12.4.13

RIDAILUA, KISAILUA JA KIPEILYÄ !

Hei!

Pitkä postailu luvassa! Toivottavasti jaksatte lukea!

Nyt heti aluksi: anteeksi etten ole postaillut, sitten viime viikon perjantain! Yritin heti kisojen jälkeen postailla, mutta sitten iski pään särky ja jäin vain nukkumaan sohvalle, sitten olinkin tiistaihin asti kipeänä...
Keskiviikkona, kun tulin kotiin, niin elektroniikat oli varattu & eilen nukuin xd + tulin tallilta vasta yhdeksän aikoihin... Anteeksi O:)

15 LUKIAN KUNNIAKSI TOTEUTAN KISAKAMANI POSTAUKSEN!
Valmistelen sitä nytten, eli julkaisen sen varmaan tänään tai huomenna! KIITOS KAIKILLE LUKIJOILLE! (: Ja toki saa tulla lisää lukioita (; Vois vaikka sit, kun 20 lukijaa täynnä tehä taas jonkun laisen erikoispostauksen, ken tietää (mut barbi ei) (;

Mutta asiaan!

Perjantaina postailinkin jo vähän, joten jatkan siitä (;

Laitoin ridikamat päälle ja lähin tallille.

Tallilla poni oli jo harjattu, joten varustin ponin ja laitoin ittelleni kypärän päähän ja lähin mameesiin.

Käveltyämme jonkin aikaa pitkillä ohjilla rupesimme vapaasti verkkailemaan kevyessäravissa Samalla kouluratoja kasattiin ja ruvettiin menemään mahd. läheltä kouluaitoja ja kunnolla kulmiin. Tässä vaiheessa poni oli vielä aika jäykkä eikä taipunut ja välillä tuijotteli liikkuvia kouluaitoja.

Vasta sitten, kun rupesimme ottamaan laukkoja poni rupesi liikkumaan hyvin! Oli nostoja open kohdalla ja laukka voltteja yms. laukassa poni toimi hyvin (:

Sitten poni rupesi kulkemaan nätisti pyöreänä ! (Y) Ja vastaavia tehtäviä oli koko loppu tunti...

Sitten, kun ope sanoi, että "sitten vaan pitkillä ohjilla loppukäynnit... nyt on hepat totutettu kouluaitoihin" mie olin silleee WHOOOOOT EIKS MYÖ HARJOTELLAKKAA RATAAAA :O Emmie nyt sitä osaamennä -_____- en siis äänee sanonu ::D

Sitten loppukäyntien jälkeen alas selästä, satulavyön löysennys & jalkkarit "solmuun" ja poni talliin, purkaus, puunaus, loimi niskaan ja kotiin! (:

Kotona aijoin mennä heti nukkumaa, mut sit jäinkin koukkuun telkkariin ja eihän elokuvaa voi kesken jättää! :D Sitten, kun pääsin nukkumaan kello oli jo sen verran paljon, että aattelin etten kerkee kerrata rataa enää tai en jaksa herätä aamulla ^_^

toim 6.4.2013 ENSIMMÄINEN HELPPO C AIKUISOHJELMA KOULUKISOISSA! Havahduin 30min ennen, kuin herätyskello soi (joten olisin edellisenä päivänä ihan hyvin voinut kerrata rataa!) , mutta jatkoin nukkumista ennen kuin herätyskelloni soi.

Sitten kun heräsin tein aamu puuhat, laitoin kisahousut & paidan päälle ja söin puuroa, jonka jälkeen lähin tallille muovipussi, kisatakki & kisamaksu mukana!

Tallilla poni oli jo puunattu & varustettu ja mie otin kameran mukaan, autoin Denin Esterin selkään ja lähin maneesiin.

Maneesissa huomasin että RATA OLI TOISIN PERIN! Joten aijoin mennä kouluaitojen sisälle "kävelemään" radan läpi, mutta sitten tuli pari muuttujaa...

Pidin sillä aikaa Inceä, kun Miisa "käveli" radan, jonka jälkeen autoin Miisa selkään ja aijoin mennä "kävelemään" radan, mutta koska siellä oli niin paljon hevosia niin en olisi mahtunut menemään... Menin sitten laittamaan kannukset jalkaan, jonka jälkeen kuvasin, kun edellinen kisaaja meni Saaralla.

Sitten, kun poni tuli radalta, hyppäsin selkään ja rupesin ridaamaan. IHANA TUNNE PONI ON JO VALMIIKSI VERKATTU JA MENEE NYÖKISSÄ! 8'--------3 ♥ Siinä sitten ridailin ponia, käynnissä ja ravissa ja otin pari laukkapätkääkin. Sitten otin raipan ja rupesin tekemään ravipidennyksiä, mutta koska tilaa oli vähän niin ei oikein toiminut...

Sitten minut kuulutettiin olevan radalla olevan ratsukon jälkeen, jolloin tajusin ettei minulla ollut kisatakkia päällä xd Joten eikun kisatakki päälle ja pari ravipätkää ja kouluaitojen sisälle!

Sitten sain verkata vielä ponia. Verkassakin poni tuntui hyvältä, mutta ärsytti, kun en mahtunut tekemään mitään mitäyritin kunnolla, koska aina joku ratsukko tuli eteen...
Sitten kun oli Miun vuoro niin tajusin etten muista rataa xd Yritin sitä siinä ennen, kuin aloitin niin muistella...

