9.9.13

VIIKON KUULUMISIA JA BANNERIKILPAILU!

Hei!

Ensinnäkin: teitä on nyt jo 33 ! Haluaisitteko erikoispostausta sitten 35. lukijan kunniaksi? Jos kiinnostaa, niin kommailkaas tähän postaukseen (;

Käykääs myös vilasemassa muuttunut BANNERIPAJA (;

Sitten viime päivien kuulumisiin:

Maanantaina 2.9.2013 Eli viime viikon maanantaina minun olisi pitänyt mennä tunnille, mutta koska se olisi ollut maasto, niin en mennyt ja sovittiin tunti perjantaille.

Tiistaista 3.9.2013 en muista mtn...

Keskiviikkona 4.9.2013 Koulussa käytiin yhen tunnin aikana "lämmittelemässä keltanokkakasteeseen" eli pikku tanssi ulkona.

Koulun jälkeen sitten avoimiin oviin ja sen jälkeen pomppuun (isoskoulutukseen), ei sen ihmeempää...

Torstaina 5.9.2013 Mentiin vasta puoleen kymmeneen (ei ollu kuviksen tuntia) ja ekan tunnin aikana meidät kutsuttiin KELTANOKKAKASTEESEEN!

Mentiin saliin ja meidän naamat sotattiin & hiukset sotattiin, laitettiin muovipussipuvut päälle ja sidottiin jaloista ja käsistä kiinni ja käveltiin ympäri koulua laulaen : "OLEN PIL PIL PIL... OLEN KUL KUL KUL... OLEN PIKULLINEN KELTSI... HALUUN PAN PAN PAN... HALUUN NUS NUS NUS... HALUUN PANNUSTAASI KAHVIIA".  Ei siinä mtn mut oli hieman kuuma ja hankala kävellä rappusia kamun kaa joka on reilusti pidempi, joten hypin ne vaan yhdellä jalalla.

Sitten se loppui (syytä aikaiseen lopetukseen en tänne kirjoita) ja mentiin pesemään kädet & ottamaan muovipussit yms. pois ja sitten kamut läks viel huvikseen torille laulaa yms. ja mie menin syömään! Oli nii hirvee nälkä et ihan oksetti :s Onneks pääs syömään :P

Sitten bussilla suoraan tallille.
Tallilla kuvailin, kun Esterin omistaja meni Epulla ja kävelin loppukäynnit. Sen jälkeen purettiin Eppu ja mie pesin naamani ja sitten lähdettiin kauppaan! (lisää materiaalia tulee, kunhan saan kuvat)

Kaupassa käynnin jälkeen mentiin Epun omistajalle ja tehtiin ruokaa, jonka jälkeen käveltiin takas tallille jossa sitten talutin tunnin yms.

Perjantaina 6.9.2013 menin koulun jälkeen kotiin ja kävelin koiran kanssa tallille. Tallilla juttelin kamun kaa ja laitoin kypärän ja saappaat jalkaan ja menin kuuden aikoihin ponin selkään kentälle.

Oli hirveästi ötököitä, joka hieman hankaloitti jalustimien pidentämistä, mutta pikku vikoja.

Alku käyntien jälkeen heti, kun otin ohjat käteen poni rupesi menemään pyöreänä ja opekin kehui, kuinka hyvältä poni näytti.

(c.) Tara
jalat taaemmas kiitos (c.) Tara


Otettiin sitten jalustimet pois ja ruvettiin tekemään pääty-ympyrää ja pitkällä sivulla loivaa kiemurauraa. Tehtiin sitä molempiin suuntiin ja ruvettiin ottamaan ravia mukaan.


<3 (c.) Tara
taas nuo jalat... (c.) Tara

Poni meni ympyrällä nättiä pyöreää ravia, mutta pitkällä sivulla halus mennä vaa kovempaa (mikä outoa ks. ponilta) ja sitten kun mentiin kiemurauraa niin siinäkin poni meni kivasti pyöreänä. Otettiin myös vasemmassa kierroksessa kiemurauran puolessa välissä voltti oikealle.

(c.) Tara

uu pitkä sivu! (c.) Tara
Jossakin vaiheessa otettiin jalustimet jalkaan ja ruvettiin laukkaamaan uraa pitki molempiin suuntiin.


aurinko :3 (c.) Tara
(c.) Tara


Sitten otettiin jalustimet pois ja mentiin pääty-ympyrä käynnissä/ravissa, laukannosto ja kiemuraura laukassa, jonka jälkeen siirtyminen käyntiin ja alusta. Mentiin molempiin suuntiin.


<3 !


Poni nosti laukat hyvin ja kuunteli pohjetta/istuntaa. Ja ope kehu.

Poni oli oikeesti tosi kivan tuntuinen ja meni pyöreästi suurimman osan. Huomaa, kun muistaa pitää kädet korkeammalla ja käden kiinni kyljessä niin poni menee perään annossa mutta, jos jompi kumpi ei täsmää, niin pyöreys häviää. Onneksi on nopeasti korjattavissa!

Lopuksi vähän kevyttäravia pitkin ohjin ja loppukäynnit.

