18.4.13

ESTETUNTI & ISTUNTAKURSSI !

Hei!

Elikkäs MAANANTAINA 15.4.2013 oli ihan normaali koulupäivä, jonka jälkee menin kotiin ja vaihdoin ridikamat niskaan ja lähin iskän kyydissä tallille.

Tallissa, kun menin satulahuoneeseen ratsastuksenopettaja kysyi miulta et pomppisinko tänään Saaralla ja mie vastasin et juu vaikka . Samalla, kun ridiope kirjoitti listaa, tajusin et hää pitäisi meiän tunnin, eikä tallin omistaja ja että meillä on esteitä.
Sitten menin maneesiin katsomaan, kun Deni & sisko ridailivat ilman satulaa ja samalla ajattelin sitä etten mie haluis hyppäämää... Mutta, sitten myöhemmin, kun tulin takaisin ja näin mitä tehtäviä hepat meni, ni aattelin et aik a jännä, kyll ois ihan kiva kokeilla!

Sitten menin harjaamaan ja varustamaan ponin ja laitoin itselleni chapsit ja kypärän ja otin uuden bling bling raippani mukaan ja lähin maneesiin.

Olin ihan hämmästynyt, kun nousin ponin selkään ja hää oli ihan menossa! Alkukäynneissä olin hieman vafautuneena, koska huomasin, että poni oli ihan sitä mieltä, että katolta muka tippuisi lumet kohta. Rupesin sitten kunnolla työstämään ponia pohkeella, että tulisi kunnolla kuulolle!


kuva otettu 16.4.2013 (c.) Mirkka


Sitten ruvettiin menemään parittain pääty-ympyrällä ravipuomeja aluksi kouluistunassa, mutta koska Miun & parin ratsut oli niin rauhallisia niin mentiin sitten kevyessä istunnassa. Ravi puomit meni hyvin ja ei tarvinnu pitkään mennä, koska meni niin hyvin (Y) Sitten sillä aikaa, kun muut meni niin kävelin ja työstin ponia pyöreäksi. Poni kulki kivasti nyökissä :3

Sen jälkeen sama tehtävä toisesta suuntaa ja hyvin onnistui sekin! (Y) Sitten otin takin pois ja rupesin muiden kanssa laukkailemaan pidennyksiä ja lyhennyksiä. Rupesin miettimään, että milloin ponia on viimeeksi liikutettu ! Poni ainakii halus laukata! Laukkas nopeeta laukkaa, ku pyysin, mutta yritti hirrveesti oikoo & sitten lyhyessä laukassa poni ois halunnu mennä kovempaa tai rikkoo raville. Muuten ihan hyvin. Hyvä, jos ponissa on virtaa! (Y)

Jos oikein muistan, niin sitten muutettiin ravipuomit esteeksi ja ruvettiin hyppimään sitä siinä ympyrällä. Poni hyppi hyvin, oma myötääminen onnistui välillä ihan hyvin ja välillä ei. Mentiin sen jälkeen käyntiä sillä aikaa, kunmuut meni ja sitten sama tehtävä toisesta suunnasta. Meni aika samalla tavalla, kuin edelliselläkin kerralla. Tosin rupesi jo vähän silmissä heittämään.

Sitten taidettiin ottaa lisää hyppyjä joillekkin toisille esteille ja poni oli tosi kiva ja halus mennä ! (Y) (Sanoin ridiopelle, että hyppään vielä muutama ja sit lopetan, ku huippaa) Oma myötäys oli välillä ihan hyvä, mutta silloin, kuin huippasi vähän ennen estettä en nähnyt askelta, enkä kerennyt kunnolla hyppyyn mukaan... Mutta sitten rupesin enemmän luottamaan poniin niin myötääminenkin onnistui paremmin ! (Y)

Sitten vaihdettiin tehtävää ja sanoin ridiopelle, että alkaa taas huippaamaan niin mie otan vikan hypyn ja sit en enää hyppää. Ridiopen luva saatuani hyppäsin kokorata leikkaalla olevan pystyn ja poni hyppäs ihan mahtavasti ja vaihtoi laukankin ja mie myötäsin ! (Y) :3 Tähän on hyvä lopettaa tän päivän hyppelyt! Taputtelin ponia ja annoin vähäksi aikaa pitkät ohjat ja annoin kävellä. Ridiopekii kehu kui hyvä hyppy tuli (:

Samalla, kun muut jatkoivat hyppelemistä, mie rupesin ravailemaan ponin kaa loppu raveja. Muuten poni kulki oikein somasti pyöreänä, mutta aluksi yritti muutaman kerran vetää pään alas ja ruveta laukkaamaan ,siinä kohtaa missä muut nostivat laukan ja menivät kohti estettä. Parin kierroksen jälkeen poni luovutti ja rupes kulkemaan kokoajan nätisti pyöreänä ja ridiopekii kehu et Saara näyttää ihan kouluponilta :3 Kyll mie vaa tykkään siitä! ♡ On se vaan iin kiva poni! ♥

Sen jälkeen sitten loppu käynnit, loppukaartoon, taputuksia, alas selästä, satulavyön löysennys ja ponin kaa talliin.