Rata alkoi huonosti alkutervehdys tuli vinosti, sitten tuli käännös oikealle ja kolmikaarinen kiemura ura, jonka jälkeen en muistanut mitä piti tehdä xd Tuli koko rata leikkaa tempon lisäyksellä, joka meni hyvin.
Sen jälkeen pysähdys tuomarin kohdalle ja sitten en taaskaan ollut varma, että mitä tulee...
Tuli koko rataleikkaa tempon lisäyksellä...

Sen jälkeen laukan nosto L-S käyntiä ja C:ssä laukan nosto ja R:stä vasemmalle ja ICI -laukka voltti ja I:ssä siirtymä raviin ja käännös vasemmalle. Laukka osuus ja ravi siirymä onnistuivat hyvin.

Sitten sama juttu L-päädystä, tällä kertaa laukka ympyrä, meni enemmänkin uraa seuraten... Hyvä ravi siirtyminen ja loppu kaarto.

Loppu kaarron jälkeen taputtelin ponia, olihan hän mennyt hyvin ja totellut vaikka itselläni olikin rata hukassa! (:

Suurin osa radalla olevista virheistä pienemmistä virheistä (esim. # 10 ja # 3 tiet johtuivat siitä, kun en tiennyt miten ne pitää ratsastaa (sen takia otan aina ennen kisoja tunnin, että tiedän miten ne pitää mennä!) ja  -2 & -4 tulivat oikeastaan sen takia, koska rata oli eriperin ja koska olin harjoitellut radan huonosti. Oma vika!

Mutta silti ihan tyytyväinen ekaan helppo C aikuisohjelmaan! Ja nyt tiedän mitä pitää parantaa! (Y) Tästä tie vie vain ylös päin! :D Ihan hyvä mieli jäi (:

Tässä vielä kuva asiakirjasta (tulee varmaan jssain vaiheessa muutenkin kuvia kisoista, jos saan kuvat) :

Eka Helppo C Aikuisohjelma  6.4.2013

Radan jälkeen annoin ponin seuraavalle ja menin kirjuriksi muihin luokkiin. Ja kisojen jälkeen kotia.

Oli kyllä ihan kiva kisa päivä! (: Hieman ärsyttää se, kun en ollut kunnolla treenannut rataa (ponilla & ilman), mutta ei se niin vakavaa ole! (; Ja sit polvi kyllä vähän vammautui ja rupesi naksumaan, kun lainasin siskon chapseja O:) Piikku vikoja! (;

Sunnuntai 7.4.2013- tiistai 9.4.2013 meni nukkuen, koska olin kipeänä.

Keskiviikkona 10.4.2013 Menin ihan normaalisti kouluun & koulun jälkeen pomppuun ja lappeenrannan kautta kotia. Sitten kun tulin kotiin niin siskolla oli koko ilta täbi ja iskä käytti konetta...

Torstaina 11.4.2013 Normi koulupäivä, jonka jälkeen menin sohvalle nukkumaan ja n. 15 vaille viideksi tallille.

Tallilla talutin 1h, jonka jälkeen autoin Mossen harjauksessa (otin kaviot) ja juttelin samalla tallityypin kanssa n. 1h, vietiin Mosse pihalle ja sitten menin hakemaan Ronjaa maneesin viereiseltä tarhalta.

HIIRRRVEEEN LIUKASTA! Eli, kun rupesin Ronjan kanssa kävelemään alas niin molemmat on kävelee silleen ihan hiiviskellen, ettei kaaduta ja sitten käännän Ronjan vasemmalta tieltä, joka oli mutainen (toinen jäässä) ja Ronja ei meinannut oikein tajuta... Ei varmaan huomannut minua (heppa reilu 170cm ja itse 153cm) , mutta kyllä se sitten kääntyi. Sitten Ronja ei oiskaa näemmä halunnu astuu mutaan ku yritti kävellä mahd. reunassa ja mie olin melkee siellä lumihangessa xd :D Sitten vielä kun oltiin tallin pihassa yritin ohjata Ronjaan ei niin liukkaasta kohdasta niin hää taas yritti saada minuu sinne liukkaasee... Ei oo noi kesä jodpurit oikee hyvät talvella :::D Viimeinen juttu oli viel se et ihan lähellä ovee Ronja yritti mennä kaurasaavia päin ja mie vaa työnnän et ei, ei sinne enemmän sinne oikeelle niin pääset sisälle x)

Ei oo oikee miun laji käsitellä noita isoja hevosia x) _ Varsinkaan liukkaalla! _ Mut loppu hyvin kaikki hyvin ei vedetty nuri! :D

Sen jälkeen sitten vielä vietiin Mimmi pihalle ja mie hain Fanyn sisälle, jonka jälkeen vähän ajan päästä lähinkiin kotiin.

Ainiin sain ostettua fb:stä itselleni pallopäiset kannukset! Tai siis tänään, kun meiksi tulee kotiin, niin hän maksaa ne ja sitten vaan odottelemaan, että tulee :P Pääsee harjoittelee kisoihi kannuksilla :P (kisoissa pitää kuiteskin olla kannukset)

Huomenna pitäs mennä kahen kaverin kaa elokuviin... ei tälle viikolle sitten muita suunnitelmia! (;

HEIPPA! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3