7.8.15

Ratsastustunti Porin ratsastuskeskuksessa!

Hei!

Päätettiin kavereiden kanssa menevämme ratsastustunnille. Aluksi meinattiin mennä samaan paikkaan kuin toissavuonna (eli Yyterin ratsastuskeskukseen), mutta siellä oli ihan täyttä, joten sisko löysi googlettamalla meille toisen tallin. Päädyttiin siis menemään Porin ratsastuskeskukseen tunnille. Sisko soitti tallille ja järjesti meille kaksi eri tuntia keskiviikoksi. Minä tulisin olemaan yksin koulutunnilla viideltä ja muut (5) olisivat estetunnilla seitsemältä.

Vuoden 2013 ratsastelusta Yyterin ratsastuskeskuksessa! © sisko


Keskiviikkona 22.07.2015 kun kaikki olivat paikalla pelattiin hetki lenttistä, jonka jälkeen minä rupesin sumplimaan aikataulua ja loput menivät surffaamaan/suppailemaan + sisko luki Harry Potteria. Sumplittuani aikataulun huomasin että meille tulee olemaan kiire ja tajusimme, ettemme kaikki mahdu auton kyytiin, joten meidän pitäisi siskon kanssa mennä skootterilla. Sovittiin iskän kanssa, että hän tankkaisi skoban sillä välin, kun me syömme. Sitten lähdettiin koko porukka syömään. Tultiin siskon kanssa hieman muita jälessä ravintolaan, joten meidän tilaus oli oman pöytämme viimeinen. Ainakin tunti odotettiin siskon kanssa nälkäisinä, kun omaan pöytäämme tuotiin 13 annosta. Siinä vaiheessa alkoi hieman stressaamaan, kun tiesi että tulee olemaan kiire, mutta pakko oli odottaa ruoan saapumista, että jaksaa ratsastaa.

Syötyämme kiirehdimme takaisin surffikeskukselle, missä saimme tietää ettei iskä ollut tankannut skobaa, mutta onneksi pari ihanaa ihmistä oli menossa kauppaan, joten päästiin heidän kyydissään tallille. Lähdettiin neljältä surffikeskukselta ja matka tallille sujui hyvin! Ei eksyttykään kuin vain kerran! :D

Tallilla oltiin kuitenkin ajoissa ja menin parin tallityypin kanssa hakemaan minulle hevosta tarhasta. Tallilla oli paljon poneja ja odotin pituuteni takia saavani ponin, joten järkytyin hieman nähdessäni tulevan ratsuni. Ratsuni oli tallin suurin opetushevonen, ainakin 175cm korkea ruuna nimeltä Timppa! Päitset oli onneksi helppo laittaa kun ruunapoika laski päänsä nätisti alas (Y)

Sisällä otin Timpalta ötökkälöimen pois ja harjasin ruunapojan. Kaulan yläosaa ja päätä en oikein saanut kunnolla harjattua, kun en oikein ylettänyt, mutta muuten harjaus onnistui hyvin. Varustamiseen hankin suosiolla apua :D