Tiivistettynä:

Poni oli tosi hyvän tuntuinen reilun 7vkon jälkeen, oli tosi hyvin avuilla ja saatin kehuja. Poni on myös reipastunut ! (Y)

Tunnin jälkeen purin ja harjasin ponin, jonka jälkeen onnittelin tallin suomenhevosia halauksin ja sitten menin juttelemaan kavereiden kanssa, kunnes lähdin siskon kyydissä kotia.

Launantaina 7.9.2013 en aluksi tehnyt oikein mtn, tein tämän ja edellisen postauksen. Mutta
 illalla päädyinkin liikuttamaan Dimondin! (sain kamun ottamaan videota istunnasta, joka on selvästi jo parempaa, kuin kesän alussa!)


(c.) Ida H
:3


Dimondi ei mennyt mitenkään kehuttavasti tänään, mutta videosta päätellen ei se ollutkaan niin kauhea. Menin vain taivuttelua & ympyröitä ravissa ja käynnissä. Pystyin jopa istumaan harkkaravissa (Y) Vaikkei Dimondi oikein toiminutkaan (tosin loppuun kohden parani), niin hää on silti niin kiva, niin jäi positiivinen fiilis! (:

ah ihanan näköne hevone! 8'3 Niin ihana, ettei huomata miun kättä (; (c.) Ida H
(c.) Ida H
loppuraveja venyttäen kaulaa (:


Nyt jälkikäteen kuvista katottuna Dimondi näytti ihan kivalle! :)

Sunnuntaina 8.9.2013 kävelin koiran kanssa  20 vaille 12 tallille, talutin 12-13, jonka jälkeen menikin loppu päivä tallilla oleillen ja auttaen heppojen kuntoon laitossa. Kotona olin vasta puoli yhdeksän aikoihin illalla.

Maanantaina 9.9.2013 eli Tänään pääsin jo yhdeltä joten olin kotona pari tuntia, ennen kuin kävelin koiran kanssa tallille.

Tallilla autoin heppojen haussa, jonka jälkeen vaatteitten vaihto ja poni kuntoon ja kentälle.

Huomasin, jo taluttaessa kentälle, ettei poni vaikuta yhtään laiskalta! (Y) Mentiin koko tunti ilman jalustimia ja suurimmaksi osaksi isoilla päätyneliöillä. (kuvia tulee huomenna!)

Alku tunnista mentiin pohkeenväistöjä, joissa miulle tuli semmone kiva onnistumisen fiilis, ku oikeesti poni väistöi hyvin ja mie tunsin sen ! Opekii kehui, että tuli hyviä väistöjä (Y)

Sitten mentiin niille päätyneliöille ja ruvettiin tekemään keskikäyntiä-koottuakäyntiä- kulmassa pylly ulos, jonka jälkeen uudestaan. Poni meni jopa ajoittain tarpeeksi reipasta käyntiä & koottua käyntiä ja kulmatkin onnistuivat hyvin.

Sitten mentiin ravissa vähän aikaa normaalisti ja sitten samalla idealla. Ravissa poni lähti hyvin pohkeen hipaisusta eteenpäin ja meni kulmat yms. myös hyvin.

Ravattuamme jonkin aikaa otimme myös laukkaa. Laukassa samalla idealla kans. Laukassa poni oli kyllä laiska! Ei meinannut millään laukka pyöriä! Mutta onneksi loppua kohti laukka rupesi menemään paremmin!

Sitten sama toiseen suuntaan. Käynti ja raviosuus onnistui hyvin ja laukkakin parani reilusti!

Lopuksi muut menivät vähäksi aikaa maastoon ja mie kävelin hetken pitkillä ohjilla, jonka jälkeen otin ravia, että kaveri kuvaa, niin näen miten selkä menee. Sen jälkeen annoin ponille pitkät ohjat ja ravata omalla haluamallaan tempolla... joka oli yllätyksekseni reipas! :O Kiva, jos poni haluu ravata! (Y) Ravaamisen jälkeen vielä hetki pitkin ohjin, jonka jälkeen ponin purku, koiralle ruokaa, saappaat pois ja kotia.

Jäi taas kiva fiilis vaikkei poni niin pyöreästi mennytkään, mutta muuten jaksoi tosi kivasti ja liikkui eteenpäin! Tuli jopa mieli päästä joku päivä mennä puomeja/pieniä esteitä joku pv!

Kotona sitten kirjoitin tämän postauksen loppuun ja nyt lähen vähitellen nukkumaan!


LOPPUKSI VIELÄ!
Eli pidän bannerikilpailun, jonka jälkeen lukijat äänestävät parhaimman bannerin. Parhaimman bannerin tehneen tekemä banneri tulee bannerikseni ja tekijä saa blogiesittelyn + vaihtoehtoisen lisäpalkinnon!  OHJEET TARKEMMIN TIISTAINA!

HEIPPA!

4 kommenttia:

 1. Tee erikoispostaus!:)Kiva blogi liityn lukijaks ku pääsen koneelle ja tosi kiva postaus !:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, laitan piakkoin äänestyksen, että millaisen erikoispostauksen haluaisitte (; Kiva, kun tykkäät :3

   Poista
 2. Milloin laitat lisätietoa?:) Esim. Kuvat jne:)

  VastaaPoista

Uskaltakaa kommentoida emmie purematta niele! (;

Tekijänoikeuslain mukaan täältä EI saa kopioida mitään! Kiitos :3