5.1.15

Vuoden ensimmäiset ratsastukset!

Torstaina 01.01.2015 uutena vuotena meidän koiramme Amanda karkasi kotimatkalla,  joten uuden vuoden aloitus ei ollut mikään paras mahdollinen... Onneksi iskä löysi Amsun ja sitten päästiin onnellisina nukkumaan.Myöhemmin samana päivänä kävin ratsastamassa Esterin. Menin maneesissa ravityöskentelyä. Ei mitään ihmeellistä paljon ympyröitä, kiemurauria yms. Tehtiin myös pohkeenväistöjä vaihtelevalla menestyksellä. Esteri osaa väistää todella hyvin, mutten itse hahmota milloin väistää oikein ja häiritsen Eppua, jolloin se väistää turhan jyrkästi.

© sisko

© sisko

Perjantaina 02.01.2015 Oli koulukurssin ensimmäinen päivä. Kävelin aamulla tallille ja koska olin myöhässä aikataulustani harjasin ja varustin ponin pikaisesti ja omat kamat päälle ja maneesiin.

Alkuverkassa mentiin kunnon taivuttelua. Sitten keskityttiin siihen, että molemmat ohjat ovat tuntumalla, että poni on suora ja taipuu kulmissa. Ennen kulmaa puolipidäte ulko-ohjasta ja sitten vasta kulmaan. Tätä tehtiin kaikissa askellajeissa. Välillä myös taivutin ponia hetken kunnolla ulos, että tulisi ulko-ohjalle. Kerran tätä tehdessäni Saara juuri säikähti jotakin ja kun napautin raipalla poni pukitti! Olin vähän yllättynyt, kun ei se ole miulla koskaan ennen pukittanut O__o. Ei se mikään iso pukki ollut! Pukittamisen jälkeen poni oli hetken sählä ja olisi vaan halunnut mennä, mutta kyllä se sitten nopeasti rauhoittui. Mentyämme tehtävää molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa taisi olla välikäynnit.

Vanhaa kuvaa marraskuulta, kun ei ollut vielä lunta
Tunnilla tehtiin myös pohkeenväistöjä. En itse yhtään hahmota pohkeenväistöjä, enkä huomaa milloin poni väistää hyvin ja milloin huonosti. Tehtiin pohkeenväistöjä samoilla teillä, kun He:B: Aikuisratsastusmerkin kouluohjelmassa (2010). Poni väisti hyvin, välillä hieman pylly edellä tai lapa ei ihan mukana. Suurimmaksi osaksi kuitenkin hyvin, mutta en mie sitä selkään tuntenut :D Sitten taidettiin taas kävellä pitkin ohjin.

Otettiin myös temmon vaihteluita askellajien sisällä ja askellajien välillä. Tehtävä onnistui oikein kivasti ja saatiin ponin kanssa tahtiin eroa. Tämän jälkeen itsenäinen loppuverkka.

Koulukurssin jälkeen purin,harjasin, venytin ja loimitin Saaran, jonka jälkeen vein ponin tarhaan syömään päiväheiniään. Sitten kotiin ja myöhemmin pikkuserkku tuli meille ja myö syötiin ja pelattiin aliasta.

Lauantaina 03.01.2015 mentiin aamupäivällä siskon ja pikkuserkun kanssa tallille. Sisko piti pikkuserkulle tuntia, kun tämä hyppäsi Amilla ja mie kuvasin.Sen jälkeen kotiin syömään perunamuusia ja uunimakkaraa, jonka jälkeen takaisin tallille. Tallilla hain ponin sisälle ja pistettyäni kannukset valmiiksi kiinni jodpureihin alkoi ponin puunaus. Loimi pois, harjaus (sis. jouhien selvitys), vähitellen varustus ja omat kamat päälle ja maneesiin. Sisko ja pikkuserkku kävivät tällä välin maastossa Amilla ja Esterillä.

Pikkuserkku ja Eppu maastoon lähdössä :)


Maneesissa laitoin ponin kanssa valot päälle, jonka jälkeen talutin ponin pelottavista kohdista ja nousin selkään. Poni tuntui hassulta ja aloitettiin melkein heti hommat käynnissä. Mentiin tuntumalla pari kertaa molempiin suuntiin, kunnes rupesin taivuttelemaan ponia samalla tavalla kuin eilen. Tällä kertaa poni seurasi ohjaa paremmin :). Sitten tunnin pitäjä tulikin jo. Otin vielä molempiin suuntiin ravia taivutellen, unohtamatta suoristamista välillä. Laukkasin molempiin suuntiin ja otin pääty/keskiympyrän ja kokorataleikkaan, jonka jälkeen pitkät ohjat.

vanhaa kuvaa joulukuulta 2014


Sitten tulin radan kerran, hieman osittain, kun varmistettiin, että menee oikein, jonka jälkeen tulin radan toisen kerran kokonaisena. Sitten ponille paljon taputuksia ja loppukäynnit pitkin ohjin.

Molemmat radat menivät hyvin. Jälkimmäisestä ope sanoi teiden parantuneet paljon viime kerrasta ja, että se oli minun tähän mennessä paras ratsastamani rata. :) Huomioitavaksi tuli jalan pitäminen alhaalla ja käsien ylhäällä ("kulma kyynerpäähän ja kainalo kiinni") ja volttien ja ympyröiden koot.

"Ratatreenistä jäi todella kiva fiilis ja innolla seuraavan päivän kisoihin!"

Tallissa ponin purku, harjaus/hieronta hierontasualla, venyttelyt, nutturoiden laitto ja loimitus. Sen jälkeen kotiin syömään lasangea ja pika pika siistiytyminen, jonka jälkeen Taran & Erkan tupareihin!

Tara niin tykkää kynttilöistä, niin kaksi lisää ei tee pahaa (;


Oli kiva pitkästä aikaa nähdä Taraa ja ai että, kun Ruu on suloinen kisuli! ♥ Meni siinä pari tuntia (?) jutustellen niitä näitä.

Ihana Ruu ! ♥


Sunnuntaina 04.01.2014 eli eilen oli vielä harjoituskoulukilpailut, joissa osallistuin ponilla He:B: Aikuisratsastusmerkin kouluohjelman (2010), josta kerron enemmän erillisessä postauksessa!Miten teillä on vuosi alkanut?

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3