17.1.14

Uusivuosi,ratsastelua ja KOULUKISAT! yms.

Hei!

En ole taas hetkeen kirjoitellut, mutta nyt on hieman aikaa kirjoittaa, ennen kuin syvennyn kirjan lukemiseen (pitää olla viimeistään ensi viikon perjantaina 17.1.2014 luettu) (;

Olen jo pariin kertaan ruvennut kirjoittamaan tätä postausta, mutta aina on tullut joku este, ennenkuin olen saanut kirjoitettua loppuun. VARAUTUKAA PITKÄÄN POSTAUKSEEN! (Jonka kuvatkaan eivät suostu suurenemaan...)

Perjantaina 27.12.2013 Oli Tapaninpäivä ja se meni kotona löhötessä.

Lauantaina 28.12.2013 Pikkuserkku tuli meille ja hän meni siskoni kanssa valkkaan, jota mie sitten kuvailin. Kotona sitten syötiin ja pelattiin.

Sunnuntaina 29.12.2013 Pikkuserkku hyppäsi Amilla, sisko piti hänelle tuntia ja mie menin alku käyntejä ja vähän ravia & kuvailin.

Maanantaina 30.12.2013 Pikkuserkku lähti.

Tiistaina 31.12.2013 Meni muuten sohvalla televisiota katsellessa, mutta uuden vuoden lähestyessä mentiin Rauhan rantaan katsomaan ilotulitusta ja sen jälkeen käveltiin kotiin räjäyttelemään omia raketteja.


Säälittävä kuva :D
Keskiviikko 1.1.2014 meni nukkuessa/levätessä. (Samalla alkoi taas Amin puolylläpito)

Torstaina 2.1.2014 serkku tuli meille ja mm. ratsasteli Amilla.

Perjantaina 3.1.2014 Käytiin serkun ja siskon kanssa Angry Birds Landissa! Oli muuten aika kiva paikka (; Serkku lähti tultuamme Angry Birds Landista.

Lauantaina 4.1.2014  oli koulukurssin ensimmäinen päivä, jolloin keskityttiin perusasiaa, nimittäin uran seuraamiseen ja kulmiin. Poni toimi kivasti kaikissa askellajeissa. Mentiin myös muita kouluradan asioita, mutten enään muista mitä , eikä ole kuviakaan.

Sunnuntaina 5.1.2014 oli koulukurssin toinen päivä ja mentiin mm. kokorataleikkaita, pidennyksiä, ravivoltteja, laukkaympyröitä, kolmikaaristakiemurauraa yms. Menin kannuksilla ja poni oli taas ihan kiva, ei mtn suuria ongelmia missään tehtävässä.

Maanantaina 6.1.2014 oli koulukurssin kolmas ja viimeinen päivä, jonka menin myös kannuksilla. Tällä tunnilla mentiin kaikki radan osat lävitse ja lopuksi kaikki tuli kerran koko radan yksinään.

Mentiin aika pitkään kiemurauraa, että se onnistuisi silleen kunnolla, eikä mentäisi aina ali tai yli keskiviivan. Lopulta sekin onnistui hyvin. Sitten "jyystettiin" voltteja ja laukka-ravi, laukka-käynti siirtymiä. Aluksi Saara ei meinannut siirtyä heti käyntiin, mutta parin kerran jälkeen teki sen hyvin.

Rata meni myös hyvin, ellei pieniä unohduksia siitä mitä pitää tehdä lasketa. Poni oli aika rento ja meni osittain peräänannossa. Radan jälkeen kävelin pitkin ohjin jonkin aikaa, kunnes otin muutamia laukka-pysähdys siirtymiä, jotka onnistuivat hyvin. Sitten loppukäynnit...

Tiistaina 7.1.2014 Kävin koulussa, jonka jälkeen suoraan tallille hakemaan heppoja sisälle. Heppojen haun jälkeen rupesin puunaamaan ponia ja miun pelastava enkeli letitti ponin miulle, kun en itse sitä handlannut. Puunattuani ponin varustin sen ja itseni kisavarusteisiin ja lähdettiin maneesiin. (Kisakuvat (c.) Mirkka H --->)Maneesissa verkkasin ponin... En ole hyvä verkkaamaan nopeasti, joten tein vähän mitä sattuu mm. voltteja, laukkaa, laukka-käynti siirtymiä yms. Poni ei kyllä pyöristynyt verkassa, josta voin vain syyttää omaa osaamattomuuttani.

Olin jo kolmas (ja 1. oli mennyt ennen meidän verkkaamme, koska meni edellisenkin luokan) eli oli miltei heti minun vuoroni. Miulla oli hyvä fiilis vaikkei poni ollutkaan peräänannossa.