Kentällä nousin Timpan kyytiin tuolilta, jonka jälkeen laitoin lisää kieppejä jalustimiin ja rupesin kävelemään alkukäyntejä. Alkukäynneissä tunsin oloni hassuksi, koska olin niin korkealla ja hevonen liikkui isosti eteenpäin :D Alkukäyntien jälkeen otettiin ohjat käteen ja ruvettiin vaikuttamaan käynnin tahtiin yms. Tehtiin myös pysähdyksiä. Timppa vaikutti jo nytten kivalta hevoselta, koska se reagoi herkästi pohkeeseen ja toimi miltei pelkällä ajatuksella myös pysähdykset. Pysähdyksistä taidettiin kerran saada ihan kehujakin.
Käyntitehtävän jälkeen ruvettiin ottamaan ravia. Ensimmäisellä ravipätkällä järkytyin Timpan isoista askeleista, mutta niihin tottui suht nopeasti. Ravaillessakin Timppa vaikutti mukavalta, koska ravin tahtia oli helppo säätää ja hepalta löytyi oma moottori eikä tarvinnut kertaakaan muistuttaa eteenpäin liikkumisesta!Ravailun jälkeen tehtiin käynnissä väistöjuttua molempiin suuntiin, joka meni ajoittain hyvin ja ajoittain ei niinkään. Väistöjuttu oli hankalampi tehdä vasempaan kierrokseen, kun Timppa ei kuunnellut vasenta pohjetta (,joka johtui siitä että oma vasen lonkka oli jumissa). Oikealle tehtävä onnistui mielestäni paremmin.Lopputunnista mentiin vielä molempiin suuntiin muutamat laukannostot pitkällä sivulla ja pääty-ympyrä/voltti lyhyellä sivulla. Laukka piti nostaa ravin kautta, (mikä oli mielestäni hassua,) mutta itse nostin käynnin kautta, että itsellä olisi helpompi. Apua kun oli iso laukka! :D Jokaisen noston alussa tuntui että lennän ilmaan ja että kohta tipun! Muutaman laukannoston jälkeen aloin päästä edes vähän paremmin mukaan laukkaan, vaikkei sekään hyvältä näyttänyt :D Oli kyllä kiva kun alla oli suht herkkä hevonen, kun ei tarvinnut muuta kuin ajatella laukannostoa ja Timppa rupesi laukkaamaan! :3Laukkojen jälkeen ravailtiin ehkä (en ole varma) hetki, jonka jälkeen hepat saivat kävellä loppukäynnit pitkin ohjin. Loppukäyntien jälkeen mentiin loppukaartoon ja tultiin hevosten selästä alas. Katsoessani alas kauhistelin sitä kuinka pitkä matka maahan on! Kuitenkin selvisin hengissä alas asti ;)Jalustimien säädön jälkeen vein Timpan karsinaan, jossa purin ja harjasin ruunapojan. Harjailun jälkeen katselin kuvia kunnes loputkin kaverit tulivat, jolloin siirryin vähitellen kentälle auttamaan selkään nousussa ja kuvaamaan heidän tuntiaan. Tunnin loputtua palattiin takaisin surffikeskukselle.At the end tunti oli hyvin yksinkertainen eikä tehty mitään kovin ihmeellisiä asioita, MUTTA se oli minulle juuri tällä hevosella ihan sopiva. Koko tunti meni kuitenkin isolla hevosella menemisen totuttelemiseen, joten ei haitannut vaikkei tehty erityisen vaikeita tehtäviä. (Ensi kerralla olisi tosin kiva kokeilla harjoitusravia :P ) Ilomielin voi ensivuonnakin mennä surffiviikolla ratsastamaan Porin ratsastuskeskukseen! P.S. Tästä tunnista sainkin lisäintoa The Evil Pläänin toteuttamiseen! 

Eipäs keskiviikosta muuta! Seuraava postaus saattaakin olla itse The Evil Pläänin toteutus!

HEIPPA!


2 kommenttia:

 1. Kivasti sait Timpan kulkemaan! Muistoja, muistoja... Itse menin Timpalla viime kesänä ja tämä hevonen kyllä teki minuun vaikutuksen. Kokoa jätkältä kyllä löytyy. Mun pitäisi varmaan joku päivä käydä Porissa taas ratsastamassa, vaihtelu virkistää. :D
  Kuka teitä opetti ja mitä tykkäsit opetuksesta? Ihan uteliaisuudesta kysyn, koska meiltä lähti juuri toinen opettajista, Tiina, töihin Porin ratsastuskeskukselle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oi, olisi kiva nähdä kuvia, jos siulla niitä jossain on? Oli aika kiva jättiheppa :) Joo käy vain, olisi kiva kuulla enemmänkin tallin hepoista :)
   Myö aiotaan mennä ensi kesänä surffiviikolla uudestaan samaan paikkaan! Olisi hauska jos vaikka ensi vuonna satuttaisiin samana päivänä käymään Porin ratsastuskeskusella :)

   Ööääööäää... nimeä en muista, mutta blondit hiukset hällä oli :D Opetus oli ihan ok. Olen tottunut kovaääniseen opettajaan, joten välillä oli hankaluuksia kuulla mitä ope sanoi :D Oma tunti oli aika yksinkertainen verrattuna normi tuntiini, mutta tähän tilanteeseen ihan sopiva :) Kavereiden estetunnilla he menivät myös yksinkertaisia asioita, ristikoita helpoilla teillä (jotka tosin tuottivat osalle ongelmaa) ja open ohjeet olivat "ratsasta" & "tasapainota". Itse tarvitsisin tarkempia ohjeita, mutta kavereille ne olivat varmaan ihan hyviä, kun harvemmin hyppäävät (:

   Poista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3