Tallissa purin ja harjasin ponin ja taisin vähän auttaa iltatallissakin, ennen kuin lähdin kotiin.

Kotona ei sen ihmeempää, taisi tulla se Harry Potter & Puoliverinen Prinssikin katsottua, ennen nukkumaan menoa.

TIISTAINA 16.4.2013 Heräsin aamulla 20 vaille seitsemän kävin pesee hiukset ja katsoin puhelimesta lukkaria ja tajusin, että mennään vasta puoleen kymmeneen, joten kerkeen nukkuu vielä tunnin ! (Y) Herätyskello sit soi puol kaheksa, mut heräsin sit kaheksalta ja vaihoin vaatteet jne bussiin. Ja koulus sit iha normi päivä taas, päästiin 15 vaille kaksi.

Koulun jälkeen kotiin ja sitten taas ridikamat päälle jne ja tallille.

Tallilla, kun menin hakemaan Saaraa tarhasta, niin kun hätistelin muut eestä ja huusin ponia nii hää tuli minun luokseni :3 Mutta koska muut hepat yrittivät tulla ponia päi tai ulos tarhasta hain Karon pitämään porttia sillä aikaa, kun otin ponin talliin. Poni käveli oikee reippaasti O__o (Y)

Tallissa sitten harjasin &varustin ponin ja laitoin ittelleni kypärän ja otin raipan mukaan ja eikun menoksi!

Maneesissa siirsin eiliset estejalustimet koulujalustimiin, mutta sitten, kun ridiope tuli niin hän sanoi että laittakaa estejalkkarit, joten vaihdoin takaisin estejalustimiin.

Alkukäyntien jälkeen mentiin (taas) pääty-ympyrälle ja ravattiin kevyttä ravia 2 ylhäällä ja 1 alhaalla, muuten meni hyvin, kun ponilla niin helpot askellajit , että on helppo mennä, mutta oma jalka tuppas menemään välillä liian suoraksi. Sitä jatkettiin sitten uraa pitkin ja vaihdettiin suunta ja mentiin sitä vielä vähän aikaa siinä ympyrällä,jonka jälkeen ruvettiin laukkaamaan 5 ylhäällä ja 5 alhaalla. Poni liikkui taas hyvin, ovipäädyssä istuin aina alhaalla ja kulmiin pyrin kanssa istumaan alas, ettei poni yritä oikoa silleen vammaisesti.

Sen jälkeen laitettiin ohjat solmuun ja ruvettiin menemään ravipuomeja aluksi ihan normaalisti ohjista pitäen ja kevyessä istunnassa, jonka jälkeen kädet irti milloin mitenkin lanteilla, sivuilla, ylhäällä & kypärän päällä. Tälleen molempiin suuntiin. Poni meni kiltisti ja meni se muutenkin ihan hyvin vaikka aluksi epäilin omaa tasapainoani.

Sen jälkeen sitten otettiin ohjat normaalisti ja jalustimet pois ja ruvettiin ihan vain ravailemaan harjoitusravia uraa pitkin. meni iha hyvin poni kulki välillä pyöreänä, mutta ope huomautti useasti siitä että "napa kiinni selkään" enkä mie oikein tajunnut, vaikka ope yritti näyttää mitä tarkoitti...

(c.) Mirkka


Sitten nosteltiin laukkoja open kohdalta C-päädystä, ja nostot onnistu hyvi poni oli kuulolla ! (Y)

Sen jälkeen taidettiin ottaa vähän loppuraveja ja loppukäynnit. Poni kulki nätisti pyöreänä (Y)

Loppukäyntien aikana ope sano kaikille huomattavimman korjattavan asian. Minuu hää huomautti siitä, että pitäisi "saada napa selkärankaan " ja että miul on vähän sama vika, kuin miun siskollakii... lisäsin siihen vielä sen, että koska miul on yliliikkuvat nivelet niin se saattaa ehkä vaikuttaa asiaan (?) Lopuksi ope vielä sanoi jtn että " mut sie oot silti siellä niin rennosti, koska ponikin rupeaa kulkemaan rennosti"

Tunnin jälkeen purin ja harjasin ponin ja autoin iltaruokinnassa ja sitten lähin kotiin.