Otin hieman piristävää laukkaa, ennenkuin annoin raipan pois ja siirryin raviin. Otin vielä ravissa voltin ennenkuin lähdin radalle.Rataa mennessäni oli hyvä fiilis ja poni teki mitä tahdoin, lukuun ottamatta laukasta siirtymistä raviin ja käyntii, joihin olin hieman pettynyt, kun yleensä poni menee ne kivasti. Huomasin myös itsekin, että pysähdyksessä olin aika pitkään, kun hengitin syvään ulos... Muuten olen rataan tyytyväinen, vaikkei poni vieläkään kisoissa mene peräänannossa, niin nyt se sentäs liikkui ihan kivalla tahdilla eteenpäin eikä madellut! (Y)

Radan loputtua annoin ponin kävellä pitkin ohjin ja jäin kuuntelemaan prosentteja... Yllätyin suuresti, kun kuulin saaneeni 60,8% ! Nyt ei voi, kun olla tyytyväinen ensimäiseen KN Speciaaliin, ylitin nimittäin tavoitteeni reilusti! (Tavoitteena oli vuoden loppuun mennessä saada 60%) Ensi kisoissa sitten vielä paremmin! Ja jos vaikka oppisi verkkaamaan ponin hyvin, niin että menisi kisoissakin peräänannossa... saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan! (;
Käveltyäni hetken yhden tallilaisen lapsi tuli vielä hetkeksi syliini ratsastamaan, jonka jälkeen ponin purku ja harjaus jne...


Keskiviikko 8.1.2014 - Torstai 9.1.2014 En muista mitään ihmeempää...

Perjantaina 10.1.2014 Tara tuli meille yöksi

Lauantaina 11.1.2014 Ratsastettiin Taran kanssa Ami. Pidin aluksi Taralle "tuntia" ja lopuksi kävelin ja hieman ravasin + otin loppukäynnit. Amilla ei muuten ollut martingaalia, joten oli enemmän pääpystyssä, kuin normaalisti, mutta hyvin Tara sai sen ratsastettua rennommaksi.Sitten ponin purku,harjaus,syöttö,loimitus yms. ja kotiin. Tara jäi meille vielä yöksi.


Sunnuntaina 12.1.2014 ei sen ihmeempää... Tara läks jossain vaiheessa kotiin.

Maanantaina13.1.2014 Ratsasteltiin taas Taran kanssa Ami. Itse en oikein pystynyt tekemään mtn, kun oli niin paljon heppoja edessä, mutta Taralla meni huomattavasti paremmin. Kävelin lopuksi taas loppukäynnit...

                                                osataan edustaa jalustimien säädössä... *

Taran ja Amin meno näytti tosi kivalta, valitettavasti samaa ei voinut sanoa meistä... Ami jännittyy ---> mie jännityn ---> Ami jännittyy ---> mie jännityn... ja noidankehä on valmis! Asiaan vaikutti myös se, että oli menossa estetunti ja paljon hevosia ja tunsin oloni todella ahdistuneeksi siellä, kun tuntui, että menen kokoajan jonkun alle xd

                                                        Lisää Taran taidekuvausta*

Tara sitten vielä meni Amilla laukkaa + ravia, kun sillä virtaa riitti ja sai Amin taas rentoutumaan. Lopuksi otin loppukäynnit rentoutuen ja Taran talutuksessa samalla, kun ulkoa kuului kauheaa ääntä, mikä kuulosti siltä,että kohta joku tulee päälle. (Jälkikäteen sain kuulla, että ääni kuului Venäjän puoleisesta ilotulituksesta O_________o )

Keskiviikkona 15.1.2014 Suunniteltiin Taran kanssa, että ratsitaan puoliski Ami ja Eppu ja sitten kotiin... Muutta tuli pari muuttujaa : (ja kuviahan ei ole, kun me ollaan molemmat ratsastamassa)

Ratsastettiin Ami ja Eppu ilman vaihtoa, Eppu oli tosi kivan vetreä ja teki mitä pyysin! (Y)
Tarakin sai Amin tosi kivan näköiseksi!(Vielä paremmin, kuin edellisillä kerroilla, enhän minä ollut välissä jännittämässä Amia) (:  Joku pv pitäisi päästä menemään Epulla Mirkan valvovan silmän alla, niin uskaltaisi istua enemmän, pelkäämättä, että rikon selkäni. x3

Sitten seuraavaksi, kun katsottiin tuntia, niin pääsin Päkän selkään ilman satulaa kävelemään ja ravailemaan! Päkä oli tosi ihana :3 Pysähtykin jopa! Jalatkin pääsivät venymään hyvin, hieman pallomaisen suokkiputen ympärillä ^_^ Pitää päästä joskus toisenkin kerran ridailemaan hällä :3 <3

Viimeiseksi menin vielä C:llä. :)

Kotona olinkin vasta joskus yhdeksän aikaan ja kävin melkein heti nukkumaan.

Torstaina 16.1.2014 En saanut kunnolla yöllä unta, kun jalkoihin koski ja kun aamulla tajusin laittaa jalat joksikin aikaa piikkimaton päälle, niin sitten alkoikin pää-ja niskasärky ja jäinkin kotiin nukkumaan. Päivä menikin nukkuessa ja lukiessa kirjaa...

Perjantaina 17.1.2014 eli Tänään ei sen ihmeempää...

Eipäs tässä ihmeempää, ÄÄNESTÄKÄÄ ÄÄNESTYKSESSÄ JA EHOTELKAA JOTAIN POSTAUSTA, JONKA VOISIN TEHDÄ :3 <3

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3