ja oli jo aika palata kotiin. Oli oikein mukavaa ja ensi vuonna taas uudestaan! <3

Yyteri ♥


Yyterin jälkeen paluu hevosarkeen alkoi itsenäisillä ratsasteluilla ja heinäkuu tulikin päätökseensä valmentautuen kouluratsastuksen puolella. Aluksi Päivölänpolulla Jussi Ahtiaisen kouluvalmennuksen merkeissä, jonka jälkeen kuukauden viimeinen kouluvalmennus Miila​ Mättölän valvovan silmän alla Vipeleessä ! Ahtiaisen valkassa oli oikein kivoja tehtäviä ja Muhku meni todella kivasti - ollaan kuulemma kehitytty hyvin viime kerrasta! jeij ! ♥ Miilan valkassa  kuskilla jääti välillä paljonkin, mutta lopussa saatiin oikein hyviä pätkiä! ♥ Voin olla todella tyytyväinen heinäkuun valmennuksiin!!

Jussi Ahtiaisen kouluvalmennus Päivölänpolulla ♥

Miila Mättölän kouluvalmennus Vipelen tallilla ♥
Seuraavassa postauksessa pääsette lukemaan tehoelokuusta - ratsasteluista ennen lähtöä ja lähdön jälkeisistä tapahtumista! hihhii!

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3