5.6.14

KYSYMYSPOSTAUS (vastaukset)

 (kirjoitettu 28.05.2014)

Lupasin toteuttaa yli 40. lukijan kunniaksi kysymyspostauksen, (p.s. hyvät & huonot puoleni ratsastajana erikoispostaus yli 45. lukian kunniaksi on myös tulossa) joten tässä se on  :

KIITOS, KAIKILLE KYSELIJÖILLE! <3

1.) Miten päätit aloittaa blogin pidon?

Luin muutamia blogeja ja innostuin ideasta, että pystyy kirjoittamaan ratsastuksista niin, etää mukana on kuvia ja siitä, että siinä näkee myös kehityksen hyvin! (:

yksi ensimmäisistä bannereista! Pikku serkun tekemä :)
toinen bannerini, myös pikkuserkun käsialaa :)


2.)Luetko paljon blogeja? Jos luet, millaisia?

Luen jonkin verran blogeja (n. 45), joista suurin osa on hevosblogeja ja paria muutakin (:

paina tekstiä, niin kuva aukeaa uudelle välilehdelle


3.)Paras muistosi hevosten kanssa?

Ei tule mitään tiettyä mieleen, mutta onnistumiset ja sellaiset ahaa- elämykset ovat parhaimpia muistoja (:

ekoja kertoja, kun poni ruoesi menemään nyökkiin (kesä 2011)
(c.) mirkka


4.) Lempihevosrotusi ?

Miulla ei oo mtn lempihevosrotua, mutta tykkään erilaisista poneista mm. shetlanninponit ja welshit ovat aivan ihania, niin kuin myös hevosroduista friisiläiset ja lipizzat :3

Tuuli ja Ella (lipizza)


5.) Elämäsi tärkein hevonen?

Elämäni tärkein HEVONEN, oli vuoden 2011 hoitsuni Nipa (Lipowano), mutta elämäni tärkein PONI on  Saara! :) Saaran lisäksi toisiksi tärkein on Ofe :)

vuosi 2011 Nipa </3


Saara <3

ofe <3


6.) Pahin tippumisesi?

En ole vielä onneksi tippunut pahasti (kop kop), mutta ehkä kaikista eniten on sattunut joskus ehkä vuonna 2007-9 tippumiseni Ofella. Tulin maastoestettä (oksista tehtyä estettä) metsä polulta pihaan ja Ofe säikähti jotain ja lähti vetämään, mutta sain onneksi ohjattua ponin heinäkasalle, johon sitten tipuin (enkä onneksi asfaltille). Ilmat lähti pihalle ja huomattiin, että heinäkasan alla oli ollut jäätä :s

Muuten tippumiset eivät ole sattuneet olen esim. tippunut useasti päälleni, mutta koska kypärä, niin ei satu. Olen myös mm. kerran mennyt sarjan 2. osan voltilla yli toiselle puolelle makaamaan, mutta koska turvaliivi, niin ei satu :D


7.) Unelma-ammattisi?

Minulla ei ole mitään tiettyä unelma-ammattia, mutta haluaisin saada sellaisen ammatin missä viihtyy, pystyy toteuttamaan itseään ja saa niin hyvää palkkaa, että pystyy kustantamaan hevosharrastuksen.

viime kesänä <3


8.) Aiotko/haluaisitko hankkia tulevaisuudessa hevosen tai ponin?

Unelmana olisi joskus omistaa oma poni, jolla voisi kunnolla kehittyä eteenpäin, mutta koska no money, no poney... Ehkä joskus tulevaisuudessa, kun on enemmän aikaa ja hyväpalkkainen työ! Tällä hetkellä, kun ei ole lukion takia aikaa, eikä rahaa omaan poniin, niin tyydyn mielelläni Saaraan! (:

Every little girl has a dream... (c.) Mirkka


9.) Millaisista hevosista ja poneista tykkäät ratsastaessa ja millaisista taas et?

Tykkään enemmän sellaisista ratsuista, joita pitää mielummin hoputtaa, kuin jarruttaa. Sellaisista joiden kanssa yhteistyö onnistuu ja koko ratsuko on iloinen. Sellaisista joiden kanssa voi rentoutua!

kesä 2013 (c.) Deni


En tykkää sellaisista ratsuista, jotka ovat todella reippaita, joita pitää jarrutella, enkä sellaisista jotka kuumuvat.

joo liittyy tosi paljon... mutta räjähdys niinkuin :D


10.) Kerro parhaimmat ja huonoimmat puolet tallista, jolla ratsastat?

+ Mahtava yhteishenki

Ulkopuolisiltakin on tullut paljon positiivista kommenttia siitä kuinka hyvä ilmapiiri Vipelen tallilla on ! :) Kaikki on positiivisia, ystävällisiä, autetaan apua tarvitsevia ja kannustetaan toisiamme! Itse ainakin tykkään tosi paljon! Ei ole mitään seläntakana puhumista tai ylimielistä katsomista toisia kohtaan!