KESKIVIIKKO 17.4.2013 Normi koulupäivä ja sit miun piti mennä koulust suoraan tallille, mutta tuli pari muuttujaa ja kävin kodin kautta ja laitoin ridiopelle & vipelen tallin fb yhteisöö et tuun myöhässä tallille, et voisko joku laittaa miulle ratsuu kuntoo... No kuiteskin kotona ( 15---> )vaihoin ridikamat päälle jne ja kävelin tallille. Ja koska olen hidas niin kävelemiseen kului n.20-30min...

Tallilla poni oli jo haettu ja alettu harjaamaan, kun tulin 20min ennen tunnin alkua (luulin että miulla kestäisi pidempään!) joten otin kaviot , varustin ponin, laitoin itselleni kypärän & chapsit ja raippa mukaan ja maneesiin!

Alkukäyntien jälkeen menimme (taas) C-päätyyn pääty-ympyrälle & rupesimme ravaamaan reipasta kevyttä ravia ja ponikii oli ihan innoissaan ja viskoi päätään ja pari kertaa nosti vahingossa laukankin!

otettu: 16.4.2013 (c.) Mirkka


Sen jälkeen mentiin keskelle kaartoon ja annettiin pitkät ohjat ja ruvettiin venyttelemään niskoja ja käsiä, jonka jälkeen ruvettiin tekemään volttia (aluksi oikealle ja sitten vasemmalle) pelkän katseen ja istunnan avulla. Poni kääntyi todella kivasti pelkästään ks. avuilla! (:

Sitten rupesimme kävelemään uraa pitkin ohjat solmussa ja venytellen raipan avulla eteen ja taakse ja molemmilta sivuilta.

Sen jälkeen rupesimme ravailemaan ja samalla venytellen käsiä ylös, sivuille, eteen ja taakse. Poni ei oikein tykännyt raipasta ja meni jo tarpean reippaasti, joten heitin sen pois.

Jonkin aikaa ks. tehtävää mentyämme rupesimme laukkailemaan kädet lanteilla, poni nosti kivasti ja jaksoi ylläpitää laukan, mutta oikoi ovi päädyssä samalla tavalla, kuin muutkin.

Laukattuamme muutaman kierroksen menimme taas keskelle kaartoon ja ope selitti laukka apuja ja sitä miten lantion pitäisi liikkua siinä. Sitten otettiin ohjat ja ruvettiin nostamaan laukkoja open kohdalta C-päädystä.
         Ensimmäinen nosto oli hieman laiska, joten menin loppukierroksen keveässä istunnassa ja villiinnytin ponia. Villiinnyttäminen onnistui, seuraavat laukan nostot nousivat tosi hyvin ja juuri siinä kohtaa missä mie halusin (paria lukuunottamatta). Opekin kehui !

Lopuksi vielä loppukäynnit ja ope sanoi kaikkille suurimman kehitettävän jutun... Miun huomattavin virhe oli se, että pohje tuppautui irtoamaan liikaa ponin pallomahalta, varsinkin laukassa, joten sitä pitäs treenata, että pohje pysyisi kiinni ponin mahassa.

Loppukäyntien jälkeen ponin purku ja harjaus, jonka jälkeen taisin autella hieman iltaruokinnassa ja sitten meiksin kyyillä kotiin.

Kotona ei sen ihmeempää...

Tänään 18.4.2013

Normi koulupäivä jonka jälkeen kotiin & tallikamat päälle ja tallille.

Tallilla sitten katsoin tuntia, jonka jälkeen oisin mennyt taluttamaan ,mutta ei tarvittu joten katsoin senkin tunnin. Alkeistunnin jälkeen menin auttamaan ponin purkamisessa ja harjauksessa, jonka jälkeen tulin kotiin.

Kotona olen mm. käynyt saunassa yms. ja nyt kirjoitin tän loppuun niin pääsen julkaisemaan!

PERJANTAI-SUNNUNTAI MENEN ISOSEKSI 7-9-VUOTIAIDEN LEIRILLE FT. TARA, JOTEN EI TULE POSTAUKSIA, MUTTA SEN JÄLKEEN SITTEN TULEE! (;

HEIPPA!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3