+ Todella hyvä paikka

Vipelen tallilla on todella iso kenttä ja maneesi (alueen isoimmat), mahdollisuus erilaisiin maastoihin ja uittamiseen. Vipeleellä on myös hyvät karsinapaikat, tarhat ja isohkot laitumet! Paikka ei myöskään ole ihan keskustassa, vaan vähän syrjemmällä, mutta ei liian syrjässä etteikö sinne löytäisi, joten hinnatkaan eivät ole pahat.

kesä 2014 Garas

+ Monipuoliset hevoset

Vipeleellä löytyy monenlaisia hevosia monenlaiseen makuun! On kilttiä lasten ratsua, kuin aluekisa hevosta joka menee He:A:ta tai hyppää metriä kisoissa ja kaikkea siltä väliltä! (Tosin poneja on vain yksi (Saara), mutta se ei ole näyttänyt haittaavan, koska ei ole tarpeeksi pieniä poniratsastajia, että kannattaisi pitää muita poneja.) Isoja pieniä, hitaita, reippaita yms. Jokaiselle jotakin! (:

Roosa ja Lekur 100cm

Saara aloittelija ratsuna (mie & Saara 2010)


+ Kunnon opetus

Mielestäni Vipeleellä on kunnon opetus, josta oikeasti oppii!
+ Mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa asioita

Meille on mielestäni annettu mahtava mahdollisuus suunnitella erilaisia tapahtumia yms! Esimerkiksi kesäleirit, kisat, avoimetovet- päivät yms. Itse ainakin tykkään! :)

talliporukan kanssa suunniteltu, siskon ja Mirkan toteuttama mainos!


+ Mahdollisuus kisata ja valmentautua

Vipeleellä on mielestäni hyvä mahdollisuus kisata ja valmentautua. N. joka kuukausi on yhdet kisat (joskus enemmänkin) ja on mahdollisuus käydä porukan kanssa myös ulkopuolisissakin kisoissa! Kisoissa on myös yleensä laajat luokat ihan aloittelija luokista kokeneempien luokkiin. (Esim. tehtävä radasta, He:A:han tai 100cm:iin) Valmentamassa Vipeleellä käy Petri esteillä ja Kiki koulussa aina, kun sovitaan.

vuosi 2011, viimeinen perusmerkki (c.) sisko


vuosi 2012 ja 70cm


- kaikki ei aina niin järjestyksellistä ? :D

Eli aina kaikki ei ole ehkä parhaiten järjestyksessä, mutta kuka nyt pilku viilaamisesta tykkää (;

11.) Mikä on parasta Saarassa?

Parasta Saarassa on se, kun molemmat tunnetaan toisemme, tosi hyvin, niin yhteistyö on todella antoisaa. Esim. ratsastaessa Saara toimii pelkän ajatuksen voimalla ja tekee mitä haluan ja esim. alkeistunnilla, jos selitän lapselle miten laukka toimii ja talutan samalla ponia, jolle sanon laukka, niin se nostaa sen heti! Eli Saarassa parasta on poni itse se, että kun vain ajattelee ponia, niin väkisin alkaa hymyilemään, sen tuoma ilo ja onnellisuuden tunne ! <3

(c.) Mirkka


12.) Minkä ikäisenä aloitit ratsastamisen?

Epävirallisesti aloitin ratsastuksen kaverin shetulla vuonna 2007, eli 10-vuotiaana ja virallisemmin rupesin käymään Vipeleellä tunneilla vasta vuonna 2010 eli 13-vuotiaana. Eli olen virallisemmin ratsastanut nyt vasta reilu 4-vuotta :)

kuva vuodelta 2009 :3 (p.s. nuo kengät ovat kokoa 35 ja ovat nytten vasta sopivat...)

vuonna 2010 Saaralla rannalla


13. Este- vai kouluratsastus?

Ehdottomasti kouluratsastus! Kouluratsastuksessa pystyy kunnolla keskittymään tekemiseensä, eikä ole turhaa jännitystä tai vauhtia. Siinä myös pystyy tekemään asiat todella tarkasti ja, kun yhteistyö toimii niin ratsu toimii ajatuksella.

kesä 2013(c.) sisko
Toinen syy on se, että esteratsastus ei vaan ole miun juttu. Siinä mennään kovaa, eikä silmät pysy perässä, enkä kerkeä keskittymään :D En vain hahmota esteitä yhtään.

(c.) mirkka


14.) Maasto- vai lännenratsastus?

Lännenratsastus, koska en tykkää maastosta. Maastossa on ahdistavaa kulkea puiden ympäröimänä (toki on täällä muunlaisiakin maastoja) ja aina kaikki haluu mennä niin kovaa :/ Lännenratsastus taas vaikuttaa ihanan rennolta meiningiltä !

kyllähän mm. Kanarian 2h maasto oli kiva :) Ei ollut kiire mihinkään.


15.) Mielipiteesi/kokemuksesi lännenratsastuksesta?

Lännenratsastus vaikuttaa kivalta ja rennolta ratsastusmenetelmältä/lajilta. Itse olen kerran Yyterissä pari vuotta sitten käynyt länkkäritunnilla ja olihan se ihan kivaa, vaikka mentiin pelkkää käyntiä. Tehtiin kuitenkin erilaisia tehtäviä, mm. puomisokkeloa ja kepin laittamista tötteröön & ottamista pois yms.


mm. tämmöistä tehtävää tehtiin. (c.) äiti


16.) Kiinnostraako sinua uusien tuttavuuksien uskonto ja oletko itse "uskovainen"?

Olen jonkin verran kiinnostunut uusien tuttavien uskonnosta, mutten silleen liikaa, että kyselisin siitä kokoajan. Onhan se mielenkiintoista kuulla varsinkin, jos on eri uskonnon edustaja :) Tälläkin hetkellä omassa ystävä/tuttava piirissä on muutamia eri uskontoja edustavia henkilöitä. Itsehän olen siis kristitty.Tässä tämä nyt oli! Lisää kysymyksiä voi heitellä kommenttiboxiin, jos haluaa! (:
MITÄS PIDITTE? TEENKÖ LISÄÄ TÄMMÖISIÄ ERIKOISPOSTAUKSIA? :) 
SANA VAPAA KOMMENTOIKAA!

P.S. Normi kuulumispostausta (sis. kisareeniä, kisojen kuvailua & kisailua) tulossa myöhemmin!

HEIPPA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3